Drum’n’Jazz пак удря с бас

С участието на белгиеца Netsky, берлинчаните Jazzsteppa, Бalkansky, Оратница, EXo, Hyperqube, JamezBongg, KiNK, H.M.S.U. и много други
Обновена: 19 ное 2010 12:57 | 18 ное 2010 11:45,
1
Drum’n’Jazz пак удря с бас
Плакат: H.M.S.U.

На 20 ноември в столичния Партицентър 4КМ ще се състои Drum’n’Jazz 2010.

Ежегодното музикално събитие се провежда за шести път и както винаги ще предложи на публиката авангардна музикална програма, включваща чуждестранни гости и местни герои на алтернативната електронна сцена.

Тази година международните хедлайнери на събитието са белгийският дръм енд бейс майстор Netsky и дъбстеп формацията от Берлин Jazzsteppa.

Сред българските артисти са двамата най-успешни продуценти на международната сцена – Иван Шопов (COOH, Бalkansky) и KiNK, група Оратница, EXo, артистите на H.M.S.U. и много други.

Както винаги програмата ще е съчетание между жива музика и диджей сетове, а акцентът ще бъде поставен върху качествените миксове от стилове и иновациите в традиционния звук.

Ето малко повече за проектите, които ще участват:

За по-малко от година белгиецът Netsky успява да се изкачи начело в музикалните класации, да запише издания за някои от най-големите лейбъли в дръм енд бейс индустрията и да получи подкрепа от класици като Friction, Hype и Fabio. Музиката му е уникално съчетание от раздвижени мелодии и свежи бийтове, подсилени с тежък бас и изчистен джънгъл звук.

Дъбстеп формацията JAZZSTEPPA започва своето експериментално пътешествие в музиката през 2006-а. Артистите имат зад гърба си редица участия на клубни събития и фестивали в Англия и цяла Европа, подкрепени от звезди като Giles Peterson, Hugh Stephens, Rob Da Bank, Scuba, N-Type и Joe Nice и др.

Бalkansky (познат още като COOH) успя да се наложи на световната и родната музикална сцена като един от най-успелите български артисти в електронната музика. Авторският му албум „Кукер” превежда слушателите през многото пластове на електронната музика, съчетани с елементи от българския фолклор и виртуозните изпълнения на Теодосий Спасов и други народни музиканти.

Група Оратница, чието име произлиза от традиционния ритуал за пречистване с огън на Сирни Заговезни, е уникален състав от улични музиканти. Музиката им миксира български фолклор с дръм енд бейс, дъбстеп и други електронни мотиви, изсвирени акустично на тъпан, духови инструменти, австралийско диджериду и съчетани с мъжки фолклорен вокал.

EXo feat. Magdalena Petrovitch ще представят на публиката уникален дъбстеп сет, комбиниран с live изпълнение на виолончело.

За доброто настроение на публиката ще се погрижат също Tubifex (сред тях и певицата Миленита), Kliment & Paf, Hyperqube, JamezBongg, KiNK и артистите от H.M.S.U.: Konspirator, Mocks, Targy и acidtrip.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ОратницаMocks
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
Ъъ преди 13 години
Ай ейнт сеинг ши ис ъ голддигър,бът ши ейнт месинг уит но брок...