"Джелем, джелем" разтърси Брюксел

Софи Маринова пя в Европарламента за интеграцията
Обновена: 28 мар 2012 16:13 | 28 мар 2012 15:45,
128
"Джелем, джелем" разтърси Брюксел
Снимка: БНТ

Софи Маринова извиси глас в Европейския парламент в Брюксел. Тя беше поканена от българските евродепутати от ГЕРБ, за да участва в отбелязването на Международния ден на ромите.

Българската певица пя в Европарламента пред депутати и официални гости, след които вицепрезидентът на Европейската комисия Вивиан Рединг и вицепрезидентът на Европейския парламент Отмар Карас.

Ливия Ярока, депутат в Европейския парламент, ЕНП, каза пред БНТ: "Ромите са дискриминирани в цяла Европа, сега има доста отрицателни настроения към тях. Това, което трябва да разберем, е че проблемите идват от това, че не се познаваме едни други".

Въпреки усилията на европейските политици, все още към тях има предразсъдъци, допълни евродепутатката, която е част от това малцинство.

Българският евродепутат Андрей Ковачев, който е докладчик по темата за интеграцията на ромите допълни:

"Приобщаването е двупосочна улица - трябва да има желание и от двете страни, както от мнозинството, така и от малцинството. Не трябва да говорим само за права. Когато си част от едно общество, трябва да изпълняваш и всички свои задължения".

Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще участва на Евровизия, както и ромски хитове като "Джелем, джелем" и "Василица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Голям смях преди 8 години
До 60." упреци върху българския народ в нетолерантност и ксенофобски настроения към *** етнос...едно от най-прекрасните неща в неговата култура са волния характер на неговите песни и танци:-Да ти даде господ да си близо до ромска махала за да може да се насладиш на песни,танци и крясъци нон стоп.Къде в света да спиш с малолетна е традиция и не се наказва.Къде в света се дават помощи на 17г.майка с две деца?Кви закони,кви 5лева,това бЪЛГАРИЯ-тук няма закони-има толерантност и интеграция.......
96
3
 
6
 
! Отговори
зрител преди 12 години
Песента на Софито за Евровизията няма нищо общо с чалгата , има космическо звучене , заслужена победа, а на всички злобари ще кажа , че докато плюете срещу истинските стойностни неща и хора ние никога няма да бъдем уважавани с името България-тя е майка на всички , които я уважават.
95
8
 
9
 
! Отговори
Nana преди 12 години
Така им се пада на тия евродупетати. Да видят как ни е с тая пищяща като премазана котка.
94
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Слушането на ЧАЛГА ви превръща в ш.... .........."
93
0
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
нас ни тресе 20 години
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво 104!!!
91
1
 
27
 
! Отговори
дo 103 преди 12 години
вие ***, ако искате да ви уважават като хора, спрете да забременявате 12 годишни деца, не им режете палците на ръцете, за да крадат по-ловко и не продавайте дъщерите си като *** на пазара за булки. и бъдете благодарни, че България е една от малкото държави, където за тези престъпления не сте в затвора
90
4
 
3
 
! Отговори
miko5 преди 12 години
Dobri i gostopriemni , no temperamentni i zatui nerazbrani . Poklon pred tehnite bojii darbi!
89
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!
88
4
 
13
 
! Отговори
BG преди 12 години
Znaem,4e sme *** durjava,ne e nujno da go pokazvate i po sveta skapani politici i da ni izlagate!!!!!!
87
6
 
22
 
! Отговори
eve1 преди 12 години
Няма значение,че е *** гнусна е чалгата,която тя и всичките останали чалгаджийки грачат.Не проумявам как може с чалга да се представим на Евровизия.Можем да спечелим само някой Авганистански конкурс и нищо друго.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gnusssssssssss...dotuk smardi tazi *** kenef4iiska!!!!!!!!!!
85
15
 
3
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 12 години
ZA RAZLIKA OT VAS EVROPA MNOGO DOBRE ZNAE KAKVO ZNA4I ROMA A VIE STE EDNI JALKI GRUHKA4I ,ZLOBARI , DIPLOMIRANI NEGRAMOTNICI . MNOGO SE NATCENYAVATE I TOVA NEE DOBRE ZA ZDRAVETO . OTVORETE SE KAM SVETA ZA DA MOJE SVETA DA SE OTVORI KAM VAS SAS SIBIRSKI CHOVENIZAM NE STAVA .
84
5
 
0
 
! Отговори
бате ШЕФЕ преди 12 години
След 10 години ще се видим...... ;) ;)...кой на кого ......
83
14
 
3
 
! Отговори
aХa преди 12 години
братята роми няма от какво да се притесняват.. не след дълго тези които плюят срещу тях ще бъдат малцинство и тогава ще видим какви ше ги плещят. А си е истина че тази е куха лейка, независимо от какъв етнос е...
82
5
 
28
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Тя самата не знае какво означава думата "интеграция",а ще ми пее за нея...Българио,за тебе те умряха...Уважавам интелигентни и дисциплинирани роми.Попринцип уважавам такива хора,независимо от цвета на кожата им.Но не може да ме накарате да уважавам някой,заради единия му глас и нахално поведение.Жалко,хора като Емил Димтров трябва да представят страната ни,но вече в нашата Татковина,изглежда няма място за тях,само чалга,*** и кючек!...Българио,за тебе те умряха...
81
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До *** номер 103!*** хубаво че знаеш какво е казал Гьоринг,но още похубаво е че не си срещнал Хитлер,че тогава щеше да разбереш кой е див варварин!
80
29
 
5
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Добре че не всички българи са като вас . Срам и позор . Никога ама никога няма да приемета някой по черен от вас и защо ли . Защото сте диви варвари . Не случайно и Гьоринг го е казал .
79
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писна ми от *** и чалга, е.....му майката!
78
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа европейци, вземети ги безплатно, даже с въшките и си ги интегрирайте на воля.Даже ще стимулират производството на бакър, желязо и вкичко друго което става за крадене.Халал да са Ви.