Запалени коли, счупени витрини... Погромът в Париж

Френският премиер отмени визита в Полша заради протестите
306

Снимка: Reuters

Френският премиер Едуар Филип отмени визитата си в Полша заради вчерашните протести в Париж, белязани от ожесточени сблъсъци между демонстранти от т.нар. "жълти жилетки" и полицията, предаде Ройтерс.

Още по темата

Филип трябваше да участва в откриващата се днес в Катовице Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за промените в климата (COP24). Вместо него ще участва министърът на екологичния и солидарен преход Франсоа дьо Рюжи.

По последни данни на френските власти 270 души са били арестувани в Париж, съобщи Франс прес. Най-малко 110 души, сред които 17 полицаи, са ранени при сблъсъците.

Сградата на префектурата в департамента Горна Лоара в Южна Франция беше опожарена, след като участници в протеста на "жълтите жилетки" хвърлиха по нея бутилки със запалителна течност, съобщи радио "Франс енфо".

Френската полиция е успяла да идентифицира около 3000 вандали, участвали в погромите и стълкновенията със силите на реда вчера, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той уточни, че сред идентифицираните има крайнодесни и крайнолеви, но също голям брой хора, дошли в Париж само и само да вършат погроми.

Френският президент Еманюел Макрон също осъди насилието с коментара, че "никоя кауза не оправдава силите на реда да бъдат атакувани, магазините - разграбвани, минувачи и журналисти - заплашвани”.

А след оттеглянето на протестиращите остана видът на истински погром - стотици запалени автомобили, разбити витрини и хаос по улиците.
 


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
1
 
! Отговори
Бай Оня преди 2 години
До ПитамЗащото са лай-нокрация, димукрация, най-тъпата форма на управление!
260
2
 
1
 
! Отговори
Бай Оня преди 2 години
Малко бие френската полиция, малко...! Бой по гадовете, не знаят какво искат! Първо се изкарват л**осмучките и **ната се изсипват върху тълпата, после се изкарват пожарните за да измият целия тоя ***!
259
2
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Френската полиция бие мирните протестиращи,а когато в Киев франсетата и другите западни гадини организирха майдана,западните медии опищяха простора,че "Беркут"използва силови методи!?Да ви е сладко,западни гадове!
258
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от коментиращите тук имам чувството, че не са ходили по-далеч от градината им на село...
257
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой му е майката. Смазване на всяко бяло или черно *** без образование, което говори за социална спр. аведливост и чупи частна собственост. Нали някой човечец си е купил опожареното Ситроенче. Защо плтикоумнико ще ти е позволено да го палиш. Я гризни дръвцето и без зъбки се върни в дупката си.
256
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В събота цял ден даваха по телевизията битката за Триумфалната арка. В един момент народът победи, прогони жандарвмерията, коленичи около вечния огън и взе да пее Марсилезата. После обаче някакви лекенца без жилетки разбиха вратата на арката, опустошиха музея и се качиха на арката отгоре. Така че имаше идиотчета за трепане. Това е проблемът на свърхрадвитите държави. Искам да видя как демонстранти ще поругаят Синята джамия в Истанбул. Просто пример.
255
4
 
9
 
! Отговори
Г преди 2 години
Е тва е протест,не като нашите шушумиги
254
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият уикенд да се разреши на полицията да използа гумени и електрошокови куршуми. Който разбива магазин да бъде застрелван. Това рязко ще ограничи мераклиите.
253
2
 
4
 
! Отговори
мистър полис преди 2 години
В държава като Франция ,Повечето неща са застраховани,което значи че управляващите са с една отговорност по малко.(не е както при нас)Апропо хората вече нямат време за мирни протести и нещата се развиват по този начин ,говорим за хората извън бг
252
4
 
22
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 2 години
Колко интересна и поучителна статия. "Френската полиция е успяла да идентифицира около 3000 вандали, участвали в погромите и стълкновенията със силите на реда вчера". Когато става въпрос за капиталистическа страна протестиращите са вандали. Но ако говорим за Русия, Венецуела, Куба, същите протестиращи вече са борци за демокрация и граждански права. Колко удобно, нали!!!
251
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Естет Драскали са по Триумфалната арка, защото са идиотчета. Съобщиха, че 200 от тях ще ходят на съд. Три месеца пандела не е зле.
250
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do Otoman Прав си. Животът в Париж е невъзможен за бедняците. Първи да се изнасят турците и арабите. Да се оправят в процъфтяващите си родини.
249
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя свят се нуждае от нова постановка, а не от нов св. ред.
248
4
 
4
 
! Отговори
Естет преди 2 години
Не разбрах само защо са драскали по Триумфалната арка.
247
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
французите ще е.. ***..***..та на фашисткия ес.рот фронт
246
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЬО ГЬОЛ,СИГУРНО СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА.ФРАНЦИЯ БЕШЕ ФРАНЦИЯ,ОТ ВРЕМЕТО НА ЛУИ ДЮ ФИ-НЕС
245
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А герберастията е като наркоманията. Колкото повече крадене, долкова по голям кеф. И накрая не мажеш да спреш.Спирането става само с юмрук.
244
8
 
12
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Вандалите са като пияниците. Винаги намирят причина да са бият , напият.
243
10
 
2
 
! Отговори
Питам преди 2 години
А защо армията не се намеси ?
242
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поручик РжевскиТи от безгръбначната маса ли си. Да си роб е хубаво и без св. Вазелеин е яко!Айде ДГД!Само на тази планета едиствената раса на съществуването си да се избива и контролира. ЦИРК!