Спомени: Уилям и Хари за последния разговор с Даяна

Излиза нов документален филм за живота на принцесата
23 юли 2017 08:29, Александър Попов
12
Спомени: Уилям и Хари за последния разговор с Даяна
Снимка: Reuters

Британските принцове Уилям и Хари разказват в нов документален филм за последния телефонен разговор, който са имали със своята майка - принцеса Даяна, преди смъртта й, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Филмът "Даяна, нашата майка: нейният живот и наследство" излиза по случай 20-ата годишнина от смъртта на Даяна, която загина при автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

"Никой никога не е разказвал тази история от гледната точка на двамата човека, които са я познавали по-добре от всеки друг и са я обичали най-много - нейните синове", заяви изпълнителният продуцент на филма Ник Кент.

Последният телефонен разговор между двамата принцове и тяхната майка е бил съвсем кратък. Момчетата искали по-бързо да се върнат към игрите си, а не да губят време да си приказват по телефона със своята майка, която била на почивка във Франция.
Това и досега тормози Уилям и Хари, тъй като Даяна щяла да умре същата вечер.

"Хари и аз ужасно бързахме да кажем довиждане, нали знаете - "ще се видим скоро". Очевидно ако знаех какво щеше да се случи, нямаше да бъда толкова безразличен", казва Уилям във филма. "Но този телефонен разговор се е запечатал в ума ми толкова силно", заявява той.

Хари казва, че последният разговор е нещо, за което ще съжалява, докато е жив.

"Когато погледна назад, е невероятно тежко. Ще трябва да се боря с това до края на живота си", заявява той.

"Да не знам, че това е бил последният път, когато разговарям с моята майка. Колко различно би протекъл този разговор, ако имах дори най-малка представа, че животът й ще бъде отнет онази вечер", казва Хари.

Филмът обръща внимание на аспекти от живота на Даяна като благотворителната й дейност, но избягва по-противоречиви теми като извънбрачните връзки. В него двамата принцове си спомнят за чувството за хумор на своята майка, а също за това как са приели новината за смъртта на Даяна и последиците от нея, както и за болката от развода на техните родители.

(БТА)


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо четеш и коментираш щом не те интересува,като си кон с капаци гледай си сламата
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тя бръмчалка по богати араби.Може да я е свитнала някоя арабска принцеса която е искала Доди да я опрашва.Те също са жестоки и ревниви.Не мисля ,че кралицата или бившият и са я убили.Преживе тя непрекъснато се е оплаквала от тях,че и обръщали внимание само когато трябвало да се прави нещо пред публика.През останалото време била като невидима.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаем кои УБИ Лейди Диана. Знаят го и "бедните" принцове. Ако бяха и мъже и синове на място напиканата им баба щеше да разбере
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последният телефонен разговор нас изобщо не ни интересува.Нито предпоследния...
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селендурино!
Как може една жена да е опозорена, защото чакала дете. Тя е била разведена и свободна да прави каквото иска с живота си. Най-лесно е да се отървеш от една бременност, за да пазиш "благоприличие".
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Принцовете, ако са знаели, че дъртата им баба е организирала всичко, досега да са и видели сметката"

Знаят, разбира се, те да не би да нямат достъп до медиите и за нямат и вътрешна информация? Знаят, но си траеха и още си траят, за да не си загубят привилегиите. По-малкият нали затова беше толкова депресиран, а Уилям според мен си е пс.и.хопат като баща си. Той наистина му е син.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принцовете, ако са знаели, че дъртата им баба е организирала всичко, досега да са и видели сметката