Джак Уайт разкри за „Blunderbuss"

Албумът съдържа 13 парчета и ще излезе на 23-ти април
28 фев 2012 14:14, Петя Славова
0
Джак Уайт разкри за „Blunderbuss"
Снимка: Анимато Мюзик/ EMI Music

Джак Уайт разкри обложката и песните от дебютния си солов албум „Blunderbuss”. Той ще съдържа 13 парчета и ще излезе на музикалния пазар на 23-ти април.

Първото медийно представяне на новия албум ще бъде в щатското предаване „Saturday Night Live” на 3ти март.

Само 20 щастливци ще имат шанса да чуят предварително Blunderbuss на специално парти в Нешвил, организирано за прослушване на продукцията. Късметлиите ще бъдат избрани от лейбъла Third Man Records.

Те ще бъдат селектирани само сред хората, абонирани за специалната абонаментна услуга на лейбъла, наречена The Vault, която осигурява достъп на своите членове до плочи с лимитиран тираж, ексклузивна предварителна продажба на билети, конкурси и други подаръци и събития, достъпни само за абонатите.

Джак Уайт (John Anthony Gillis) е роден на 9 юли 1975. Често е наричан Jack White III. Американският музикант, продуцент и композитор и,от време на време, актьор, е по-популярен като водещ вокал, китарист и пианист на групата The White Stripes до разпадането им през февруари 2011 (бил е и член на The Raconteurs и The Dead Weather).

Сега е настъпил моментът, в който Джак започва да действа самостоятелно. Наближава премиерата на първия му солов албум Blunderbuss (23 април), а пилотният сингъл от него e успокояващото и мечтаетлно "Love Interruption". В официално изявление наскоро Уайт сподели, че Blunderbuss е "албум, който не бих могъл да издам досега. Дълго време отлагах издаването на песни от мое име, но за тези парчета усещането е, че биха могли да излязат единствено и само от мен. Тези песни нямат нищо общо с никой друг, с нищо друго, само с моето собствено "аз", собствения ми опит, колорит и платно."

Джак Уайт e на №17 в листата на сп. Rolling Stone за "100-те най-велики китаристи на всички времена". Глобалният успех на Уайт с The White Stripes му осигурява шанса да свири с други изтъкнати музиканти като Beck, The Rolling Stones, Jeff Beck, Alicia Keys, Bob Dylan, Electric Six, Insane Clown Posse, и Loretta Lynn.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари