Мъжете били по-големи чистофайници от жените

Доставяло им удоволствие да чистят, перат и гладят
Обновена: 7 фев 2013 15:34 | 7 фев 2013 15:34,
29
Мъжете били по-големи чистофайници от жените
Снимка: архив, Reuters

Ново проучване твърди, че мъжете държат повече на чистотата, отколкото жените. 66 процента от мъжете прекарват 8 часа седмично в домакински ангажименти, докато толкова време прекарват само 62 процента от жените, пише „Дейли мейл“.

Констатациите от това проучване показват как стереотипите са се обърнали през последния половин век, казват учените.

През 1965 година жените, независимо дали са омъжени или живеят с някого, са прекарвали по 30 часа на седмица в домакинска работа, докато мъжете са помагали само 4,9 часа от седмицата.

Днес мъжете са по-щастливи, когато поемат подобни ангажименти у дома – те обичат да готвят, да гладят, да перят и чистят.

Въпреки че има доста нова техника, която улеснява домакинската работа, все още една трета от британците прекарват по 30 часа на седмица в домакински труд.

„Животът се движи на пълни обороти и става все по-бърз. Хората съчетават отговорността на работното място с ангажиментите вкъщи. Както проучването показва, мъжете заемат водеща роля в домакинската работа, като изкарват по 30 часа на седмица в домакински задължения и дори смятат, че времето не им стига, за да изпълнят всичките задачи“, казва Бенджамин Лейн, съосновател на сайта YoupiJob.co.uk, който е инициирал проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
24
 
! Отговори
Име преди 11 години
Всеки ден чета някакви социологически изследвания или анкети какво харесват, какво не харесват, какво правят и не правят британците... Толкова ли няма какво да пишете, че продължавате да копирате тези мизерни проучвания????
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости...

Спонсорирани публикации