Уфолозите тръпнат в очакване на доклада за НЛО на Пентагона, ще има ли шок?

Те споделят, че хората са започнали да им се подиграват по-рядко
22 юни 2021 19:00, Нели Христова
83
Уфолозите тръпнат в очакване на доклада за НЛО на Пентагона, ще има ли шок?
Снимка: Pixabay

Почти 75 години след мистерията в Розуел, възможността да не сме сами във Вселената отново е обсъждана от политиците.

Предстоящото публикуване на доклада на Пентагона за дейностите по Програмата за предварително идентифициране на аерокосмическата заплаха (AATIP) предизвика вълна от интерес, а скорошните изявления на бившия директор на програмата Луис Елизондо накараха уфолозите по целия свят да наострят уши.

"Ние сме напълно убедени, че имаме работа с технология, която е поколения пред нашата - с няколко поколения пред това, което смятаме за технология от следващо поколение", сподели Елизондо пред Washington Post по-рано този месец.

Но най-голямо вълнение от публикуването на доклада се усеща в Тодморден, тих пазарен град. На около 20 мили северно от Манчестър, градът с население от 15 хил. души е място, където са се случвали редица необясними събития. Това му носи наименованието "Британски Розуел".

"Имаше хора, които ме спираха на улицата и ме питаха:" Какво мислите за този доклад?", казва Колин Лайъл, местен уфолог и създател на местното НЛО общество, пред The Guardian.

Лайл стартира обществото през лятото на 2016 г., след като завърши триптих, озаглавен A Landmark Event - събитие, което той описва като опит за "визуално предаване на странните събития в долината на Пенините преди, по време и след събитието на Алън".

Алън Годфри, бивш полицай и дългогодишен жител на Тодморден, твърди, че е бил отвлечен от извънземни в града през 1980 г., докато разследва мистериозната смърт на Зигмунд Адамски, 56-годишен миньор, намерен на върха на въглищна купчина шест месеца по-рано.

Годфри се превръща в нещо като местна знаменитост, особено след публикуването на книгата си "Кои или какви бяха те?" през 2017 годита. Скоро тя ще се превърне и във филм.

Лайл със сигурност се гордее с асоциацията и е щастлив да види, че Тодморден получава по-широкото внимание в света: "Събитието на Алън беше преди 40 години, но се превърна в толкова емблематичен момент в света на НЛО. Асоциацията между Тодморден и НЛО винаги ще бъде налице и това е страхотно, защото прави града ни уникален."

Когато ограниченията за коронавирус позволяват, обществото се събира във вторник в кръчмата "Златен лъв". Заведението осигурява място, където както местните хора, така и туристите могат да обсъдят своя опит и да научат повече за Алън Годфри и уфологията. Срещите обичайно привличат 30-50 души и включват различни видове търсещи истината, от онези, движени от интерес към космическите пътувания и модерни технологии („гайки и болтове“, на уфологичен език) до тези "нови -вековни връзки" с необясними явления.

"В крайна сметка става въпрос за просветление - не всеки в НЛО-общността мисли за тях от гледна точка на летящи чинии от други планети", казва Лайл.

И все пак той не може да отрече, че хората "са се развълнували от перспективата правителството на САЩ да разкрият това, което знаят за връзката ни с извънземните".

Дали докладът на Пентагона ще разкрие нещо интересно е източник на разногласия в общността на НЛО през последните седмици.

Гари Хеселтайн, изследовател и бивш полицейски детектив със седалище в Холмфирт, Западен Йоркшир, е достатъчно окуражен от предстоящия доклад, за да създаде Международната коалиция за извънземни изследвания (ICER), за да координира глобалната реакция и "да подготви класове за осведоменост на обществеността".

"Независимо дали става въпрос за 10 дни или 10 години - потвърждението за съществуването на извънземен живот идва и ще дойде като голям шок", казва Хеселтин.

Той се среща с Луис Елизондо преди старта на ICER на 25 май (точно месец преди излизането на доклада) и казва, че бившият програмен директор на AATIP "напълно подкрепя" глобалния подход на групата.

"Луис Елизондо много пъти е казвал, че е виждал висококачествени видеозаписи на неидентифицирани летящи обекти, записани от военноморски пилоти. Къде са те? Искам да видя основните фигури, които оказват натиск върху правителството да публикува всичко това. Ако няма какво да се скрие, какъв е проблемът?"

Други експерти обаче са по-предпазливи. Стив Мера, собственик и главен изпълнителен директор на списание Phenomena Magazine, най-голямото списание за НЛО в Обединеното кралство, което има 1,8 милиона онлайн абонати, призовава за предпазливост, очаквайки, че казаното от Пентагона няма да има по-голямо въздействие от доклада на New York Times от декември 2017 г., който предизвика вълна от вълнение, но не съдържа убедителни доказателство.

"Не мисля, че докладът на Пентагона ще ни даде някакви отговори, но той отразява факта, че тези неща са истински, те са там и това вече не е толкова смешен въпрос", обяснява той.

Д-р Дейвид Кларк, главен научен сътрудник от университета Шефилд Халам и съосновател на Центъра за съвременна легенда, казва: "Мисля, че това ще бъде огромен камък. Хората, които очакват, че този доклад ще потвърди всичките им предварително измислени идеи за извънземни, които ни посещават с летящи чинии, ще бъдат масово разочаровани. НЛО всъщност са само съвременна проява на това желание да има по-висша сила... Места като Тодморден имат дългогодишни традиции на хора, които виждат странни светлини, губят време или дори са отвлечени от феи. В Америка хората имат този опит в отдалечени пустинни райони като зона 51. Но ние живеем на малък остров. Най-близкият ни еквивалент е Rendlesham или Pennine hills, "омагьосани гори", където можете да отидете и да имате едно от тези изживявания извън този свят. “

Независимо от това, което експертите могат да мислят, спекулациите се разпространиха във Facebook групи и #ufotwitter относно вероятното съдържание на доклада и какво въздействие, ако има такова, ще имат констатациите върху света.

34-годишният дилър на покер Аш Елис създава групата за изследване и разследване на НЛО във Facebook през юни 2020 г., която оттогава е събрала почти 500 членове. "Говорим за доклада във всеки един момент и ние очакваме с трепет излизането му", казва той.

Фокусът на Елис е върху наблюденията на НЛО в Обединеното кралство - той казва, че досега е имало 165 през 2021 г., Според него постоянното говорене за доклада на Пентагона е накарало хората да възприемат НЛО по-сериозно. "Наричаха ме маниак, теоретик на конспирацията, но това се случва много по-рядко в момента. Правителството на САЩ, само казвайки думите "НЛО са реални", донесе облекчение за много хора. “

Според Ник Поуп, който разследва НЛО за Министерството на отбраната в началото на 90-те години, "възходът на интернет и социалните медии промени коренно уфологията. Даде глас на всички. Но това включва и доста колоритни личности".

"Разкритията за AATIP изведоха темата от границата и влязоха в масовия поток. За общността на НЛО все едно всички Коледи са дошли наведнъж. "


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Алтер преди 1 месец
В САЩ има съхранени тела на извънземни, да покажат едно да ги видим.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се, че има извънземни, тоест жители на други светове, каквито Вселената съдържа с трилиони. Въпросът е, че не мисля, че имат интерес да се занимават с нас и този доклад или нищо конкретно няма да казва, или ще е фантасмагория.
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще има един доклад, който да всее страх и нови идеи за конспирации с цел да оправдае милионите дето се дават на НЛО агенцуята на САЩ.
72
7
 
1
 
! Отговори
Фин преди 1 месец
Трябва постоянно да им се подиграват на уфопсихясалите. Извънземни няма!
71
1
 
4
 
! Отговори
САЩ преди 1 месец
Наблюдавайте внимателно Байдън, това НЕ Е той! Това е някаква извънземна имитация на човек, загледайте се как се държи и говори. САЩ и света са превзети от извънземни.
70
0
 
3
 
! Отговори
Боневa преди 1 месец
Представяте ли си САЩ се държи по зле от нацистите. При встъпването в длъжност на президента наоколо имаше телени заграждения като в концлагер. Армията пазеше сякаш Хитлер го водят на съд ,а не е встъпва в длъжност нов демократично избран президент!
69
0
 
6
 
! Отговори
Боневa преди 1 месец
САЩ не приличат на себе си! И самите американци го разбират,все повече!Какви са причините е трудно да се каже.Нито откога започна.При Рейгън всичко беше наред дори при Клинтън. Ами ако наистина някой е превзел най-могъщата страна в света отвътре.Целият свят могат да превземат зелените или какви са там на цвят нашественици. Достатъчно да захванат САЩ ,самите американци няма да си познаят страната.Недай боже!
68
0
 
3
 
! Отговори
Боневa преди 1 месец
Освен правителството на САЩ да е завзето от извънземни, друго логично обяснение няма за поведението на най-демократичната държава в света!Знаете ли,че върху това не бях мислила.Но гова може да обясни,защо САЩ са такива каквито са, а не каквито бяха преди!Извънземните отдавна са ги превзели,затова Тръмп не може да се добере до властта от тях.Кога САЩ са провеждали церемония по встъпване в длъжност на президент с телени заграждения и армия. Това е нечувано и невиждано света учудиха!Да САЩ е друг!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Кога се очаква доклада" 25 юни ..Ама то никой не го очаква, защото е ясно, че нищо интересно няма да кажат..
66
0
 
3
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 месец
До АнонименНа 2 февруари.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога се очаква доклада
64
1
 
6
 
! Отговори
такива неща преди 1 месец
аз лично съм виждал такива летящи обекти мноог пъти докато бях в армията и работех като техн охрана на възд пространствоза всички там това е нещо нормалнозаинтересувал съм се и съм видял че сведения има още от дълбока древносттака че това не е нещо ново
63
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
уфолозите да извадят и да покажат злато със син цвят или злато със зелен цвят и ще им повярвам
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ми те Асгардите ни държат под око. Справка - "Старгейт SG-1". Ма кой ти гледа филми:)))))" - Точно. Нормалните хора се занимават с книги, учене, музика, наука и разработка
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не без основание 60 - И какво "имат" ако не е тайна? Или е! Ами ти па отде знаеш ;)Или ще кажеш ... миктропроцесори ... детой китай след 2 месеца прави същите.
60
4
 
7
 
! Отговори
Не без основание преди 1 месец
Американците не без основание крият информацията относно летящите чинии, извънземните и техните високи технологии, защото феодалните диктаторски режими дебнат да се докопат до извънземните технологии, някои от които американците вече ги имат, за да ги използват за военно превъзходство. Америка никога няма да допусне това и феодалите никога няма да проникнат в Зона 51.Докладът, който се очаква, вероятно ще бъде кратък и без особено важна информация. читател
59
0
 
3
 
! Отговори
Асгардите преди 1 месец
Се самоунищожиха в 10-ти сезон. А техните наследници в галактиката Пегас не се интересуват от нас. Потенциални посетители са репликаторите или орайите.
58
0
 
4
 
! Отговори
И кво? преди 1 месец
Ми те Асгардите ни държат под око. Справка - "Старгейт SG-1". Ма кой ти гледа филми:)))))
57
11
 
8
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 1 месец
Нещата ще се оправят като спрете употребата на алкохол и упойващи вещества.... абе тревицата им идва множко!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 56 Това да ли съм обЕснил нещо с правописна грешка или не означава нищо, ***. До там си спрял, до правописните грешки. Как с такива индивиди да говориш за нещо повече и как да те разберът. Седи си дома, напиши една граматика и не си занимавай мозъка с неща за които няма капацитет