8000 посрещнаха Джулая на Камен бряг

В цялата страна посрещнаха първото юлско утро
46

Първите слънчеви лъчи на варненския бряг. Снимка: Impact Press Group

Няколко хиляди души празнуваха и тази година Джулая на морския бряг. Някога възникнал като протест срещу комунистическия режим, хипарският празник отдавна се е превърнал повече като опит за бягство от стреса на ежедневието и купон, отколкото някакъв протест.

По традиция най-много хора посрещнаха първото юлско утро край село Камен бряг. Близо 8000 пяха с Джон Лоутън. Точно в 05.32 часа рокаджии от цялата страна приветстваха слънцето. Минути преди това Лоутън запя култовата песен July Morning, след което остана на сцената повече от час.

В купона се включиха българските групи "Шепот", Power Slave, Pearl & Stones, Б.Т.Р. и др.

В Бургас първите слънчеви лъчи дойдоха под звуците на македонската група Korbin. Организаторите от община Бургас бяха взели всички мерки за сигурност като за всеки един фестивал. Част от бургазлии пък избраха утрото на Мостика.

Стотици възрастни и младежи се събраха и на варненския бряг.

Джулай морнинг е традиционен хипи празник, възникнал в средата на 80-те години. Твърди се, че е стартирал като протест срещу комунистическата власт, изразен в символиката на едноименната песен на "Юрая Хийп".

За радост, тази година бе спазено и мотото "Правете любов, а не война" и сериозни инциденти нямаше. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: БТРJuly morningДжулая
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цигарката, галончето ... със сигурност и други екстри
15
1
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Варги, ако бяхме нормална Държава, щеше да си в лудницата. Ама под строг режим, защото педофилията е наказуема. А за казармата нямаш никакъв шанс. Там ходят мъже.
14
12
 
21
 
! Отговори
художника преди 9 години
Тука нек`ви канални плъхове се опитват да остроумничат. Стойте си в отходната воняща ЧАЛГА и не се правете на "мъдри". Хората се събират, защото им е кеф. Веселят се по същата причина и се обичат и посрещат заедно новия ден, може да е един ден в годината, но са там и са заедно. Самотните комплексари могат само да плюят. Айде сега давайте с минусите!!!
13
10
 
10
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Честит Джулай-морнинк на всички пенсионери. След вярна служба на БКП-БСП-ДС от днес получавате 4.50 лв. повишение на пенсиите. Също така от днес получавате и увеличение на цените на тока, парното, хляба и всичко от първа необходимост. Няма обаче де се ядосвате пак да гласувате за нашите, защото догодина може да получите увеличение от 5.50 лв. все пак едно левче си е едно левче. Айде чао и да не объркате пак бюлетината като 15 / 15 .
12
5
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
ne go razbiram tozi praznik no 6tom go 4estvat - 4estit da e
11
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След три дни,тия спокойно могат да си празнуват и деня на независимостта на сащ 4 юли (и наколенки да си сложат да им удобно като се навеждат)
10
1
 
29
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
"За радост, тази година бе спазено и мотото "Правете любов, а не война"" Ами ако не заради е..то за какво друго са там. А иначе прав е някой по-долу: жалка картина. Тези, които знаят откъде тръгват нещата ( и са съвременници на песента) вече имат внуци, а на внуците им тази песен нищо не им говори. Дори някой твърдеше, че било антикомунистически протест. Майко мила!.
9
13
 
26
 
! Отговори
liusi.vasileva.9 преди 9 години
Честит Джулай на свободните духом.Това е символ на лято,свобода,любов и желание за промяна.Хубава традиция и страхотен начин да започне лятото.Песента на Юрая е велика и няма по-хубава.Дано лошото вече да е зад нас.
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9Za spravka en.wikipedia.org/wiki/July_Morning koeto si e taka taka e
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, какъв протест срещу комунистическия режим бе, я се поинтересувайте кога е първият Джулай.
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви хипари бе, нещо съвсем сте объркали понятията - това да не Уудстоук ?!
5
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалки подражатели и комплексари
4
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 9 години
"Някога възникнал като протест срещу комунистическия режим" - глупости на търкалета. Всичко през тази призма се прецежда - много евтино и глупаво
3
1
 
21
 
! Отговори
До №2 преди 9 години
Браво Муки, завиждам ти благородно. Отдавна мечтая за *** с източно изложение!
2
6
 
23
 
! Отговори
Муки преди 9 години
Точно по изгрев ми се домоча и метнах един полуотворен, гурелясъл дзъркел пред прозорчето в тоалетната. Тъй че и аз съм се разписал :)
1
28
 
24
 
! Отговори
varg преди 9 години
Тия бледолики младежи от снимка номер 4 са страшни хипита да знаете.Ако бяхме нормална държава сега те щяха да са в казармата,а не да се чудят какво да правят.