Приветливите хора с по-голям шанс за дълголетие

Столетниците смятат усмивката за много важна част от живота си
Обновена: 28 май 2012 22:17 | 28 май 2012 22:00, Елка Василева
12
Приветливите хора с по-голям шанс за дълголетие
Снимка: Reuters

Приветливите и оптимистично настроени хора са с по-голям шанс да станат столетници, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изследването е обхванало 243 евреи ашкенази от Източна Европа, прехвърлили 100-годишна възраст. Екипът от университета "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк, ръководен от д-р Нир Барзилай, е констатирал, че повечето от столетниците, включени в групата, били приветливи и усмихнати, сред тях липсвали невротици.

Учените избрали групата евреи ашкенази, защото те много си приличат генетично и са по-лесни за генетични изследвания.

Столетниците считали усмивката за много важна част от живота си и поддържали широки социални връзки. Те не криели позитивните си емоции.

Д-р Нир Барзилай заяви, че чертите на характера се променят в отрязъка на живота между 70 и 100-годишна възраст и сега неговият екип трябва да установи дали изследваните дълголетници са запазили своята индивидуалност през целия си живот.

 "Ние по безспорен начин установихме, че столетниците имат сходни личностни характеристики и със сигурност някои от унаследените особености играят важна роля при поддържането на доброто здраве и дълголетието", заяви Барзилай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: усмивкастолетници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
до ххх преди 11 години
ГлупОст...но на кой му пука..нали?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо това твърдения е пълна измислица-познавам много криви и зли хора ,които си живуркат до 90,докато добричките и чувствителните си отиват рано -рано....
10
1
 
0
 
! Отговори
xxx преди 11 години
"Учените избрали групата евреи ашкенази, защото те много си приличат генетично и са по-лесни за генетични изследвания."особено: "много си приличат генетично" :)))Това изречение е много голяма глупуст! Защото...не е вярна тезата в него... но на кой му пука, нали! :)
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ден нашия любим вожда ни дава повод да се смеем, значи ще доживеем до 80-г и ще се пенсионираме тогава усмихнати до уши. И на 4 г ще ни увеличават пенсията с по 9 лв и ще си имаме повод да се хилим, докато опънем петалата.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да се смея, като сърцето ми плаче!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повредата е във вашия телевизор.От сутрин до вечер отвсякъде ни заливат с мрачни прогнози.Като се започне от края на света и се стигне до най-малките зулуми.И затова използвайте като мото думите на мрачния поет"И ако можеш смей се на съдбата,за да не може тя да ти се смей."
6
3
 
2
 
! Отговори
apple преди 11 години
..комунист ако си ,умиране няма
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Edin vapros ? Az kogato se smeq,prez celiqt den, a po nqkoga i prez no6ta ? Za6to horata ne mi kazvat dalgoletnik ? A mi vikat *** !
4
16
 
6
 
! Отговори
Aлов преди 11 години
Като гледам злите пенсионери колко са приветливи си правя извода ,че май е обратното. В автобуса до сега не съм видял старец да отстъпи седалка на млад човек.
3
2
 
19
 
! Отговори
Гладен преди 11 години
Да се усмихваме и през сълзи!
2
2
 
30
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Всичко е...истина.Затова сме на първо...място по столетници,защото сме...ведри,добронамерени и...широко усмихнати;от зад,на...пред.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американско проучване - не е за нас...