При опит да се задържи Пелов, щеше да има жертви

Трябвало да получи доживотен затвор, смята Красимир Занев
Обновена: 7 юни 2018 06:48 | 6 юни 2018 22:37, Петя Славова
38

При опит за задържане Владимир Пелов щеше пак да окаже съпротива и щеше да има жертви. Никога нямаше да се предаде толкова лесно, подчерта бившият началник на служба "Издирвания" Красимир Занев.
Още по темата

Припомняме, че избягалият на 3 април от Централния софийски затвор Владимир Пелов, бе убит при престрелка в Ботевград, където най-вероятно се е укривал. Тежко ранен е Марио Панчев, който е прострелял фатално Пелов.

"Пелов е изграден рецидивист с психопатна структура. Взима непредсказуеми решения и ги извършва. Изключително арогантен, отмъстителен и много хитър", описа го бившият началник на служба "Издирвания" пред Bulgaria ON AIR.

Красимир Занев посочи, че престъпната дейност на Пелов започва през 1996 година, когато влиза в чейндж бюро и с винкел убива собствениците, отнемайки им 300 долара. Последват още убийства, на два пъти влиза в затвора, но и в двата случая присъдите му са намалени и той е пуснат на свобода, след което извършва ново двойно убийство.

Занев е категоричен, че е трябвало Пелов да получи доживотен затвор без право на замяна и на свой ред запита:

Ако съществуваше смърното наказание, такива като Пелов щяха ли да помислят дали да извършат толкова убийства?

"Укривал се е в планината и вечерно време е слизал в Ботевград да си направи среща с някого. Придвижвал се е по коритото на реката. При убийството се скарват с Панчев, а те са стари приятели", каза още Занев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че в малките населени места чувствително намаляват полицейските сили, а едно от тези места е Ботевград. Занев добави, че полицейските служители са добре подготвени и ще направят всичко възможно да бъде задържан другият избягал затворник - Радослав Колев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де - без опит за задържане - жертви, с опит за задържане - пак жертви.Въпросът е защо тогава има полиция и за какво им се плаща, след като винаги "щяло" да има жертви?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tapi prikaski isvinenija vatr.minister ako e v eu darjava no ne kato bg odavna da si e podvil opaschkara i v pensia no v bg boiko se skaral goljam orasnali im dade 100,000 na mvr e i resultati ??????
35
0
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
И след като уж сте знаели от къде минава за да отива вечер на срещи толкова ли неможахте да питате ловците къде и как да застанете на пусия и да го гръмнете или задържите?От вашия изказ излиза, че ловджиите са в пъти по кадърни от вас. Да и глигана оказва съпротива, но ловците ги ловят, а вие взимате заплата за да не задържате опасни рецидивисти защото може да окажат съпротива и за това ги оставяте да се разхождат необезпокоявани сред данъкоплатците (работодателите ви)! Егати излагацията!
34
0
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Като гражданин и данъкоплатец имам 1 въпрос към всички служители на МВР и всички коментиращи политици:Възможно ли е поне 2 дена подред да има 2 изказвания на 2 различни човека от вашата пасмина които да са на 1 версия, а не 2 коренно различни версии?Последно при акцията преди няколко дена когато не го намерихте търсихте ли го или вече го знаехте къде е, но не го задържахте защото можеше да окаже съпротива? Кое от двете последно е истина? Вие станахте по зле и от лъжливото овчарче!
33
0
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Като се притесняват, че при опит за задържане може да има жертви, да го гръмнат, заедно с всичката *** като него, хем няма да ги издържаме тия *** с данъците си.
32
0
 
9
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Работата е ясна. Те полицаите не са толкова неадекватни, колкото изглежда. Този е от екипа момчета на някой с власт. Цялото бягство от затвора е толкова нелепо скалъпено, че мирише. Пуснат е с някакво поръчение и ако не се беше спречкал с другата мут.ра, след няколко дни щяхме да четем как някой си е бил застрелян от ревност. Ега ти. Аз ако убия някой при самозащита, ще ми метнат 20 години. Този умишлено и зверски убива на няколко пъти и лежи по 2-3 г. Случаенос! Да, ама не.
31
0
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО, НАЛИ? В МВР РАБОТЯТ ПОЛИЦАИ, МЪЖЕ, А НЕ БАЛЕРИНИ. КАКВО СЕ ОБЯСНЯВАТ. ЩЯЛО ДА ИМА ЖЕРТВИ. МОЖЕ И НЕЩЯЛО ДА ИМА. ОБЯСНЯВАТ СЕ И СЕ ОПРАВДАВАТ, ЗАЩОТО СА МЪРЗЕЛИВИ СТРАХЛИВЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ ШЕФОВЕТЕ ИМ СМЕШНИЦИ. БИЛ СЕ ДЕГИЗИРАЛ ПЕЛОВ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕЛО ДА БЪДЕ РАЗПОЗНАТ. АМИ ИМА ФОТОРОБОТ ЗА ЦЕЛТА ИЛИ И ТОВА ЕЛЕМЕНТАРНО НЕЩО НЕ ЗНАЯТ. МИНИСТЪРЪТ И ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР ДА ПОДАВАТ ОСТАВКА.ВЕДНАГА И ДА ВЗЕМАТ СЪС СЕБЕ СИ И ДРУГИЯТ СПЕЦИАЛИСТ - БОКО ТИКВОКА
30
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Има една стара приказка. "Ако баба ми имаше колела, щеше да е трамвай"
29
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не че го жаля тоя изверг,но можеше да не го гърмите като в Дивия Запад ! Съд ,присъда явно са отживелица за МВР...
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ювелирните акции на МВР нямат край!Да не се преследват престъпниците защото може да има жертви?! Ами да си седят по хранилките и да люпят семки.Дайте им още 100 млн лева
27
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ами като е толкова опасен , трябваше да пуснат чистачката с парцала най-отпред , да предвожда отряда с баретите - тя знае как да се справи !
26
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 5 години
Затова са го оставили на спокойствие !
25
0
 
18
 
! Отговори
байчо преди 5 години
Този див див почти северозапад ! Другарят Тодор Живков , също от този регион , се е криел но никой не го е търсил , а Пелов не се криел и всички са го търсили - е няма ли прилика !
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправдания, че не са го задържали.....................затова ли само ревете за високи заплати??
23
1
 
24
 
! Отговори
Думи немам преди 5 години
Пародия пълна... Щяло да има жертви и затова не го задържали :)
22
1
 
27
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Поредния случай, доказващ че не ни е нужно МВР, ГДИН, ГДО и 100 000 хрантутника , а просто повече оръжие....
21
1
 
21
 
! Отговори
е, ясно е преди 5 години
Този експерт е поредният тунеядец от МВР , който с апломб ни уверява,колко много работи МВР...Гнусни,мазни и отвратителни престъпници.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според експерта би трябвало да се оставят престъпниците да си обикалят, за да няма жертви! Хахахах какво малоумие само
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От изказването на господина би следвало да си зададем въпроса, защо законът и съдебната ни система позволяват, близо 29 години след т.н. "демокрация", такива като Пелов, да бъдат предсрочно освобождавани, при положение, че е извършвал толкова тежки престъпления. Колко години им са нужни на нашите управляващи, а знаем кой в момента командва парада в България, за да прокарат адекватни за нашето време закони.Истината е, че българският народ е прекалено търпелив. Ние не сме за Европа-та, еле Шенген.
18
1
 
27
 
! Отговори
Сандокан преди 5 години
Вие се молете при тоя глад народа да не побегне към затворите. Че там и подслон и храна без пари пък си излизаш на разходка когато искаш. То си е направо приют. А другия избягал кога ще го гръмнат?