Мерките срещу COVID-19 вече нямало да са толкова строги

Ще се търси балансът между контрол на болестта и нормалния живот
45
Мерките срещу COVID-19 вече нямало да са толкова строги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ние ще продължим да търсим най-точния баланс между това да държим под контрол заболяването и да не пречим на нормалния живот. То ще се види и по време на кампанията за изборите, началото на учебната година – със сигурност мерките няма да са такива, каквито бяха миналата година”. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му българите в момента не се тестват толкова, колкото хората в Западна Европа.

„Ние сме наясно, че една голяма част от заболяемостта остава в сивия сектор”, призна доц. Кунчев.

Във вторник здравните власти обявиха, че се намалява карантината за COVID-19. Изолацията за положителните пациенти се намалява от 10 на 7 дни. Карантината за контактните от 7 става 5 дни. За лица, които са в рамките на три месеца след последна имунизация - пълна или бустерна доза, както и за преболедувалите в този срок – няма да има карантина. Мярката влиза в сила в четвъртък - ден след издаването на заповедта, и ще важи до следващата седмица.

Доц. д-р Ангел Кунчев обясни причините за честата смяна на правилата, които трябва да спазваме.

„Този експертен съвет, който работи към министъра, обсъжда ситуацията на седмична база и взема и решенията, съответно и заповедите ще се променят всяка седмица. Обикновено това се случва във вторник, с административното време, необходимо да се оформи заповедта, става сряда”, каза той.
 


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Щом го казва господин Бустер ,значи да очакваме долна лъжа...така говори и есента ще каже локдаун (заради измислените бройки)...а недоразумението под мен ,директно трябва да бъде изпратен към ДПБ Раднево или Курило!!!
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките са за да пазим неваксинираните. И докога ще ги чакаме да се ваксинират?
25
1
 
5
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 1 месец
Искам пак да джвакам тръбата във ВМА още 2 месеца! Голям кеф беше!
24
1
 
1
 
! Отговори
Demonaz преди 1 месец
Такива "медици" като тоя на снимката трябва да си сложат петолъчки на ръката, от ония комунистическите. Те ще им подхождат най-много. Изтезават хората в болниците с осведометен ие, изтезават и здравите хора с мерки против измислена болест. За 30 сребърника. Но ще дойде ден да си платят с лихвите
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който се ваксинирал , ваксинирал! Стига мерки! Стига сме ги пазили!
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТО ЩОТО ПЪК СЕ СКЪСАХМЕ ДА СПАЗВАМЕ ВАШИТЕ БЕЗМИСЛЕНИ МЕРКИ. ВИДЯХТЕ ДЕБЕЛОТО И ПРЕДИ ДА ГРИЗНЕТЕ ДРЪВЦЕТО ОТ НАРОДА СЕ СНИЖИХТЕ САМИ ЗА ДА НЕ ВИ НАДУПИ МАСОВО НАРОДА. ЗА ЕДНИ СОПОЛИ ИБАХТЕ МАМИЦАТА НА СВЕТА. СКОРО ЩЕ ИМА СЪД ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ НА ТАКИВА МАЙКОПРОДАЖНИЦИ КАТО ВАС -КУНЧЕВ ИГЛИНИКА, КАНТАРДЖИЕВ - КАНТАРА, АКАДЕМИК ПЕТРУНОВ И ДР.
21
4
 
12
 
! Отговори
трибунал преди 1 месец
Мерките може и да не са строги, но Народният съд ще е строг! #Нюрнберг2
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Центъра за Заразни Болести на САЩ си пуснаха миналата седмица новите препоръки за КОВИД, където ясно са посочили, че нито трябва да се карантинират хора на база дали са ваксинирани или не при влизане в страната, нито на база на това дали са били в контакт с положителен, докато нямат симптоми. Това дето 10 000 пъти се опита да ви го обясни Мангъров, че не можеш да разпространяваш КОВИД ако нямаш кашлица щото се разпространява по въздушно-капков път всички викаха, че бил грешал! КО СТАНА БЕ ЛИГИ?
19
4
 
15
 
! Отговори
БГ фармамафията преди 1 месец
в лицето на Кунчо и сие продължава да търси баланса "между това да държим под контрол заболяването и да не пречим на нормалния живот". В превод това означава, че се опитват да намерят начин и вълкът да е сит, и агнето цяло. Тоест да капят все пак някакви парички от ваксинки за зомбирани хипохондрици, но да избегнат възмездие за злото, което причиниха. Ама няма как да стане, Кунчо. Витанката пръв напусна сговорната ви дружинка, което показва, че корабът ви потъва.
18
6
 
22
 
! Отговори
аа преди 1 месец
както винаги редовия българин е в пъти по-умен от редовия западняк и затова ще оцелее
17
5
 
18
 
! Отговори
Заслужилите преди 1 месец
Бойко Методиев Борисов, Ангел Кунчев, Венцислав Мутафчийски, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Тодор Кантарджиев, Ива Христова, Любомира Гломб, Радка Аргирова, Радостина Александрова, Аспарух Илиев, Богдан Петрунов, Огнян Кунчев, Мира Кожухарова, Иво Петров, Богдан Кирилов, Геновева Тачева, Георги Момеков, Мирослав Спасов, Чавдар Ботев, Александър Симидчиев, Петър Марков, Мариана Мурджева, Христо Найденски, Христина Бацелова, Стойчо Кацаров, Стефан Янев, Младен Маринов, Николай Витанов, Лъчезар Томов, Николай Денков,Неделя Щонова, Йорданка Фандъкова, Кирил Ананиев, Гергана Николова, Николай Брън
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките към пандемиците обаче ще бъдат.
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив след изборите може да види най-строгите мерки какви ще бъдат-бай Ставрев чака...Потърси малко,ще дойде и вашето време..в Белене.
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Естествено че няма да са толкова строги. Няма ги шефът ти Тиква да затваря хората да не протестират." --- тооо па хората как са се скъсали да протестират... цените на храната х2 - уфтсете спят! Цените на горивата х2 - уфтсете спят! Слагай намордниците - уфтсете спят! Водата х2 - уфтсете спят! Топлото х3 - уфтсете спят! Заробиха идните поколения с нови милярди за бонуси и комисионни - уфтсете спят! ... абе на кратко видеха, че дори не е нужно да заключват вратата на обора..
13
6
 
19
 
! Отговори
Призив преди 1 месец
Спазвай най-строгите мерки, докажи че си истинско зомби!
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено че няма да се тестваме, на кой му се седи в катантина!
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Времето ви изтича, кунчо! Тик-так, тик-так....
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено че няма да са толкова строги. Няма ги шефът ти Тиква да затваря хората да не протестират.
9
5
 
34
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Кихнах. Ела ме тествай собственоръчно. Ше ти кажа къде живея.
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките срещу ковид зомбитата вече ще са строги!