Jam On It 2012 връхлита в петък

Вижте пълната програма на 13-тото издание на фестивала
19 апр 2012 10:07,
0
Jam On It 2012 връхлита в петък
Снимка: Jam On It

Утре стартира тринадесетото издание на фестивала Jam On It 2012, като от 20 до 22 април София отново ще се превърне в арена за улични танци и съвременни градски изкуства. Сцените ще са три, а входът ще бъде свободен за всички събития от основната програма.

Всичко започва утре в 18.00 часа, в парти център "4 КМ", когато флаконите ще развърти немският графити артист Омбре (Hombre). По време на неговия уъркшоп ще бъдат изработени и грамотите за тазгодишните победители в танцовите битки. Омбре и българските му приятели от Four Plus вече са хвърлили око на столична стена и ще се разпишат и върху нея, но подробностите около операцията се пазят в дълбока тайна.

В 20:00 часа Никола Горялов от група Pop&Roll ще въведе всички желаещи в ритъма и основните техники на барабаните. Той е възпитаник на Консерватория „Принс Клаус“ в Грьонинген, Холандия и от 12 години се изявява във всякакви стилове - от хип-хоп през дръм енд бейс до реге и джаз.

От 22:00 входът ще бъде вече 18+, но свободен, като започва REWIND! парти. H.M.S.U. ще съберат под един покрив най-добрите си диджеи. Докато DJ Konspirator чества 10 години зад пулта с цялото войнство, съседната зала ще бъде специално подготвена да посрещне тумбата артисти и танцьори на фестивала, начело с Калийф Селърс - легендарна фигура от зората на хауса, който ще танцува за първи път на балканска земя.

„Ще направим джем сешън  в истинския смисъл на думата, казва Боян Пехливанов - Bobskee, основател на Jam On It, танцьор и диджей. „Така е започнала тази култура - от партито. Там всичко е непринудено, хората се забавляват и се раздават на максимум, не защото са обърнали по 3-4 питиета, а защото музиката ги вдига нависоко.“

Събитията в събота ще стартират в 14.00 часа, като мястото е Борисовата градина.

На лятната естрада Pop&Roll ще водят открити уроци в петте улични стила - брейк, хип-хоп, хаус, попинг и локинг.

Районът около Лятната естрада ще бъде „отцепен“ от архитектите от сдружение Трансформатори, на които дължим най-свежите и дръзки намеси в градска среда в последните години. За фестивала те са замислили няколко провокации, включително цял танцов лабиринт.

От 18:00 нататък, в битка за титлата Jam On It шампион, сцената ще подпалят осем танцови формации, сред които и all-stars отбор от Хърватска. За първи път регламентът на състезанието е толкова труден и изисква от участниците да представят шоу във всички стилове, а не само брейк, както досега.

„Целта ни е да обединим всички стрийт денсъри и да ги провокираме да надскочат себе си!“, допълва  Bobskee.

Съдийската  тройка ще оглави Калийф Селърс, а традиционният двуметров водещ на събитието - пловдивската фурия JOSE, този път ще излезе в изненадваща комбина с Деси от Phuture Shock - също вярна приятелка на феста през годините.

В паузите ще се включат от ХаХаХа Импро Театър, а Samm The Mann ще сервира бийтбокс и фристайл до дупка. И така, докато не удари часът на 7 to Smoke, или сблъсъкът на титаните.

7 to Smoke е изключително динамичен състезателен формат, за участие в който са поканени осем от най-сериозните брейкъри на сцената в момента. Те ще танцуват в директни двубои един срещу друг, докато някой не смачка седем противника или не изтекат 25 минути.

За всички фенове извън София - събитията на Лятната естрада ще бъдат предавани пряко онлайн на www.streamer.bg, след 18:00.

След 22:00 веселбата се пренася от Борисовата градина в Sofia Live Club за официалното афтър-парти на Jam On It 2012 с хип-хоп великаните Jungle Brothers, които идват по покана на организаторите на Elevation.

Фестивалът приключва в неделя с майсторски класове по хип-хоп и хаус танци, водени от Калийф Селърс. Таксата за участие е 20 лв. за единия и 30 лв. за двата, като е необходима предварителна регистрация на registration@jamonit.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Jam On It 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари