Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун... Какви смутита пият звездите?

Актрисите споделят любимите си рецепти
13 май 2021 21:28, Дарена Найденова
35
Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун... Какви смутита пият звездите?
IStockphoto

Смутито се превърна в любима напитка на всеки, който иска да поддържа здравословен начин на живот, но няма време да стои дълго зад печката и да приготвя сложни рецепти. Благодарение на блендера можем да си направим вкусен зеленчуков или плодов шейк, в който да сложим най-любимите си съставки и да го носим на работа, във фитнеса или да си го изпием у дома на дивана.

Рецептите за смути са из целия интернет и предлагат огромно разнообразие от продукти. Те са подходящи за всеки, който е решил да мине на разтоварващ хранителен режим, за да свали излишните килограми с лекота. Разликата между смути и фреш е, че първото се прави чрез пасирането на целия плод/зеленчук и към него може да се добавят други съставки. Фрешът, от своя страна, е изцеден сок от плодовете или зеленчуците без допълнителни продукти.
 
Смутитата са изключително полезни, защото са бърз и лесен начин да си набавим редица хранителни вещества като здравословни въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. И тук, както при много други ястия и напитки, домашното е много по-полезно от търговското. Именно затова множество звезди започнаха да споделят своите рецепти за смути, което си правят преди или след тренировка. Взимаме пример от някои от тях и ви споделяме техните здравословни напитки, които може да си направите у дома.

1. Дженифър Анистън
 
Смутито на Анистън съдържа шоколадово бадемово мляко и шоколадова стевия. Тя добавя череши, банани и боровинки. „Всеки ми казва, че трябва да патентовам рецептата“, казва актрисата през 2015 година. Признава, че в голяма степен стройната ѝ фигура се дължи на правилното хранене, което не минава и без чаша вкусно смути. Към това Анистън добавя и тренировки 4-5 пъти в седмицата. За да изглеждате и вие като 50-годишната звезда, е добре да пиете смутито ѝ всяка сутрин.

Ето какви са необходимите съставки за него:
 
Шепа лед

1 чаша шоколадово бадемово мляко

1 чаша замразени череши

1 лъжичка веган протеин на прах

1/2 супена лъжица мака на прах

Половин замразен банан

Шепа боровинки

2-3 капки шоколадова стевия
 
Начин на приготвяне:
 
В блендера се поставят първо течностите, след което се слагат и твърдите съставки.
 
2. Рийз Уидърспун
 
Във видеоклип от май 2020 година Уидърспун каза, че е започнала да пие смути, когато е получила рецептата от колежката си Кери Уошингтън. В напитката на звездите се съдържа маруля, спанак, ябълка, банан, круша и кокосова вода. „Това е смутито, което пия всеки ден и вероятно вече го пия от осем или девет години. В него има много зеленчуци и го използвам като заместител на закуската. Пия го около 10:00 или 11:00 часа и не огладнявам чак до обяд“, допълва Рийз във видеото.
 
Ето и съставките:
 
2 стръка маруля

1/2 чаша спанак

Целина

1 круша

1 ябълка

1 лимон

1 банан

1/2 чаша кокосова вода

Начин на приготвяне:
 
Нарежете марулята, ябълката, крушата и лимона на парчета. Добавете твърдите съставки в блендер, след което завършете с кокосовата вода.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквито и смутита да пиеш не можеш скри годините хаха
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как не се продрискват от тия смутита, бе? На мене яко щеше да ми се смути стомаха от тая прОкиша.