Сорос пита: Италианската "Лига" финансирана ли е от Русия?

Салвини нарече Путин един от най-добрите държавници
5 юни 2018 09:30, Елка Василева
116
Сорос пита: Италианската "Лига" финансирана ли е от Русия?
Матео Салвини. Снимка: архив, Reuters

Милиардерът и филантроп Джордж Сорос открито призова италианците да накарат партия Лига да разкрие дали е получила финансиране от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Лигата разкритикува думите на Сорос, изречени в неделя на икономически форум в Северна Италия. Партията каза, че не получавала "никога нито лира, нито евро или рубла от Русия". Но лидерът на Лига Матео Салвини, който е вътрешен министър в новото правителство на премиера Джузепе Конте, нарече руския президент Владимир Путин "един от най-добрите държавници".

Полемиката около изказването на Сорос фокусира вниманието върху проруската програма на правителството на Лига и на антисистемното Движение Пет звезди. В нея се потвърждават ангажиментите на Италия към НАТО, но се призовава за вдигане на европейските санкции, наложени на Русия, както и за започване на диалог и партньорство, предвид икономическото, търговското и стратегическото влияние на Москва.

Още по темата

По време на конференцията в Северна Италия Сорос бе запитан за възможна руска намеса в италианската външна политика. Той отговори, че е много притеснен, че Русия упражнява "негативно влияние" в Европа и каза, че италианците имат правото да знаят дали Москва е замесена в изборните резултати.

"Не знам дали Путин действително подкрепя финансово него и неговата партия. Това е въпрос, който мисля, че италианското общество има правото да попита", каза Сорос, визирайки Салвини.

Руски представители отхвърлиха твърденията, че Русия е подкрепяла и финансирала Лига или които и да е други проруски партии.

Салвини и Сорос дълго време са в спор, по-специално заради миграционната политика. Фондация "Отворено общество" вложи милиони долари в групи, които подпомагат мигрантите и бежанците в Европа. Неотдавна Сорос премести фондацията от Унгария, където премиерът Виктор Орбан я обвини, че е част от стратегия за наводняване на Европа с мигранти. Сорос и фондацията отричат това.

Сега Салвини заяви, че е срамно, че Сорос е бил поканен на конференцията в Северна Италия.

Лидерът на Лига направи няколко визити в Русия, в това число през март 2017 г., за да подпише споразумение за сътрудничество с управляващата партия Единна Русия.
 


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А коя лигава държавна банда е нацвъкала стотици терористични военни бази по света,включително и една от най-големите в Европа,базата в Авиано?!!!

Да не говорим за тази в "свободно и демократично Косово",преди това наръсено обилно с обеднен уран!

А юроспийският "съюз" е първата робовладелска територия на ФАЩ,създадена без война,в която робите сами се напъхаха, следвайки поробващия морков.Сега,след като напъхаха робите вътре,те са зорко пазени да не шават, от десетки фашагски бази!!!
29
32
 
10
 
! Отговори
Европейският съюз преди 1 година
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
28
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорос и филантропия??? Моля ви! Само вижте нечовешкото в лицето му...Озлобен дегенерат готов да затрие милиони хора в името на господарите си. Филантропията му е параван за гнусните античовешки жертвоприношения в името на рогатия.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ас
Бягай да списваш памфлети във фактор. Там ще те приемат добре.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е бъдещето на Европа - федерализация и повече автономия за областите. Трябва да оставим без никаква власт сороските правителства и брюкселските зелки.
25
2
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 1 година
Засилено производство на кашерна газ :-)
24
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да попитам Ш0рош той чете ли книгата на бившия директор на разузнаването на сащисаните Джеймс Клепер, който твърди, че по указание от Уошингтон се е сменила властта в 81 държави. Съдят по себе си, задавайки тези въпроси.
23
5
 
43
 
! Отговори
Аз преди 1 година
А аз питам сорос финансира ли чрез ообшество, бхк и америка срещу България, ци га низа цията и тур ци ята на България вече 30 г, като е взел на хранилка съдебната система, прокуратурат, данс, мвр и мон? В качеството на какъв държи сметка на италия? Това не му е киев със снайперистите
22
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв филнатроп е тоя дърт зъл рептил бе? Я се разкарайте от тук. Филантропите помагат на човечеството, тоя е нанесъл щети за стотици милиарди покрай грабенето си. И дава пари единствено за цели, позволяващи му да заграби още повече.

Светът ако не беше толкова сбъркан, такива като него щяха публично да ги линчуват.
21
2
 
34
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Сорос е вече минало!Което не значи,че не трябва да бъдат изрязани метастазите му!
20
3
 
37
 
! Отговори
dmx преди 1 година
Защото точно Сорос не финансира, така ли? Егати, дядката нагъл.
19
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само някой да каже нещо добро за Путин или за Русия ..било политик....било жирналист....било някоя медия ....... и веднага се обвинява за Агент на Руснаците ...

смешно момчета ....къде ви е свободата на словото и демокрацията !??
18
6
 
51
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Сорос вече не е в позицията да раздава квалификации-въпрос на време е да бъде обявен за персона нон грата навсякъде.Дори в Израел вече не го желаят!
Вижте нашите шорошчета по форумите(вкл. и тук)-кльопнаха им ушите и никой не ги бръсне за ****.Нормално-времето им изтече.
И ДНЕС,престанете да наричате Сорос филантроп-вече никой не го прави!Искате да сте последните ли?
17
7
 
24
 
! Отговори
СОРОС ПИТА преди 1 година
НИЕ отговаряме: ДА, спонсорирани сме всички от КРЕМЪЛ и скоро ще ти наритаме задника и тук
16
5
 
28
 
! Отговори
майорски преди 1 година
Сорс скоро ще го изгонят и от Италия ..... да му правим офис в България ...ама той си има вече "Отворено общество" май беше негово детенце ! и не само !

Колко българи избягаха в Америка покрай тази фондация !!!??

И все умни и кадърни момчета !

Чудя се как още не сме спретнали протест пред офиса им !
15
7
 
23
 
! Отговори
ТИКВОНТИЙ преди 1 година
се беше заканил да забрани "спонсорството" и грантовете от чужбина имайки предвид РУСИЯ, обаче от амбасадата му изсъскаха , че най-много ще пострадат американските агенти на СОРОС и САЩ. И подви опашка и млъкна
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ас!
Който може да взима да взима!
Не е луд този, който яде баницата а онзи, който му я дава.
13
4
 
29
 
! Отговори
ОТРОВНО ОБЩЕСТВО преди 1 година
да бъде разследвано до дупка за антидържавна дейност, финансирана от чужбина
12
3
 
36
 
! Отговори
СОРОСКИ ПЛАЧ преди 1 година
От Унгария го изгониха. Време е да си ходи или в САЩ или ИЗРАЕЛ и да не се бърка в работите на ЕВРОПА
11
4
 
38
 
! Отговори
АГЕНТ НА ПУТИН преди 1 година
Време е на СОРОС агентите у нас да ги отрежем от "спонсорството" на СОРОС. А някои от тях да влезнат в затвора за прокарване на чужди интереси в ущърб на БЪЛГАРИЯ