Просяците в Тулуза – бити, трябвало да заработват по ?400 на ден

Във Франция са арестувани членове на пет ромски фамилии
Обновена: 10 юни 2018 14:21 | 10 юни 2018 13:15, Анисия Иванова
40
Просяците в Тулуза – бити, трябвало да заработват по ?400 на ден
Архив: Reuters

Групата от 11 българи, които бяха арестувани в събота в Тулуза за организиране на мрежа от просяци, са изтезавали жестоко жертвите си. Това става ясно от публикации във френски медии, които отразяват подробностите около разследването, съобщава Нова тв.

Арестуваните са членове на пет ромски фамилии. Те принуждавали различни хора – предимно такива с физически или психически проблеми, да просят по кръстовищата в Тулуза. Определяли им работно време – от 9 до 21 ч. И поставяли долна граница за сумите, които просяците трябвало да събират. За "работещите” на по-малките кръстовища тя била 30 евро, а тези на по-големите – 400 евро.

Още по темата

За онези, които не успявали да изпросят достатъчно пари, следвали жестоки наказания. Някои били връзвани за дървета, други – прегазвани с коли и зверски пребивани. Жертвите, сред които има и 7-годишно дете, били принуждавани и да пият големи количества алкохол с цел по-лесното им манипулиране.

В схемата, която френските власти определят като "модерно робство", всеки просяк имал собствен "господар". А "господарите" в групата често търгували с жертвите си и си ги препродавали срещу 500 евро.

Четирима от замесените в престъпленията вече са с повдигнати обвинения и остават в ареста.

Всички жертви вече са настанени в социални домове във Франция. Всички те, с изключение на една обаче, са поискали да се върнат в родината при първа възможност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е ВЕЛИКА страна злобари.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега в затвора ще попаднат на хора и ще получат диаметър около метър!
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен има журналистическа "грешка" за да има сензация и да разлайваме кучетата.Не е възможно със просене да се събират по 400 евро на ден. Вероятно става въпрос за 400 на месец.То ако наистина се изкарваха такива пари сигурно 90% от българите емигранти щяха да се занимават със просия вместо да бачкат за 5-10 евро на час.
29
0
 
11
 
! Отговори
Ано преди 5 години
Да се изпросят в Тулуза 400 евро -абсурд -от 10 до 30 според късмета в тоя ксенофобски провинциален град, където мразят източноевропейците
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** тия па кви българи са.
27
0
 
17
 
! Отговори
Бай Печкинс преди 5 години
В страната на свободата не могат ли да ги интегрират и възпитат с хуманни методи, съобразени с европейските ценности?Защо ги обричат на изолация в гетата?
26
0
 
23
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Аниcия: Мина времето, когато беше модерно в изблик на сервилничеща политкоректност кафявия етнос от полуостров Индустан да бъдат наричани българи. Вече е не само дразнещо и обидно за българите, но и безмислено. Така само още повече се налива масло е огъня. Или може би залагате на расовата карта с цел демагогия и извличане на облаги, наредени на влакчето с машинист Дедо Сороc?
25
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Истината е, че българите на Запад не работят миячи и чистачи, и българките не проституират ами българите и българките на Запад работят само престижни високо-платени професии.
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички роми в ЕС трябва да имат ЕДНАКВИ документи определящи ги като етнос независимо в коя европейска държава са родени защото те са номади.
23
1
 
22
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Значи какво излиза? Във великия ЕС "високо квалифицираните" български просяци могат да изкарват по 300-400 евро на ДЕН! Това са 6000-8000 евро на месец. като прибавим факта че просяците не плащат данъци и прибират всичко в кеш, това е далеч над средната заплата на инженер или програмист в Германия.Излиза че в ЕС е по добре са си квалифициран и опитен просяк от колкото квалифициран специалст със 1-2 висши. Май ще сменям професията. Явно съм пропилял 20 години от живота със напразни усилия.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Йово"Сега къде са тези от БХК ?"Как къде ?! Не знаеш ли? там където си получават комисиона от ман.га.лската работа. Там където парите и помощите от чужбина изпратени за *** минават през ръцете им.Преди 20 години изпратихме помощи за детски домове . Организаторите в България за година две станаха милионери.От заплата ? Не ! Само от кражба.Не ми говорете за тези хора ! Тази организация е една от най крадливите.
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам 5-6 братовчетка делечна роднина българка бавноразвиваща майка и е роди на 45г. е робиня в Брюксел Молибдека , роб препродадена от ром на турчин.
20
3
 
18
 
! Отговори
Химик преди 5 години
До Бял БългаринНищо няма да се оправи тука докато не замирише на азотни окиси.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кой колкото си можеБългарите като теб със сигурност
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименBravo za korekciata. Dodeia ni ot negramotnici inache.
17
11
 
5
 
! Отговори
кой колкото си може преди 5 години
Българите - миячите и слугитеа Запад, българките - пpocтитутки, ромите - просяци!
16
0
 
25
 
! Отговори
ined преди 5 години
Те и тука "работещите" просяци изкарват по-висока надница от мене затова досега и с 1 стотинка не съм спонсорирал мафията на просяците. Тука полицията не ги закача, защото им плащат процент от приходите.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към автора- надница е това, което ти плащат за деня. Норма е това, което трябва да заработиш (изкараш, изпросиш) ти за деня. Така че в заглавието думата надница е употребена неуместно. Направо подвеждащо.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Франция за подобни неща ги арестуват и разследват, в България на никого не му пука, когато се случва същото. А най-малко й пука на полицията. Това е разликата между България и Западна Европа.
13
3
 
30
 
! Отговори
Бял Българин преди 5 години
Предлагам на всички роми да се отнеме българското гражданство и да се екстрадират извън страната! Да останем в България само чисти бели българи!