8 употреби на филтрите за кафе

Те вършат работа при почистване на очила
1
8 употреби на филтрите за кафе
Снимка: Istock

Има толкова много начини да си приготвите любимото кафе, но има и невероятно хитри и изненадващи употреби на филтрите, с които приготвяте черната си напитка. Те могат да се окажат новият ви най-добър приятел и помощник в домакинството. Ето как.

Вместо кърпа за подсушаване на чаши

Петната от вода по плота или масата са ужасни и съсипват кухненските ви мебели. На помощ идват филтрите за кафе, ако нямате подложки за чаши. Сервирайте напитките на вашите гости върху предварително изрязани формички от филтри за кафе. Така ще предпазите мебелите си. Филтрите за кафе са достатъчно дебели и плътни, за да не допуснат пропускане на течност върху масата. Можете да използвате филтрите и при сушене на измити чаши вместо да ги поставяте върху кърпа.

За контрол на лошите миризми

Напълнете няколко лъжички сода за хляб във филтър за кафе и го притиснете така, че съдържанието да не се изсипва. Получавате страхотен домашен дезодорант, с който да елиминирате лошите миризми навсякъде в дома.

За почистване на стомана

Филтрите за кафе са чудесно средство за почистване. С тяхна помощ можете да почистите и полирате всяка повърхност от неръждаема стомана, дори и скарата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още по темата: кафепочистване на дома
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в селските нужници се използва вестник вместо тоалетна 'артия, но може и филтър да свърши работа