Будите се изморени сутрин – защо?

Какви са причините за умора след сън
17 май 2017 11:30, Илияна Николова
4
Будите се изморени сутрин – защо?
Снимка: pixabay.com

 Сънят трябва да е ползотворен и да ви накара да си отпочинете. Вместо това често ставаме по-изморени, отколкото сме си легнали. Защо? Къде грешим в ритуалите си преди лягане, които ни карат да се чувстваме по-уморени сутринта?

Злоупотребяваме с коктейлите
 
Повечето хора обожават да разпускат с приятели на по чаша хубав коктейл, бира или друго любимо питие. Докато го правите може и да ви е приятно, но на сутринта ще разберете колко вреден е този навик. Алкохолът свива съдовете и пречи на доставката на достатъчно количество кислород в мозъка и тъканите. Възпрепятства се производството на мелатонин, а това възпрепятства качествения сън.
 
Пушите
 
„Хайде, ще си запаля последна цигара и после си лягам!“ На всеки пушач му минава тази мисъл през главата преди да си легне. Не го правете, защото това също влошава кръвообращението и пречи на съня.
Консумирате тежки и обемни порции
 
Да вечеряте късно е вредно, а да консумирате големи порции, които се обработват трудно от храносмилателната система е направо пагубно. Това важи както за съня ви, така и за целия организъм. Не се чудете защо ставате уморени и без енергия, ако се храните обилно преди лягане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
мъка,мъка ...Боже преди 6 години
От кафето е ,то пречи на съня и вдига кръвното