Натискат Victoria's Secret да пускат бельо с големи размери

Петиция иска на ревютата да има закръглени модели
5 фев 2015 10:58,
50
Натискат Victoria's Secret да пускат бельо с големи размери
Снимка: Reuters, архив

Клиентите по света все повече и повече притискат производителя на бельо Victoria's Secret да пусне серия с големи размери, пише Бизнес инсайдър.

Хиляди са се подписали в петиция, започнала преди седмица.

Днес марката контролира близо 35% от пазара на бельо, което е много повече от всеки друг търговец.

Най-големият размер, предлаган от марката, е XL при чорапогащниците. При бельото най-големите размери са 12 и 14, което отговаря на 38 и 40. Други търговци предлагат размери до 56.

Не така стои положението при сутиените. Световната марка предлага в някои серии размери D, а в други – DDD.

Авторът на петицията е Дейна Дрю, която твърди, че обожава Victoria's Secret. Самата тя е купувала много неща от магазините им в Калифорния. Само не и бельо.

„Мога да си купувам само неща като лосиони и парфюми, тялото ми не е подходящо за тяхното бельо“, разказва тя. „Всяка година гледам шоуто на "ангелите" и бих се радвала, ако мога да си купя нещата, които показват на ревюто. Но не мога, защото нямат големи размери“, допълва още Дрю.

Други петиции пък настояват по време на шоуто на "ангелите" марката да показват и други типове тела. Според тях моделите на ревюто насърчават нереалистичните очаквания към женското тяло.

„Victoria's Secret трябва да вземе предвид мнението на хората“, твърдят авторите на петицията. „Има над 100 млн. едри жени само в САЩ, а миналата година са изхарчени 17,5 млрд. долара за дрехи с голям размер“, подчертават още те.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Ако са умни, ще го преди 9 години
произвеждат - така ще печелят повече.И още нещо. Който съумее да произведе в големи количества бельо, което е хем памучно, хем красиво, хем удобно за носене и се предлага във всички размери, той ще завладее пазара.Красиво бутиково еротично бельо ще си купи всяка жена, но ще го слага само в любовните си нощи. То не е удобно за носене и в повечето случаи се прави от изкуствени материи - дантели и прозрачен воал.През останалото време се носят съвсем други гащички, сутиени, корсажи и т.н
29
1
 
1
 
! Отговори
палеолитен пещерняк преди 9 години
Аз пък се кефя на дебели жени, к'во да правя, явно родствената ми линия произхожда от неандертали (за справка, вилендорфската венера). Така че... одобрявам движението!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък искам да се забранят сутиените с твърди чашки (паници, както им казвам аз). Може да са удобни за едрогърдите и да държат увисналите бюстове, ама защо се правят за малките номерации???? За показ и заблуда? Много е трудно да се намери от най-малките номера сутиен без твърда чашка. Не искам да изглежда, че имам нещо повече. Много се харесвам такава, мъжете също, само жените нещо не ме харесват....
27
0
 
3
 
! Отговори
ААА преди 9 години
Има над 100 млн. едри жени само в САЩ,... еми хора правете си сметка. САщ са 320 мил. да кажем че са 50 на 50 , съответно 160/160 милиона .като махнем малките деца и хората над 60 , то какво стана,че от 120 мил ,100 са дебели хаха.еми да не ядат като *** тогава? какво някоя скинджа като си купи на Виктория Секретс сутиен размер ХХХЛ ,ще и седи ли хубаво? взели да са жалват животните ,вместо да поспортуват малко. Не би ме привлекло прасе ако ще и с 5 сутиена на виктория секрет да е :D:D:D
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези модели конкретно ако са кльощави, анорексички и т.н. , както ги наричат злобарите, аз трябва да съм слон (177см 60кг)
25
2
 
1
 
! Отговори
една преди 9 години
Въпреки че съм едра пак нося VS един или два номера по-малки. Е, налага се да си изваждам боксерките влезли ми отзад, но иначе бельото е супер.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моделите наистина са бая слабички, ама това им е работата все пак, от това изкарват пари.Аз имам килограми над нормата, осъзнавам го. Започнах да се храня здравословно и да посещавам фитнеса и резултатите са налице.Не казвам, че е лесно, но е просто.
23
0
 
7
 
! Отговори
nikonik преди 9 години
Всичко прекалено е зле. Прекалени килограми- затлъстяване-болести, сърце, диабет, запушени артерии. Прекалено малко килограми- слаба имунна система, анорексия, болемия. Всеки трябва да са старае да си поддържа теглото и да се харесва като е, но да не прекалява.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Puskaite hipopotamite da tresat mesa.
21
2
 
6
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Аз пък пускам от днес петиция, да могат всички жени, които се трудят за външния си вид и не си търсят само оправдания за това, че са торби, да си позволят всеки месец поне един комплект от горното бельо! Съответно и всички мъже, които полагат усилия, за да не са тлъсти льохмани, да могат да си позволят по една манекенка от горните. И не претендирам да падат цените, а да разполагат всички с необходимите за това средства!А сега да видя колко подписа ще събера на петицията си :DDD
20
2
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
Стига с тези скумрии!И китовете трябва да носят бельо.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък съм висок и нося голям номер обувки и не всички производители ги предлагат с моя размер. Трябва ли да организирам петиция, за да си намирам по лесно дрехи и обувки, които ми харесват?
18
0
 
16
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Коя долна американска *** плюскаща мак доналдс еври дей, иска това нещо?
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да пусне петиция до Apple да намалят цените двойно.
16
5
 
13
 
! Отговори
hj преди 9 години
Каквото и да казвате , жените на Виктория са прекрасни и те стимулират останалите да полагат усилия да изглеждат добре. Не като нашите "меченца" - взимаш я стройна а след едно детенце става тюленче :)
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виктория Сикрет в бельото е като Ферари за автомобилите.Всички се хвърлиха да правят разни комбита, дизели, джипове, джипки и джипченца, но Ферари си остана Ферари и бележи рекордни печалби!Та така и с бельото, тази марка не е за *** и пульо!Дай сега да се съобразяваме с всички дебели комплексарки, че не може да минат без чипс и шоколад днеска.Като и с мюсулманите.Сега реват, че правенето на снежни човеци било обида за религията им.Е от тая толерантност нормалните вече ще ни изкарат ненормални
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас, сега като някой са дебели и се убиждат от това, вместо да се вземат в ръце и да отслабнат, ще заставяме целия свят да се нагажда по дебелите, че да не се чустват дискриминирани?Ами слабите жени повремето на ренесанса как са се чуствали? Тогава са били на мода пищните едри дори дебели жени? Дори сега дойде модата на големите *** като на Кардашиан, това значи ли, че трябва да я заставим да си изсмуче мазнините от ***, за да не комплексира жените с малки дупета ?
13
1
 
3
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Фати фати
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те пък тия американци от криворазбрана свобода и демокрация вече ще обявят 200 килограмовите хора за нормални и красиви и ако някой е с нормално тегло ще се счита за обида. Изобщо издигането на всички възможни пороци до добродетели е хитът на 21 век, между другото лакомията е един от смъртните грехове.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бранда иска да има повече оборот , може да разшири номерацията до още два размера.Това ще им донесе още 25-30% повече оборот.Колкото да грациозните дами и господа,написали предните постове,ще кажа,че ако световната икономика имаше тях за консултанти,никога нямаше да дръпне напред и все още на мода щяха да бъдат облеклата от 50-те години,сътворени в познатите ни три размера.