Медикаменти за животни срещу COVID-19? Опасни са!

С тях лесно може да се предозира
8 апр 2020 11:27, Нели Христова
7
Медикаменти за животни срещу COVID-19? Опасни са!
Снимка: Pixabay

Преди няколко дни се заговори за медикаменти, използвани във ветеринарната медицина, които се използват срещу COVID-19. След няколко разяснения по темата започна масово търсене на лекарствата, сигнализират от Български Ветеринарен Съюз. Но медикаментите не са безопасни.

"По българското законодателство то не може да бъде продавано свободно. Но има вратички, които могат да направят възможно човек да си вземе такъв продукт, което е проблем. Данните как се използва в хуманната медицина не са ясни. Призовавам всички хора да внимават и да не търсят този продукт. Той се изписва само за животни", обяснява д-р Димитър Яновски - председател на Българския ветеринарен съюз София-град, пред БНТ.

Д-р Янковски обясни защо лекарството е толкова опасно.

Дозировката му е доста точна. Ако човек е чувствителен към този препарат, рискува да се появят алергични шокове и това да доведе до застрашане на живота. Вирусът е много нов и непознат за науката, много бързо се развиват нещата. Ветринарно- медицинките продукти са само за животни, каза д-р Яновски.

"Лекарството е силно токсично, терапевтичната му ширина е доста малка. Лесно човек може да предозира. Такъв препарат няма за хуманна употреба. Може да предизвика интоксикация и различни алергични реакции. Със сигурност всички не могат да си го купят но съм убеден, че има начини да се купи. За съжаление, има недобросъвестни колеги. Някой може да се сдобие. Призовавам складовете да не го продават на частни лица без изрична рецепта за животни. Няма нужда в паниката да рискувате живота си", допълва той.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Juls преди 4 години
Вижте сега, тази епидемия не трябва да се преборва просто така с някакво си масово лекарство, не и преди всички да бъдат ваксинирани. Всякакви подобни лекарства не са по план. Ей вижте скоро бай ви Гейтс каква хубава ваксина ще ви забърка, че след което и някое QR кодче ще ви татуира, та да се знае че сте минали по надлежният ред. Забравете за лекарства, 6 месеца тестване на вече тествано лекарство...ами нали разбирате че не е по план!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Кое е името на лекарството, де!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дозата за кон я делиш на 6 и си излекуван.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Същите, които не могат да четат, опират до лекарска помощ. И лишават някой от четящите от медицинска услуга.Казва се, да се седи и да се чака развитието на болестта. Комуто каквото е писано, това ще му се случи.Колкото повече някой "бие дъното", толкова по-загрижен е за личностното си оцеляване.Маргинално племе!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това лекарство се продава в сащ на таблетки срещу ***. За хора. Но там е одобрено от FDA и не е същото като пастата за коне която се продава у нас и която е токсична за хора.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и с антифриз предозират.Аз не разбирам защо са тези кански усилия да се внушава страх? Нали на опаковката пише? Не предозирайте опасно *** било добре да подписват декларация,че са наясно с опасностите и ако им стане нещо сами са си виновни.Безмислени демонстрации колко са загрижени за здравето на някакви които не могат да разсъждават,не могат да четат и разбират елементарен текст.

Спонсорирани публикации