Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия

Путин и Русия демонстрират военна мощ в бойни условия
Обновена: 23 фев 2018 10:37 | 23 фев 2018 10:30,
726
Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия
Снимка: Twitter

В Сирия са били забелязани най-новите руски изтребители, които доскоро бяха известни като Т-50. Това е първият руски многофункционален боен самолет от пето поколение и всъщност става дума за първото му приложение в реални бойни условия.

Първоначално в Twitter се появи кратко видео, пуснато онлайн от сириец, на което се виждат няколко руски самолета, кацащи на базата в Хмеймим.

Още по темата

В текста към видеото бяха изброени самолетите, пристигнали в Сирия – два Су-57, четири Су-34 и четири Су-25, както и един разузнавателен самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50У.

По-късно прехвърлянето бе потвърдено от руското министерство на обраната. Според в. "Ведомости" прехвърлянето на новите самолети и „летящия радар“ може да означава не просто желание да бъде изпитана новата техника в бойни условия, но и фактически да значи, че Кремъл иска да демонстрира решимостта си във връзка с новата операция на армията на Сирийския президент Башар Асад против предградието на Дамаск Източна Гута, което е в ръцете на сирийската опозиция. Според наблюдатели това също така е знак за нова ескалация на напрежението в сирийския конфликт.

В медиите последно време все по-често се появяват съобщения за голямо количество (стотици) цивилни жертви в Източна Гута и за това се обвиняват Русия и властите в Дамаск, като обвиненията идват най-вече от САЩ.

Същевременно последва и отговор от Москва.

"Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, тъй като те водят непримирима борба на терен срещу терористите в Сирия", заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

В четвъртък самолети нанесоха въздушни удари по Източна Гута за пети пореден ден, една от най-интензивните въздушни кампании в продължаващата седем години гражданска война в Сирия, отбелязва Ройтерс.

По-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс прочете изявление на САЩ, в което се обвиняват Русия и сирийския режим за нападенията над жителите на Източна Гута. Сандърс също така призова "Русия и партньорите й да изпълняват задълженията си за зоните на деескалация, особено в Източна Гута".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
7
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ НИКАГО НЕ СА НАСИЛВАЛИ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА МАКЕДОНИЗИРА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !НО РУСКИТЕ БРАТУШКИ ПРИНУДИХА БЪЛГАРИЯ ДА МАКЕДОНИЗИРА БЪЛГАРИТЕ !А СЕГА МИ КАЖЕТЕ КОЙ Е ПРИЯТЕЛ И КОЙ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ?
488
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 520 Жуков е един от малкото способни генерали,останали след чистката през 30те!Загубите на японците в Монголия са големи,грешката на Сталин е ,че не навлезе в Манджурия и не унищожи всички японски войски!
487
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "***": На 14 декември България обявява война на САЩ и Великобритания. На 5 юни 1942 г. от своя страна САЩ също обявяват война на Царство България.Започват бомбардировките на България, продължили от 20 октомври 1943 г. до 17 септември 1944 г. Чети историята. Уикипедия "Символична война". На практика - за нас, не дотам символична. А депутатите, гласували обявяването на войната, са съдени от Народния съд. И не може да се каже, че са били съвсем невинни.
486
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 518 Десанта в Нормандия е през юни 1944г.!По това време Червената армия е навлязла в Молдова и е превзела по-голямата част от Украйна!Седмица преди десанта Хитлер изтегля 3 дивизии от Франция и ги праща на Изток!За тия неща ,дори западните историци не лъжат!
485
11
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
400 КГ. ХЕРОИН В РУСКОТО ПОСОЛСТВО В АРЖЕНТИНА !РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА С КВО СЕ ЗАНИМАВАТ РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ И РУСКАТА ДЪРЖАВА ?
484
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТ ЧИЯТА 521СССР Обяви война защото Чърчил ги накара да подпишат съответния договор е основна цел беше Япония но и България изгоря между другото.Сталин пък Получи на тепсия Финландия отново и отново ги наби по канчето без запада да се намесва особено много.
483
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви самолети какви 5 лева ? Всички знаем че руските самолети са гола вода.
482
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 518Абре Умнико Колко Немски войници САЩ са Убили? КОЛКО Човека са загубили, Колко време са Воювали?Десанта в Нормандия е по същото време както Операция Багратион. От този момент до капитулацията СССР се е придвижвал с 5 км на ден на запад средно а САЩ и Съюзници с почти километър на ден на изток като Съюзниците са имали поне 20 кратно въздушно превъзходство
481
6
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
САЩ НИКОГА НЕ СА ОБЯВЯВАЛИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ , НО РУСИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1944 Г. ! Е КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ , РУСИЯ ИЛИ САЩ ?!
480
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 516Жиков наистина сритва Японците но КАКСъщо така има въпрос КАКВИ ВОЙСКИ МУ ДАВАТ НА ЖУКОВИ най-накрая от гледна точка на сегашните ни знания победата на Жуков е гениална но и също така ПИРОВА(поп отношение на броне войските)
479
6
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ГРУЗАВИК преди 6 години
" РУСКАТА ТЕХНИКА Е НАЙ-ХУБАВА " !СВИКНАХТЕ ЛИ ?
478
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби Мерси един път да си прав. Червената Армия е била слаба . Правилно.За това и войната е спечелена от САЩ. И сега всички се съобразяват с това. Сталин също е имал план да нападне Германия , когато съсипе Европа . Един дол дренкии са. Нападат християнския свят без милост. Това петно, колкото и да го дъвчим, ще е винаги петно. За разлика от Русия обаче , Германия и Япония са смирени.
477
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 511"Я ми кажете САЩ, коя световна война е запалила?"Американски Банки(еврейска собственост) започвайки от 1933 са финансирали немския ВПК заемите не са изисквани и не са връщани дори и след капитулацията.Ако Хитлер нямаше адекватен ВПК нямаше просто да може произведе оръжията за агресия срещу кой да е.
476
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 515 Всичко си прав,грешиш само за конфликта от1938г. на СССР и Япония наМонголска земя!Жуков сритва здраво японците и те се отеглят !
475
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 511Ти история Учил ли си?1938 година СССР заедно с ВБ гарантира Чехословакия но ФР и ВБ предават на Хитлер Чехословакия като при раздялата и Полша получава парче и има с Немците общ парад1939 СССР остава единствената страна в Европа без договор за ненападение с никой.Сталин е принуден да приеме Рибентроп-Моло тов договора защото войната в Испания и след това сблъсъкът с Япония в Монголия показва колко зле е Червената Армия - доказва се отново в зимната война срещу Финландия
474
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 511 Англичани,французи,американци потупаха ли Хитлер по рамото на Мюнхеската конференция след анексията на Судетите от Германия,даже мирен договор подписаха,развяван от премиера на Англия на летщето при завръщането си от Германия!Просто ,чичко Сталин се учеше от тях!
473
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 511ПРАВ СИ. НАПРИМЕР БЪЛГАРИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, А ПОСЛЕ ПЛАЧАТ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СРИНАЛИ СОФИЯ, А ПЪК ЕДНИ ДРУГИ ГИ СЪДИЛ НАРОДЕН СЪД ЗА ТОВА
472
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ ПЛАЩАМ 180 ЛВ ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА НА МЕСЕЦ И КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА МИ СЕ НАПРАВИ ОПЕРАЦИЯ, ТРЯБВАШЕ ДА ДАМ 3000 ЛВ. "ЗА КОНСУМАТИВИ"
471
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия стиснали ли ръката на Хитлер за атака над всички европейски държави ? СТИСНА Я !Как започна ПСВ ? Сърбия - Русия Я ми кажете САЩ, коя световна война е запалила ? НИТО ЕДНА Айде свободно с празните писания. Някой хора заслужава участва на Япония . Днес щяха да са доста по скромни и умерени.
470
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците и сирийците предложиха мирна конференция. САЩ и европейските режими отказаха. Ще се продължи с военни средства обединението на Сирия.