Заради ковид: Паралелки в Пловдив първи минаха онлайн

Три класа са под карантина
5 окт 2023 17:30, Стела Стоянова
47
Заради ковид: Паралелки в Пловдив първи минаха онлайн
Снимка БГНЕС, архив

20 дни след старта на новата учебна година вече имаме първите случаи на училища, преминали на онлайн обучение заради много заболели от ковид ученици.

Различни паралелки в три пловдивски училища вече са превключили в онлайн режим, съобщи сайтът plovdiv-press.bg. В основно училище "Княз Александър I" от 3 до 7 октомври една паралелка е под карантина. В средно училище "Св. Константин-Кирил Философ" един клас е също под карантина от 4 до 8 октомври. А основно училище "Димитър Талев" една паралелка е под карантина от 2 до 6 октомври, е съобщила д-р Милена Панайотова, директор "Надзор на заразните болести" към РЗИ-Пловдив. По думите й това не са първите случаи на ковид в Пловдив - още на 18 септември е имало заболели учителки и дете в едно пловдивско училище.

"Новият ковид протича изключително леко като респираторните заболявания. Най-честният симптом в повечето случаи е хремата. Някои хора имат съвсем леко неразположение и ако не си направят тест, няма да знаят, че са с вируса", посочи д-р Панайотова. По думите й в сравнение с лятото броят на новите случаи сега се увеличава. "Днес са 24 случаите в Пловдив, а заболяемостта в града е малко по-ниска от средната за страната," каза още тя. Панайотова допълни, че понастоящем карантината на болните е останала да действа като мярка - 7 дни за заболелите и 5 дни - за контактните. "Д-р Кунчев (Ангел Кунчев, главният държавен здравен инспектор - бел. ред.) искаше още май месец да отпадне, но тази променя не се случи", обясни тя.

Д-р Панайотова отчете и голям интерес към ваксината на новия вариант на Омикрон. "Ваксина има за всички възрастови групи, включително и за деца от 6 месеца. Много хора идват да се имунизират в кабинета на РЗИ, а личните лекари не могат да отчетат такъв интерес", коментира тя.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато законите защитават частната собственост и семейното предприемачество, а бандитите работят в затворите, за да си плащат издръжката, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИКАЗВАМЕ ЗА ПРОМЯНА ! ПРИ СЕГАШНИЯ БАНДИТИЗЪМ КАКВОТО СЕ ПРОИЗВЕДЕ, ИДВАТ БАНДИТИ И ГО ОГРАБВАТ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО ПОДКУПВАТ КЪДЕ ЛИ НЕ ! БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО ИМА ПОЛИЦИЯ, СЪД И ЗАТВОРИ ЗА БАНДИТИТЕ ! В УЧИЛИЩЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ, ЧЕ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ ОЗНАЧАВА БОГАТ НАРОД !
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Карантините нали отпаднаха? Що за простотия? Къде блеят родителите? Съд до дупка!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако не успеят да спрат миньорите с протеста им, ще стане отново резко пандемия...Само и само да станем енергиинозависими от някой друг!!!
32
1
 
7
 
! Отговори
КукунчеФ : преди 6 месеца
Браво,истерици! Само така! Тичайте за бустера!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И стига с тез лични лекари дето нямали интерес към ваксините.Първо ваксините не се дават на личните лекарите и второ няма интерес от пациентите че личния да вземе дори и да му дадат флакон
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доктор Путин -лечителят отново ще ви избави от уханска сополивост както преди три години . Ковид психиатрите са неуморни.
29
1
 
21
 
! Отговори
Смях преди 6 месеца
Ако се и разкашлят направо да учат онлайн, докато завършат, а?
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На грипа ковид ли му викат? Една хрема затваря цяло училище.Ами ако се разкашлят сигурно ше съборят училището.
27
6
 
16
 
! Отговори
Kreti преди 6 месеца
В Австрия ми казаха по телефона че мога да ходя на работа с ковид ако работодателя разреши. За 3 дена изкарах тъпия ковид грип , без вакса. Единствено ще лошо за хора с болно сърце качи ми пулса до 130 в момента когато бях най зле.
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Уж грипът бил лека хрема, а цели паралелки вече затворени, досущ като по време на локдауна на голямата пандемия. Любопитно ми е да видя кога ще решат да върнат задължителните маски, сертификати и т.н и с какви мотиви този път!
25
6
 
24
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Многу им хареса на "фараоните в сянка" да контролират населението на планетата, но с Ковида няма да им мине номера! Лошото е, че този път може да пуснат Реално Смъртоносен Вирус, в Лабораториите им е пълно с такива!!!!!
24
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Болниците пълни с ковид пневмонии, обаче било уж двудневна хрема.....Поне като лъжете се усещайте!
23
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Деца на антиваксъри . Хем са интелектуално ощетени по наследство, хем ще си останат необразовани. И така кръгът се затваря и мултиплицира и после защо народът ни е с най-ниско IQ в Европа!
22
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако нещо такова се случи с моето дете, веднага ще го отпиша от това училище.
21
6
 
33
 
! Отговори
Красимира преди 6 месеца
Пълно безобразие! Заради хрема, два дни температура и болки в мускулите да затварят цели паралелки и да принуждават децата да минават на онлайн обучение (нищоучене) !?! Служебните правите на Радев си тръгнаха и циркът отново дойде!
20
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички неудобни коментари се трият? Това ли е свободата на словото, ковид истерясали и д и о ти ? :)
19
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моля всички ***, дето подкрепят правителството, вярват във ваксините, не осъзнават, че 5G антените причиняват рак и искат да се топлят със соларни панели през зимата да си слагат веднага по 5 бустера и да ни оттърват от присъствието си в тази държава. Това важи и за еврейските медии, които са им промили мозъците!
18
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На всички е известно че учениците в тези класове са си взели бележки че уж са болни от ковид защото не им се ходи на училище.
17
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нещо за доживотния имунитет да се изкажат конспитата с гущерите, конденза, чиповете и магнитите???
16
3
 
21
 
! Отговори
Погледнете преди 6 месеца
Небето къв конденз има! Господа многознаещи учени!!!