Чудото е факт! Благодатният огън слезе в Ерусалим

Християните вярват, че запалването му е свръхестествено
Обновена: 27 апр 2019 15:23 | 27 апр 2019 15:21, Веселина Йорданова
82
Чудото е факт! Благодатният огън слезе в Ерусалим
Снимка: архив, Ройтерс

Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово" в Ерусалим – мястото, където според Светото писание е бил разпънат, погребан и после е възкръснал Исус Христос.

Още по темата
Православните християни вярват, че запалването на свещения огън става по свръхестествен начин. В първите минути след възпламеняването си той има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Огънят ще бъде пренесен в различни точки на света, за да може хиляди вярващи да се докоснат до светото чудо.

За 15-а поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен днес от Йерусалим в България на Велика събота от българска църковно-държавна делегация, в която за първи път пътува и епископ от Северна Македония.

Българската делегация се води през тази година от Старозагорския митрополит Киприан.

 


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е ама aмчъмъ
25
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 5 годишен баба ме въведе в религията. Вярвам така както й баба вярваше лека и пръст. Но как да повярвам в тази лъжа. Огънят слязъл от къде и как. Тези евреи за какви ни имат за мало.умни ли. Библията и стария и новия завет ги знам почти на изуст но такова нещо като слязъл огън никъде не съм прочел. Какъв е този огън кой го пали и донася на земята Исус Христос или Бог Отец. Много съжалявам тези които им вярват в това недомислие.
24
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още физика от миналото.В миналото,зад иконата са поставяли в скачен съд специална течност или живак и когато запалят кандилото(или свещ) пред иконата,докато се молят,течността се нагрява,покачва се нивото и излиза през очите,като че ли иконата плаче и така вярващите са мислели,че иконата се е трогнала и е чула молбите им.
23
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас това не ни интересува това е евтина реклама на Йерусалим, дайте вещо от българските храмове да им таковаме на огньовете.
22
17
 
11
 
! Отговори
Християнството преди 1 година
У нас Християнството идва чак в 8 век и то насила християнизиране на Българския народ , ето защо мълчат Историците у нас , щото е срамно и позорно е било примането на Християнството у нас , тоест родени вярващи у нас няма
21
16
 
17
 
! Отговори
Ристу преди 1 година
Използва се бял фосфор, който се самозапалва при контакт с кислорода от въздуха. За да се забави този процес, фосфорът се разтваря в подходящ органичен разтвор. Разтворът се изпарява за около час, като времето за изпаряване може да се контролира с изключителна прецизност. И ето така се пали Благодатният огън.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Българска църковно-държавна делегация"?А кой държавник ще го съпровожда?ВОЖДА?
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 5

Може би не си разбрал,учените предполагат,че това "възкръсване" на Христос се дължи на това,че костите съдържат бял фосфор и след време ако човека не е заровен или е на плитко,белия фосфор влиза в контакт с въздуха(кислорода) и се появява едно бяло сияние(избухване на белия фосфор).
18
17
 
22
 
! Отговори
Ленин преди 1 година
НАЙ-БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН Е, КОГА СЕ ЗАПАЛИ КОМУНСТ И ГОРИ КАТО ФАКЛА.

МНОГО Е ПОЛЕЗНО ЗА НАРОДА ТОГАВА.
ТАКА СИ ПЛАЩАТ ЗА ГРЕХОВЕТЕ!
17
13
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Коментарите са, както статията, ниска летва. Поредната доза фейк леещи се в този сайт. Не разбрахте ли, че ЕС прие закони срещу фейка в медийното пространство и се преследва. Пожелавам ви да лежите някой ден в затвора за разпространение на фалшиви и измислени новини. Престъпници на заплата това сте вие продажни квазижурналисти.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 5

Когато белия фосфор влезе в контакт с кислород,то той избухва т.е. запалва се и изгаря за кратко,а не гори.Може и да запалят с бял фосфор,но някакво друго е веществото,което гори.
15
8
 
10
 
! Отговори
Donald Trump преди 1 година
Исус възкръсна, ама Ердоган няма да вазкресее .Идва края на Туркия .
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог не ми помогна, но ме наказа, тва е най голямата лъжа.
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и фойерверките са се виждали като нещо чудодейно на тези които са ги зървали за пръв път...
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Библията, Превод от 1940г "Солунци 2 глава":

"юдеите, които и Господа Исуса и пророците убиха... на Бога не угождават и на всичките човеци са противни..."

а в 2019 юдейте са любимци на Християните, които си затварят очите за ежедневният геноцид на местното население в Йерусалим.
11
11
 
21
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
номера става с простата химична реакция "бяр фосфор + кислород", по мое време се учеше още в 7-ми клас, но тогава Бялата Раса беше Велика и беше Велика, защото за разлика от дегенератите на Изток, знаеше какво е наука!! Сега приехме дегенератите в собствените си държави, даже ни управляват!!!
10
11
 
15
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 1 година
Несъобразителни. Всички знаем, че момчето го пали със запалка, но ако сключи договор с конкретна марка, тва са милиони приход от реклама- "Благодатният огън идва тази година със специалното съдействие на запалки дънхил"
9
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно дали някой път ще се самозапаят така докато се мъчат да изпълнят този сложен фокус. особено човекът който драсва клечката може да се е покрил със вълшебният прашец след дългите години на рутинно изпълнение на измамата и пренебрегване на иснтрукциите.
8
14
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Мдааа слезе. По скоро патриарха го пали по системата кремък кремък или търка съчки. Айде моля ви се. Че живеем в Матрица, то е ясно. Но за Матрица не е нужен Бог, а компютър. Истинският живот е безсмъртен, но не с душа.
7
4
 
13
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
Първоначално божи гроб е без превзет от неверниците и тогавашните католици подкупвали местните пазачи за да влязат. Когато отива и православен свещеник да вземе от огъня него не го пускат щото не е знаел че трябва да си плати тогава огънят не слиза в църквата, а слиза пред портите в краката на епископ Софроний, който е и българин.