Мадуро призова: Армията на крак срещу американско нападение

Президентът на Венецуела каза това в реч пред войници
151
Мадуро призова: Армията на крак срещу американско нападение
Снимка: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро призова въоръжените сили на страната да бъдат готови в случай, че Съединените щати решат да започнат военна офанзива на венецуелска територия, предаде Франс прес. Агенцията припомня, че неговият опонент Хуан Гуайдо в същото време се опитва да привлече армията на своя страна.

Още по темата
Мадуро, чиято легитимност се отхвърля от част от сънародниците му и от опозиционера Хуан Гуайдо, призова военните "да бъдат напълно готови да защитават отечеството с оръжие в ръка, ако един ден северноамериканската империя се осмели да посегне на тази земя, тази свещена земя".

Гуайдо призова за мирни демонстрации пред казармите

Президентът каза това в реч пред войници по време на инспекция на военна база в северозападния щат Кохедес. Според него опозиционният лидер и Вашингтон се опитват да разпалят държавен преврат срещу него.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп се опитва на всяка цена да изтласка Мадуро в полза на Хуан Гуайдо, отбелязва АФП. В сряда държавният секретар Майк Помпейо заяви, че "военна намеса е възможна". "Ако е необходимо, това е което ще направят Съединените щати", допълни той.

Опит за военен преврат във Венецуела, Мадуро – непоклатим!

До този момент въоръжените сили, които играят централна роля за властите, които контролират огромните петролни богатства на страната, оказват непоклатима подкрепа на Мадуро, припомня БТА.

Изказването на президента бе направено малко преди началото на нова инициатива на Гуайдо, който призова венецуелците на мирен поход към казармите, за да се опитат за пореден път да привлекат подкрепата на армията.


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
16
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До Анонимен 62
ООН отдавна е мъртва организация и не решава нищо, а в съвета за сигурност Русия блокира всяко решение.Когато в Руанда се избиха 2 милиона души какво направи ООН? Нищо!Голямо Нищо!При събитията в Босна, също нищо.За действията на диктатора Милошевич, какво направи ООН?Нищо!Наложи се НАТО да го спре Друг е въпросът, че когато самите народи не са готови, няма гражданско общество, помощта е безполезна.Но Венецуела е била демокрация, най-богата на континента.Не е Ирак или Либия. Ясно
61
31
 
13
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До До Богомил
Данните са венецуелски.Погледни живите предавания.Интернет ни информира веднага.Гуайдо ходи сред хората, в магазините, в заводите и всеки ден е по улиците и площадите сред хората, ръкува се с тях, говори, беше гост на централният университет в Каракас, хората спират колата му на магистралата, той се качва на покрива на колата и говори с тях.А Мадуро се крие всяка нощ в различен бункер и се показва само сред армията и никога сред хората.Кого поддържа народът тогава?Помисли, лесно е.
60
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старите номера са най-добрите. Почти съм сигурен, че Мадуро съвсем скоро ще използва отровен газ срещу собствения си народ, което ще даде повод за резолюция на ООН и последвала интервенция на НАТО завършваща с демокрация и свобода за народа както в Ирак и Либия.
59
2
 
13
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 1 година
До "Венецуела-тъжно е!": Пак ли ти с тоя копи-пейст. Социализма на Китай или социализма на Мадуро. Проблема не е в социализма, а как се управлява икономиката. В Китай имат пазарна икономика и социализмът никак не им пречи. Тъжно ли е?
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57
В Китай има повече мултимилиардери отколкото всички останали държави взети заедно. Баси комунистите!
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
войната никога не е за мир,винаги е за налагане на сила, за налагане на интересите на нападащата страна или завоюване на ресурси или територия,няма нищо миролюбиво в никоя война.Винаги защитата на родината от агресора е справедливата страна,независимо кой е той,защото няма работа на чужда територия,там е завоевател
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1:4 са залозите за Мадуро, а някъде 1:7; никога не лъжат.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 Китай !
54
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо няма шанс Мадурката-типичната жертва, ще го опандизят като Хонекер.
53
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите на бунището на историята. Вива американ емпайър!
52
17
 
4
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 1 година
Изводът е прост, където има прост народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно.
51
20
 
5
 
! Отговори
Венецуела-тъжно е! преди 1 година
Във Венецуела средната месечна заплата е около 5 долара. Това е голямото постижение след повече от 30 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и ограничен и контролиран достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мадуро не е Чавес, харизматичен е като нашия чехлью.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мадуро не е Чавес, харизматичен е като нашия ***.
48
2
 
25
 
! Отговори
До Богомил преди 1 година
И къде ги видя тия 91% зад Гуайдо? По CNN ли?

А без СССР, вероятно днес на Уолстрийт борсатa щеше да функционира на немски ;)

Разсъждаваш наистина елементарно.
А редник Райън го видя цял свят... както и Рамбо и т. н. Смях и позор :)
47
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези на снимката ще се разбягат като зайци щом гръмне първата пушка, освен кубинците и руснаците между тях.
46
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мадуро е ***, вместо да продаде всичко каквото може се ръпчи на краварите. Я виж Боко направи милиарди с тяхна помощ. Пожарникаря излезе много по-умен от този шофьор на автобус.
45
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
едно нещо не ми е ясно,кой дава право на щатите еднолично да се месят във вътрешните работи на друга държава,ако примерно русия реши да се намеси във вътрешните работи на щатите а?-не е ли същото,ама голям вой и мучене ще има от краварите,обаче ако те се месят,било правилно?време е света да заеме единна позиция срещу тази войнствена и завоевателска страна,не позволявайте медиите да ви облъчват с пропаганда,мислете,виждайте нещата,поставяйте се на мястото на нападнатите,бъдете човечни
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Джони

Недей бе, сега дежурните хибридчици ще те налазят...;)
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека тогава да валят мирните бомби на НАТО във Венецуела щом Малуро така иска.