178 нови случая на коронавирус, 4 души са починали

В болница са 328 души, 34 са в интензивно отделение
8 дек 2023 08:47, Елка Василева
32
178 нови случая на коронавирус, 4 души са починали
Снимка: архив, БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 178, сочат данните на Единния информационен портал.

Направени са 1871 теста, което означава, че делът на положителните резултати е 9,5%.

Починали са четирима души с потвърдена коронавирусна инфекция.

В болница се лекуват 328 души с диагноза КОВИД-19, от които 34 са в интензивно отделение.

През последните 24 часа са поставени 291 дози ваксина срещу КОВИД-19.

Общо 38 648 души у нас са загубили битката с коронавируса от началото на пандемията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не може да се гледат данните от момента на пускането на ваксините. Необходимо е време хората да се ваксинират и ваксините да окажат своето влияние. Правите си някакви кръчмарски ваксаджийски сметки.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До края на 2020 година, преди ваксините, примерно Италия и Испания имаха много по-висока смъртност от България. Не ми се проверява кои други държави бяха преди България, но по спомен, България тогава беше на около 40-то място по починали на 1 милион население
24
9
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 4 месеца
"Преди ваксините България беше далеч от сегашното второ място по смъртност след Перу. След ваксините обаче смъртността в България остана много висока и се изкачихме до второто място, докато във ваксинираните държави смъртността рязко спадна." Много яко си се научил да лъжеш по селския мегдан. Типичен българин от дълбоката провинция. Ти някога в град ходил ли си?
23
8
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 4 месеца
"Лесно може да се провери тенденцията а при смъртността на 1 милион население в последно време." Да, много е лесно. И вече го направихме за Дания. И нямаш какво да кажеш.
22
9
 
0
 
! Отговори
До Поправка преди 4 месеца
Да, благодаря за поправката. Значи още се питаме дали изобщо работят ваксините.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди ваксините България беше далеч от сегашното второ място по смъртност след Перу. След ваксините обаче смъртността в България остана много висока и се изкачихме до второто място, докато във ваксинираните държави смъртността рязко спадна. Ама то трябва и малко акъл, за да го провериш това. Не става само с четене на антиваксърски форуми, нал тъй?
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лесно може да се провери тенденцията а при смъртността на 1 милион население в последно време. Почти всички ваксинирани държави имат много по-ниска смъртност от България, както може и да се очаква при работещи ваксини. Смешно е да се твърди обратното на базата на относително кратки периоди като ден или седмица. Гледат се поне две години или повече по възможност.
19
2
 
8
 
! Отговори
Поправка преди 4 месеца
Поправка. За България са над 31000. Над 38000 са от началото на епидемията.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От началото на 2021 година, т.е. откакто има ваксини, в Дания са починали около 7530 човека, а в България има над 38000 починали. Още ли се пита как работят ваксините?
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За последната година една силно ваксинирана страна като Дания има 1000 починали. С малко повече население слабо ваксинираната България има 500 починали за същи период. Пита се в задачата - как точно работят ваксините в Дания, след като починалите за тази година са 2 пъти повече от България.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лесно може да се провери тенденцията а последната седмица при смъртността на 1 милион население. България е на 6 място като преди нея са 5 силно ваксинирани държави. При работещи ваксини това не би трябвало да се случва.
15
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България беше на второ място по смъртност след Перу и преди ваксините. След ваксините обаче смъртността в България е по-ниска от ваксинираните държави. Ама то трябва и малко акъл за да го провериш това. Не става само с боцкане, нал тъй?
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До още за бавноразбиращПонякога предизвиква цитокинова буря.Понякога не. Едно е сигурно. Съсипва белите дробове и възпалява вътрешната част на кръвоносните съдове. Не е ужасно но в никакъв случай не е добре. Така че тия глупости как било като лека настинка.. Той и Елън Мъск обясняваше същото ама се ваксинира,нали? И Доналд Тръмп го раздаваше големият мъж как нищо не било ама като се разболя му лекуваха 130 килограмовото шкембе с последен модел лекарства. Нали нямало нищо ?
13
9
 
1
 
! Отговори
още за бавноразбиращ преди 4 месеца
Учените откриват и доказателства, че COVID-19 не предизвиква "цитокинова буря", за която често се смята, че причинява смърт. Изследването е публикувано наскоро в Journal of Clinical Investigation. "Нашето проучване подчертава важността на превенцията, търсенето и агресивното лечение на вторичната бактериална пневмония при критично болни пациенти с тежка пневмония, включително тези с COVID-19", казва старшият автор д-р Бенджамин Сингър, доцент по медицина в Northwestern University Feinberg School of Medicine и лекар по белодробни и критични грижи.
12
8
 
6
 
! Отговори
Маската преди 4 месеца
Какавидките да слагат маските, да заключват вратите, и да треперят под леглата, вируса дебне!
11
1
 
0
 
! Отговори
Лев преди 4 месеца
Някой лев за групата на Тошко,Венци и Коцето?Чували някакви?
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някои след толкова много време още не са разбрали, че починал от Ковид-19 и със Ковид-19 е почти едно и също. 95% от починалите със Ковид-19 са починали от Ковид-19. Има изследвания по въпроса.
9
1
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 4 месеца
Който иска да знае и възрастта, отива на сайта за коронавирус и чете. Вчера един от починалите е от групата на 60-69 годишните, за останалите си прочети сам.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През 2020-2022 години в България починаха десетки хиляди хора в повече и сега би трябвало смъртността да е около 20% по-ниска в сравнение с периода 2016-2019 години. По-ниска, защото голяма част от хората, които щяха да починат през 2023 и следващите години, вече ги няма. Да не забравяме, че България е рекордьор по смъртност от Ковид-19 след Перу, много пред ваксинираните държави.
7
8
 
6
 
! Отговори
пишете възраст преди 4 месеца
Починалите хора сигурно са над 90 години.