САЩ: Китай укрива информация за коронавируса

Това поставя в риск живота на хората в световен мащаб, заяви Помпео
25 мар 2020 07:00, Елка Василева
244
САЩ: Китай укрива информация за коронавируса
Майк Помпео. Снимка: архив, БГНЕС

Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео в интервю за Washington Watch radio program, предаде  Ройтерс.

По думите му Пекин споделя със закъснение информацията за COVID-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб.

„Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори“, каза Майк Помпео, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на COVID-19.

Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случай са над 18 хиляди, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Още по темата

Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240.

От Франс прес уточняват, че в Италия, в която коронавируса взе първата си жертва през февруари, към момента са починали повече хора отколкото в Китай. 

А от понеделник насам в Китай са регистрирани 78 новозаразени с COVID-19, както и 7 смъртни случая следствие на боледуване. Третата най-силно засегната страна от коронавируса е Испания, следвана от Иран и от Франция.

И Съединените щати се превръщат в основно огнище за разпространението на COVID-19 като в страната също се увеличават и случаите на новозаразени, и смъртните случаи.

Нови 100 случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Южна Корея, предаде Ройтерс. От южнокорейския център за контрол и превенция на заболяванията уточниха, че с новозаразените общият брой на заболелите в страната достига 9 137.

Увеличение има и при случаите в Мексико - 367 на 405. От мексиканското министерство на здравеопазването допълват, че към момента смъртните случаи в страната са четири.

За нови 47 потвърдени случая на заразяване, както и за три предполагаеми случая на заразяване с коронавирус съобщи и Нова Зеландия. Страната, в която от днес е в сила национална карантина.

От полунощ Румъния е под пълна блокада. В страната вече е обявено извънредно положение и важи нощен полицейски час. Вече е забранено на хората над 65 години - най-застрашените от усложнения от вируса, да напускат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат само през деня, за да отидат на работа или да пазаруват хранителни и други стоки от първа необходимост.

Забраната засяга и българските граждани, пътуващи за Румъния - те подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващите. Румънските власти са определили коридори за преминаване през територията на Румъния на ТИР-ове, пътуващи транзитно през страната към Молдова и Украйна. Такива автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе - Гюргево.

От днес Йордания намалява ограниченията, свързани с полицейския час, който беше въведен заради коронавируса. Това предаде ДПА, като се позова на изявление на йорданския премиер Омар Разаз. Властите ще позволят на малките магазини да отворят, за да може гражданите да се сдобият със стоки от първа необходимост. Ограниченията, въведени заради коронавируса, създадоха хаос, като домакинствата в някои райони останаха без хляб, отбелязва ДПА.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Токио се отлагат за догодина заради пандемията с коронавируса - за първи път в 124-годишната модерна история на олимпийското движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
5
 
! Отговори
Е преди 4 години
Руснаците отровиха Източна Европа с Чернобил и криха до дупка какво стана,че тяхните ученици-ядящи мишки ли няма да ги задминат?
189
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
америка трябва да бъде унищожена,искат война и ще си я получат.. на своя територия
188
6
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Тези американци са най-големите нацисти в света. Интересуват се само от своята изгода! Няма да се учудя ако този вирус е: made in USA!
187
4
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 4 години
До АнонименИма - руснаците и русофилите...
186
8
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Тия мириканци пак некой им е крив. Ми нали го имате вируса у вас? Нали го гледате там с микроскопа? Кой пак ви пречи да го анализирате. Нали най-учените хора са у вас?Лошото е драги мириканци, че само се излагате с това плямпане. Нямате кураж да демократизирате Китай, така че сега всички ще видят, че лаете като бездомно куче по минаваща лимузина. Просто нема смисъл, стегнете се малко
185
10
 
25
 
! Отговори
2233 преди 4 години
Не е лошо да си припомним кой и защо хвърли първи атомни бомби върху мирни хора в Япония?Кой и защо хвърли почти 2000 бомби над болници и църкви в София?Кой и защо излъга за химическото оръжие на Саддам и разпали десетки войни по света?Кой и в момента е разположил над 100 000 войници във всички точки на света.Редно е Този Кой да си получи заслуженото.
184
7
 
21
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Вируса се е върнал при родителите си!Ясно е за целия свят.Секретарката Майк да не се прави на ощипан.Краварите да си го гледат и да му се радват. Китайците отдавна го казаха и дори обясниха как са им го пратили краварите.
183
6
 
18
 
! Отговори
От преди 4 години
100години ръсите зарази даже се хвалите с филмите си как ще погубите хората за да си напълните гушите.И трилионите вече не струват и вие сте заразени.
182
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А фашистите ,крият истината за Армейският научно изследователски инситут ,,Уолтър Рид ,щат Мериленд,,и служителят и ,капитан Бадди Бенаси ,участник в Сетовните Военни игри проведени в Ухан и завършили на 27 октомври 2019 г. / Капитан Бенаси , се класира на 8мо място във велогонката на 50 мили / Крият и за починалите 30 000 х от грип ,през миналата година в няколко щата .
181
5
 
10
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Когато се появили Олимпиадите, по време на провеждането им се спирали всички войни, днес заради тази война спират Олимпиадата. А войната е много сюксе - Световното Албанско Правителство воюва срещу бялата раса. Цар Бойко Борисоф Безсребърника служи образцово на албанците, - дали са му 4 милиарда и имоти в Барселона! Ашколсум на бат БББ!
180
2
 
11
 
! Отговори
ТРЪМП преди 4 години
До Истината Това 35 ,пак ли го изсмука от Г.за си ? ДРУГИ *** ТВЪРДЯТ ,ЧЕ БИЛИ 25 . ЯСНО Е ,ЧЕ ЗА ЛИБЕРАЛНИТЕ *** ,ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА -ЛЪЖАТА А истината за оръжието на Садам ? За атомното оръжие на Кадафи ? За шишенцето в ООН ?За Тонкингският залив ,за кораба ,,Мейн,, за борбата с опиума в Афган ...
179
11
 
16
 
! Отговори
мнее преди 4 години
До мдааДа, така е . Китайците ЯДАТ прилепи и плъхове и змии ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ , но трябваше да започнат икономическа война със САЩ и да покажат че не им пука от санкциите за милиарди и забраните за ползване на американски патенти за да ги сполети коронавирус от същите тия прилепи които официално са включени в националното им меню. В Гугъл също ОТ ГОДИНИ има десетки клипове ка европейци и американци как ядат прилепи за техни кулинарни блогове в Китай И НИКОЙ НЕ СЕ Е РАЗБОЛЯВАЛ . Що ли ?
178
10
 
24
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Мислете бре лъскачи на меки кожляци!Краварите създадоха атомната бомба и без военна нужда я хвълхиха върху Япония!След милионите жертви от подпалената от тях ВСВ,под ционистко масонко печатарско ръководство на ФРС искаха да покажат на света,че те са господарите!Само,че великият Сталин и СССР не чакаха краварите даСПОДЕЛЯТ ТАЙНИТЕ СИ И ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА КУРЧАТОВ,КАПИЦА,БЕРИЯ СЪЗДАДОХА СВОЯТА ВЪЗПИРАЩА ЯДРЕНА МОЩ!Пумпала знае това!
177
2
 
0
 
! Отговори
erfwer преди 4 години
До USAнеграмотен
176
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нз как някой може да вярва на страни като Русия ,Китай,Турция и Иран то пред теб да умре човек те ше го изкарат че припаднал
175
9
 
21
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
гледах един клип от пазара в Ухан -купища печени плъхове с опашките , кучета ,коит чакат да бъдат заколени и заклани такива пърлени с оксижен ,прилети нанизани като чеверме на шишове и печени ,змии като сурови салами .О т този момент чуя ли китайски ресторант ще го заобикалям отдалеч напишете пазар в Ухан в гугъл и ще го видите
174
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това наглостта не знае граници,даже и във време на Чума !Аман от вас Бееееееееее!
173
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Компартия и истина .Тоя наистина ли чака от швед бял ***
172
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американси ***, че кой ви е длъжен на вас да ви казва нещо? Върнете лекарствата на Италия крадци!!!!
171
23
 
20
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Все още за Чернобил руснаците твърдят,че жертвите са 35!!! Та за един вирус ли няма да се излъже!? А че имат най-големия брой болни от СПИН в Европа и Азия-тази тема е табу!Животът на руския мужик е обикновено число,..често секретно.Китай даже няма какво да се коментира!

Спонсорирани публикации