"Моя страна, моя България" в чалга вариант

Нова версия на песента
Обновена: 13 авг 2023 15:16 | 13 авг 2023 09:12, Росен Стойчев
202
"Моя страна, моя България" в чалга вариант
Снимка: YouTube

„Моя страна, моя България” в чалга вариант. Кавър версия на емблематичната песен се появи с този сюжет преди дни в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство, съобщи Нова.

В град Кнежа, където оркестър "Джипси фолк" и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха преди дни кавър на тази емблематична песен, което възмути много хора и предизвика огромно недоволство в публичното пространство. Стигна се и до там кавърът да бъде свален от социалните мрежи.

Автор на текста и изпълнител е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа. "Кой, щеше да ме забележи, ако не го бях направил с песен?", попита изпълнителят.

Още по темата

Песента е забелязана преди няколко дни в социалните мрежи и предизвика много реакции. Такъв кавър на „Моя страна, моя България” историята на българската музика не помни. Посланието на Кристофър от Кнежа, който е и автор на новия текст, бил насочен към политическата класа у нас.

"Аз съм ром, циганин. Това е моят начин на изпяване. Не мога да я изпея по друг начин. С молба, по-скоро към нашите управляващи. Това е мирен протест от моя страна. Да се променят нещата в България. За да може всички да сме заедно. Аз говоря от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не само България, а роми, които са в Германия. Те искат да чуят тази песен. Аз съм творец. Независимо, как съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута", заяви Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: песенверсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
3
 
! Отговори
ALIEN преди 8 месеца
Момчето си каза в прав текст че иска да бъде забелязан. Политическите приказки са оправдания, защото очевидно не може да търпи критика. Такива wannabes с лопата да ги
132
0
 
2
 
! Отговори
Какъв фантазьор си.. преди 8 месеца
До До 133 ... Ахахах. Сега пък стана "стара еврейска мелодия" . И КОЯ Е ТАЯ МЕЛОДИЯ ? Все пак , нали трябва ПОНЕ да си я чувал за да твърдиш това ? КОЯ Е ТАЯ "стара еврейска мелодия" ... дето до скоро е била "стара баварска песен" ? Да не вземе да стане "стара викингска песен" ... или "стара португалска моряшка песен" до края на деня ? Можеш ли да ми кажеш коя е тая "стара еврейска песен" дето е плагиатствано от нея ? Или с тая твоя слаба памет вече си забравил ? Фантазьор.
131
10
 
7
 
! Отговори
Карлос Мантрера преди 8 месеца
Стига дискриминация.Време е Ром да бъде президент на България.
130
6
 
4
 
! Отговори
До 133 преди 8 месеца
С невежество не се спори....даже за по точно не е стара баварска , а еврейска мелодия..ама нали си изрожденец.ти знаеш само нас червеното знаме роди...
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето, отново чакат хората да ги притиснат, за да спазят закона за интелектуалната собственост. За всяко нарушение ли трябва да се излиза на площада?
128
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дя я пуснат за поздрав на депутатите.Заради тях в знак на протест хората и чалга пропяха.Едни пеят "Моя страна,моя Германия",други "Моя страна,моя Испания",трети "Моя страна,моя Англия" и т.н.Няма българин,няма ***,няма poм...всичко живо бяга да работи в чужбина,защото тук ни държат в мизерия на ниски заплати заради плана Ран-Ът.Съсипаха по заповед от вън икономиката,а сега искат и направо държавата да унищожат като я вкарат в чужда война.На Коледа даже искаха да намалят МРЗ по заповед от вън.
127
0
 
5
 
! Отговори
Какъв творец си ? преди 8 месеца
До До 123 ... стара баварска песен ??? Верно ли бре ? Ама сега не можеш да ми кажеш коя е тая "стара баварска песен" . Бързо си я измисли , ама да дадеш доказателства май ще забравиш..... Фантазьор. Хайде , коя е тая "стара баварска песен " ? ..... е, толкова за плагиатството . И за безкрайната ти фантазия .
126
0
 
4
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
къде ми е коментара?
125
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази песен винаги ми се е струвала доста кичозна. Очаквах да се възмутя повече от въпросния кавър, но всъщност ми стана смешно.
124
15
 
3
 
! Отговори
Какво Толкова преди 8 месеца
Човека си свири и си пее за Родината си,вие му намирате кусур.Не сте ли обърнали внимание,че в Парламента думата ,,България'' вече не се споменава със седмици.Всичко друго се говори,но не и за България.Един човек възпя България,и тръгнахте да му търсите сметка.Ами ако беше запял ,,Шуми Марица" или ,,Боже Жаря ни пази" тогава какво правим.На съд ли ще ходим.
123
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 8 месеца
Ако имах номера на Господ Бог, щях да му кажа: "Затривай"
122
3
 
7
 
! Отговори
До 123 преди 8 месеца
Само да ти обърна внимание,че музиката на ..моя страна..е по стара баварска песен....толкова за плагиатството.
121
0
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 8 месеца
Когато диван султан..сл.трифонов направи изпя гадните изменения за песента ...мама ми купи днес... или за ...Дядо мраз... никой не ропта. Толкова сме ограничени и простовати,манипулируеми и консервативни.. че даже сме смешни ,......като изоставени неандерталци и в 21век.
120
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето го примера до какво води жендър идеологията и свободата на словото ,
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защитници на свобода на словото боли ли като се пипне светиня. Те така е с Корана Библията и Талмуда. Свободията е анархия.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди години един индиец пък беше записал пък кавър на "Велик е нашия войник". Пак скандал иншум по медиите. Само че военните се възпалиха лошо и му бяха пратили хабер, че ще го взимат запас. Почти разреван обясняваше тогава,че било с най добре чувства и от уважение към величието.....
117
2
 
21
 
! Отговори
Какъв творец си ? преди 8 месеца
Солистът Кристофър, по прякор Фараона... Аз съм творец . Не Фараончо, НЕ СИ ТВОРЕЦ. ТИ СИ ПАПАГАЛ.... ПЛАГИИАТ... Творци са Васил Андреев че е написал текста и Емил Димитров че я е изпял , както и Митко Щерев че е направил аранжимента по текста ... А ТИ НЕЩО СВОЕ КАТО ТЕКСТ, МУЗИКА ИМАШ ЛИ , КОЕТО ДА СИ СЪЗДАЛ САМ ? Кючека по който изпълнавяш това недоразумение СЪЩО е по шаблон на още поне СТО други ромски кючеци ...
116
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Финала на репортажа по Нова беше велик:-)))) Фараона заявява "Да живее България,! Но аз ще си остана в Германия!" Ашколсун, да живееш!!!! Живей, успявай, вземи и цялата си рода......И на родата родата до девето коляно:-))))
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Националния хим
114
1
 
10
 
! Отговори
Не преди 8 месеца
Това не е моята България !