Звезден рожденик: Кийра Найтли

Вижте любопитни факти от живота на талантливата британска актриса
26 мар 2015 07:07, Красимир Ангелов
5

Снимка: Reuters

На днешният 26 март своя 30-ти рожден ден празнува британската актриса Кийра Найтли. Родена през 1985 година в Тедингтън, Великобритания, младата актриса има участие в над 30 филма и телевизионни поредици.

Сред най-популярните и филми, с които става известна в началото, са „Ритай като Бекъм“ и „Карибски пирати: Проклятието на черната перла“. Следват нови големи роли, сред които във филмите „Наистина любов“, „Гордост и предразсъдъци“, отново в „Карибски пирати“, „Ана Каренина“, „Игра на кодове“ и други.

Вижте любопитни факти за живота и кариерата на Кийра Найтли:

Кийра е родена в телевизионно семейството – майка й е Шърман Макдоналд - шотландска актриса и писателка, а баща й Уил Найтли е телевизионен и филмов актьор.

Като малка е тренирала танци.

Още от малка бъдещата звезда иска да стане актриса. Тя прави своя актьорски дебют още на 7-годишна възраст, като участва в телевизионната продукция от „Royal Celebration“.

Една от най-първите ѝ роли в голямото кино е като героинята-дубльорка на Падме (Натали Портман) в първата част на „Междузвездни войни: Епизод I - Невидима заплаха“.

През май 2013 г. се омъжва за музиканта Джеймс Райтън, който е член на британската рок група „Klaxons“. Края на декември 2014 година младата актриса потвърди, че е бременна със своето първо дете.

Признава, че като голяма част от британките е фенка на футбола и по-конкретно на Уест Хям.

Страда от дислексия и трябва да носи специални очила, за да може да чете.

Едва на 20 години е номинирана за „Оскар“ за най-добра женска роля за участието си във филма „Гордост и предразсъдъци“. С това се нарежда на пето място сред най-младите актриси, номинирани за ценното отличие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
xff преди 9 години
Не е супер голяма красавица, но е готина. Интелигентна, естествена - това се вижда от снимките.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красавица!!!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо скрита реклама на гугъл ли долових...
1
1
 
14
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Просто красива жена!