Кой стои зад раздялата на Бийтълс?

Пол Макартни отговори на въпроса, който тормози феновете
11 окт 2021 11:19, Нели Христова
29
Кой стои зад раздялата на Бийтълс?
Снимка: БГНЕС

От десетилетия феновете на "Бийтълс" си задават един въпрос - кой стои зад разпадането на една от най-великите рок групи на всички времена?

За един това е Йоко Оно, за други - огромното его на Пол Макартни и Джон Ленън. В предаване на BBC, което ще бъде излъчено на 23 октомври, Маккартни най-накрая дава своя отговор.

По думите на сър Пол Макартни, Джон Ленън е отговорен за края на "Бийтълс". Бившият басист на групата отхвърля твърденията, че самият той стои зад раздялата на Великолепната четворка.

"Аз не съм човекът, виновен за раздялата. Не, не, не. Един ден Джон влезе и каза: "Напускам Бийтълс". "Не е ли това причина за раздяла?", попита Макартни.

Той изрази съжаление за разпадането, като заяви, че групата все още е създавала "доста добри неща" по това време.

"Това беше моята група, това беше моята страст, това беше моят живот. Затова исках да продължа да работя", казва той и добавя, че  желанието на Ленън да "бъде свободен" е основният двигател на раздялата.

"Бийтълс" се разпадна през 1970 г., а Ленън беше убит десет години по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
оркестрант преди 2 години
оркестрите са най-несговорчиви и често се делят по различни причини.Един само да е малко по-добър и му предложат оферта другаде - напуска състава.
23
0
 
3
 
! Отговори
Стар фен до 3 преди 2 години
Как можа ???На колко годинки си бе дечко?Пол винаги е бил бас китара в Бийтълс,с китара тип ,,цигулка" и с обратен гриф-беше левичар Като Джими Хенрикс и Тони АйомиДжон ритъм и Джордж соло китара. Това което си написал е присъщо за седмокласник! Боже колко мало умие и убедително невежество има в Интернет!....А иначе Пол свири на много инструменти и във соловите си албуми начело с RAM свири всички партии ,барабани,китари ,пиано !!!
22
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
До АнонименMan...ти си в огромна грешка.И чак се възмущаваш, че статията е некадърна. не, че некадърно написаните статии не са ежедневие в този сайт.
21
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
....та всички сегашни стилове съществуват,защото тия "отвориха вратата" на ЕДНООБРАЗИЕТО,канонизирано с векове...Дори и Елвис няма и една десета влияние от влиянието на Битлягите.......Един съвет:-Слушайте музиката им!...АКО в сърцето ви не трепне плам,вълнение и възхищение,значи...ептян сте фтасали с тия съвременни "джаджи"..
20
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
иначе,като попрегледах "бисерите" долу,направо се натъжих...Явно изключително неинформирани ,едва проходили същества,се опитват да оплюят "Битлягите",както бяха наричани с любов..Вижте какво,шматароци,"Бийтълс" бяха ЯВЛЕНИЕ!!!..Не само като изключително надарени музиканти..Те обърнаха "с главата надолу" ЗАКОСТЕНЯЛИЯ СТЕРЕОТИП на живот!..ВСИЧКО,което имате СЕГА го дължите на битлягите,защото те промениха не само музиката,но и начина на живот..Всички нови "стилове" съществуват защото тези ОТВОРИХА
19
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
причината е Йоко..Това се знаеше още тогава,но някакси се е позабравило..Джон беше ОБСЕБЕН от нея..А другите изобщо не я харесваха../била миришела лошо/..Но както се пееше в една песен /НЕ ТЯХНА!/..-"Той беше мъж,и то цял лъв!..Но се намери една кокошка с брошка и каза "клъв"..И няма вече лъв"../не помня кой я изпълняваше../
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов е виновен за разпада на Бийтълс!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След разпада на Бийтълс Макартни изпада в депресия, но Линда му дава кураж и той започва да пише нови музика и текстове за нови парчета. След това създава и Уингс, с които обикаля света и изнасят многобройни концерти. А името на групата е дадено след като сънува ангел разперил крилете си. В момента сър Макартни пак има група и въпреки че наближава 80-те продължава да бичи концерти.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
It's all about money, money, money...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не се излагайте! Джордж Харисън е китарист на групата. Той изпълнява почти всички сола на китарата в парчетата на Бийтълс. Макартни е бас китарист- поулярен с немския Хьофнер- цигулков бас. По късно използва и Рикънбейкър бас в сержанта Пепър
14
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вещери,това са Ленън и Бийтълс.Създадоха сладката илюзия за един свят без Бог.Сатаната изкушава чрез такива люде.Всяка песен е писана от Дявола ,вселил се в Ленън Упадъка на западния морал започна и свършва с тях.Освен анатема за тях друго няма да е ефектквно.
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв Битълс бе хора.Светът си отива и за това имат дъртите хипита от 60те.Живяхме 60г в отвратитвлна заблуда.
12
8
 
7
 
! Отговори
Брилянтно хипи преди 2 години
"Не поливай мотора си с вода, от това той няма да порасне". Бийтълс. Колко трябва да си друснат за да направиш това на песен.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука умника да ми каже джорд харисън какъв беше, щом Маккартни е басист?
10
1
 
8
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Абе днес, вие сте цензурирали половината български език бре! Как да напиша по друг начин превъзходната форма за "сладникави"?
9
18
 
13
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
С ясното съзнание, че разгневя сума ортодоксални, ама това е най-надценената група в историята на музиката въобще. ***, посредствени, безумно кухи текстове.
8
3
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Явно на Джон не му е стигало само правенето на музика, била тя и най-великата тогава, искал е да прави повече за това, светът да е по-добро място за живот !!!
7
2
 
8
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
Всъщност, реалната истина сочи, че основната причина за разпадането на Ливърпулската 4-ка - Бръмбарчетата е ДВА броя амбишъс-жени: Йоко + Линда Ийстман-МсКартни. Това е, останалото е спекулации+прикриване на правдата в случая, а тя е била пределно видна.И тоз Факт е ясен на всички ни, дори без да сме били живи свидетели и присъстващи на развода на групата. А и да не забравяме също така прекалено ранната кончина на менажера им - Брайън Ъпстайн...
6
18
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Групата "Бийтълс" е била проект на службите тайно финансиран на правителството на Великобритания. Широко излъчвани са от медиите - за да уловят младото поколение в недоволството и в бунта им с/у системата през 60-те; да пренасочат гнева им в концерти с десетки хиляди зрители, и да тушират справедливите социални вълнения в крайна сметка. Но песните им наистина са много добри...
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето не елиминира Бийтълс,но ЦСКА елиминира Ливърпул!!