Ще отпадне ли задължителната карантина за болни от COVID-19?

Такива промени в Закона за здравето ще инициира д-р Асен Меджидиев
31 май 2023 13:13, Йоана Цонева
22
Ще отпадне ли задължителната карантина за болни от COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Отпадането на задължителната изолация на лица, болни от COVID-19, както и на задължителната карантина на контактните лица. Такива промени в Закона за здравето ще инициира министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

На 5 май Световната здравна организация отмени ситуацията на спешност за общественото здраве от международно значение поради COVID-19.

След анализ на епидемичната ситуация в България, вземайки предвид ниската заболеваемост и ниските нива на хоспитализация и смъртност, експертите в Министерството на здравеопазването постигнаха консенсус да бъде предложена законодателна промяна, която да позволи отмяна на въведената към момента задължителната изолация и карантина при COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Баси,прекарах се преди 10 месеца
Измамници камилата, насочени поне с три дози ще са в потрес. Те искат всички да се предадат като тях. Типично по български. Умните и красивите ми те хахаха
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тествай се и ще разбереш дали е ковид! Иначе само фантазираш и разнасяш заразата. Вие , които не спазват елементарна хигиена "пускате" вирусите, а не някой от самолета.
14
4
 
4
 
! Отговори
Коктейл от вируси преди 10 месеца
В момента такъв коктейл от вируси са пуснали, че ковидчо пасти да яде, тоя сега е комбинация от свински , птичи , ковид и още кой знае колко вируси, висока тепмература, втрисане много гадна кашлица , антибиотика не помага, няма ваксинирани няма неваксинирани, всичко е под ножа, интересно няма и дума по т.н. медии. Хора пазете се изключително тежко и дългосрочно протича , изпитах го на собствен гръб.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето ви сменени идеи за отглеждане на овцете - гоите, чрез думи от едно време: Смисъла на "Докторска Фарма" за отглеждане на стадото така наречени ХОРА, произлиза от "Овчарска Ферма" за отглеждане на ОВЦЕ!
12
2
 
9
 
! Отговори
бай Шиле преди 10 месеца
Тюх, останах без бонус към пенЦииката
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е кат те докопат и те слагат на 100% КИСЛОРОДЕН апарат, изгарят ти белия дроб и те пращат у моргата по заповед на К+И+В+О+Д след като шестопръстата ръка сменя библейското име на докторското К+О+В+И+Д, премествайки И ->О
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ае как няма да има карантина даже трябва да се увеличи забравихте ли за чумата която идва с неимоверна сила и ще затрие човечеството... даже и сертификати трябва да има...или тях ги забравихте...
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Владо - един "лекар" се беше похвалил как като наврат тръбата на ковипациентите за изкуствено вентилиране, едва един от десет оцелява. Та така. Когото докопаха, довършиха.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боят настана, тупкат сърца ни - ето ги наште ковид душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сакаме веке да сме набоцкана рая покорна! "Стресни се, племе, набоцкано, закъсняло! Живейш ли, мреш ли след набоцкане ти не знаиш! След теб потомство иде цяло. Какво ще му завещаиш?" Кое е по - добре, с червени знаменца овцете да одят при докторите да се боцкат или с въдици по реките и езерата рибата да боцкат?
7
3
 
6
 
! Отговори
Владо преди 10 месеца
До 6 - така ли умнико? В началото, като нямаше лечение и никой не се лекуваше, защо измряха 5 процента от заразените? Съвсем в началото първите месеци, преди да има консенсус за лечение.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тва е статия за спрели хора още в ерата на ковиТа... ся има войни и скандали в парламента с коидо да се занимаваме докато ни измъкват черджето изпод г..ъ.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 2, ами има логика. Важно е да уточниш, че познатите са били с хронични заболявания, или алкохолици, пушачи, угоени до безобразие :) Това са хората в риск. както и при всеки друг грип. Ама ти се страхувай! Важно е. Можеш да се закопаеш в мазето си и никога повече да не излизаш от там. А и да знаеш, доказаха, че вирусът е изкуствено създаден :) И че не е смъртоносен. Повече умряха от "лечението". Явно и на твоите познати им е помогнато.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Думата Ковид идва от библейската дума Кивод, което от библията означава сандък съдържащ каменните скрижали, превърнал се в днешни времена в инжекцията на шестопръстата ръка!
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много бавен и наплашен трябва да си, за да си правиш тестове през 2023г. Особено като се видя, че всичко е измама.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 2 ДРЪН ДРЪН ИЗМИШЛЬОТИНИ! ЛЪЖЕШ! ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ЛЪЖЕШ! ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА МИНАХА ВЕЧЕ БЕ! Сериозно ли си представяш че още можеш да си измисляш страшни истории за колко опасна е ковинастинката?? ВСИЧКИ Я ВИДЯХМЕ ВЕЧЕ БЕ!
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква "задължителна карантина" бе.... За два дена настинка... Като се тествате с фалшивия тест, стойте си карантина... БАЛАМУРНИЦИ