Хванаха таксиджия, участвал ало измами за над 40 бона

49-годишният мъж е стара кримка, сега е в ареста
14 яну 2019 21:38, Анисия Иванова
8
Хванаха таксиджия, участвал ало измами за над 40 бона
Снимка: Dnes.bg

Полицията задържа участник в телефонни измами с част от парите на жертвите, съобщиха от МВР.

Криминалисти от Ловеч и Троян са задържали 49-годишния криминално проявен мъж от Ловеч непосредствено след като бил взел 2660 лева от 75-годишна жена от село Стефаново.

При разследването е установено, че жената била заплашена, била откарана с такси до Врабево и използвана, за да получи пари от друга измамена жена, на 86-години, която предала спестяванията си от 6870 лв.

Задържаният е работил като таксиджия в Ловеч и е криминално проявен. При следствените действия в жилището му полицаите открили и иззели още 2000 лв., златни монети и незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Според криминалисти задържаният е на по-високо ниво в йерархията на телефонните измамници и в последните месеци често е пътувал до Румъния и обратно. Разследващите са установили и съпричастността му към телефонни измами, извършени на територията на Троян в три последователни дни в края на ноември 2018 г., както и на 6 януари 2019 г., на обща стойност около 40 000 лева.

Първоначално ловчанлията е задържан за 24 часа, привлечен е в качеството на обвиняем по НК, а на 10 януари с разпореждане на Районна прокуратура –Ловеч е задържан за 72 часа.

Днес Районен съд – Ловеч му е наложил постоянна мярка "задържане под стража" и той е приведен в ареста в Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еххх, тези добронамерени и отрудени таксиджии. Да ги оплачеш! Услуга лукс било разправят - а то! Копор с вонящ дебел, димящ, мляскащ, вечно недоволен и сумтящ *** вътре, но за сметка на това никога няма да ти върне и помпата работи винаги. Е, това е нашият таксиджия