Съвременна любов: Да не висиш във Facebook 24/7

Днешните мъже смятат за романтични обикновените неща
18 авг 2015 13:40,
10
Съвременна любов: Да не висиш във Facebook 24/7
Снимка: Архив Reuters

Съвременните мъже намират за романтично да помнят годишнините от важни за двойката събития, да придружават половинките си на пазар и да им признават, че ги обичат повече от любимия футболен отбор, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на производителите на кафе "Carte Noir".

Романтиката по традиция се свързва с цветя и шоколад, но днес много мъже смятат, че редица обикновени и дребни неща "се броят" за романтични жестове.

Десет процента от представителите на силния пол например намират за романтично да помнят годишнините от важни за двойката събития. Други се смятат за романтични, когато отменят собствените си планове заради партньорките си, придружават ги на пазар или изразяват задоволство от времето, прекарано в компанията на роднините на съпругата или приятелката.

Проучването разкрива още, че някои "старомодни" романтични жестове са се запазили и до днес - например организирането на пътешествие до Париж или чакането на любимата в дъжда.

"Резултатите от допитването показват, че макар романтиката да не е отмряла, начините за изразяването й са се променили. Стереотипните жестове, които обичайно свързваме с романтиката - червени рози, шоколадови бонбони, вечери на свещи, все повече се преплитат с дребни всекидневни жестове", казват авторите на проучването.

Въпреки това над 55 процента от дамите искат партньорите им да са по-романтични.

В наши дни социалните мрежи често са смятани за виновници за липсата на достатъчно романтика във връзката. Един на четирима участници в допитването например смята, че е страхотен начин да засвидетелства обичта към половинката, като не "виси" постоянно във Фейсбук, докато гледат телевизия или се хранят заедно.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - обичам когато ЦСКА романтично бие Геренбахче 6 пъти подред. След това Перуци, Боко и Пеевски подивяват и пращат ЦСКА във В група.
5
0
 
3
 
! Отговори
ok, checkнах го преди 8 години
"True romance is flowers, chocolates... and going shopping together, according to men. More than one in ten believe simply remembering an anniversary and buying a gift is a show of romance.Others consider it romantic when they say they love a partner more than their football teamПовече от 1 от 10 вярва, че като помни годишнина е признак, че е романтичен.О, повече? Колко повече? 1 и половина?Колко романтичен е мъж, който ще ми каже, че ме обича повече от ЦСКА или Левски? О, разтОпих сА!
4
0
 
3
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Съвременните мъже намират за романтично да помнят годишнините от важни за двойката събития, да придружават половинките си на пазар и да им признават, че ги обичат повече от любимия футболен отбор"Прочетох това изречение 5 пъти и все още не мога да го разбера. Мъжете ли помнят годишнините от важни събития за двойката? Мъжете ли намират за романтично да ходят на пазар с жените си? Мъжете намират за романтично жената да им казва, че ги обича повече от футболния отбор, на който е фенка?
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен съвременното щастие е да не висиш цял ден във фейсбук! Това ми е като тест за качество - когато някой излезе в отпуска и изчезва от фейсбук, значи наистина се забавлява, вместо да се тагва от всяко кафе и ресторант + обилно количество снимки. Такива комплексари по-далеч от мен!
2
1
 
21
 
! Отговори
Димо преди 8 години
" Съвременна любов: Да не висиш във Facebook 24/7 "Да ви пикая на съвременната любов аз, да ви пикая !
1
5
 
16
 
! Отговори
поп-фолк? преди 8 години
Представите на женският пол с романтика се изчерпват с това колко скъпо бмв кара романтичният принц и къде ше я кара с него преди да я ..."мандърса" някъде.