45 млн бразилци протестираха срещу пенсионна реформа

300 града са се включили в протестните действия
15 юни 2019 09:39,
22
45 млн бразилци протестираха срещу пенсионна реформа
Снимка: Reuters

Обща стачка се проведе в Бразилия срещу пенсионната реформа вчера - деня, в който бе открит футболният турнир Копа Америка, на който страната е домакин, предаде Франс прес.

Местни медии съобщиха за демонстрации в близо 200 града във всичките 27 бразилски щата. По данни на синдикатите са стачкували 45 милиона души в 300 града, пише БТА.

В резултат на общата стачка в Бразилия бяха блокирани пътища и се стигна до смущения в транспорта. Повечето демонстрации протекоха спокойно. 14 човека обаче бяха задържани за нарушаване на обществения ред в мегаполиса Сао Пауло.

Снощи местно време в най-многолюдния бразилски град се игра мачът на откриването на футболния турнир Копа Америка, в който домакините от Бразилия победиха Боливия с 3:0. Това е първата стачка от такъв мащаб в Бразилия, откакто десният президент Жаир Болсонаро встъпи в длъжност в началото на тази година.

Администрацията на Болсонаро иска да повиши възрастта за пенсиониране до 65 години за мъжете и до 62 години за жените, както и да увеличи вноските. Пенсионната реформа е ключова част от либералната икономическа политика на екипа на Болсонаро.

Министърът на икономиката Пауло Гедес предупреди, че ще се стигне до катастрофа, ако не бъде реформирана системата, дефицитът в която е достигнал 83 милиарда евро (5,5 процента от брутния вътрешен продукт) в края на миналата година, при това на фона на застаряването на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
Starija hush преди 4 години
V USA e 67 godini za palna pensia i nikoi ne mranka.
16
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Онова *** дето си го избраха да ги махат
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в клуба на неолибералните ценности!!! Средната класа изпада, бедните още по-бедни, богатите- още по-богати.
14
9
 
1
 
! Отговори
пепи преди 4 години
45 милиона е трудно да бъдат преброени.Явно толкова хора са лайкнали нещо си у фейса.А реално я е имало над милион я не.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да им се признае на господарите на света, че успешно се справят с манипулирането на масите. Ето ви Бразилия като нагледен пример за това. Господарите налагат *** идеологията на бедните маси, а за противоотрова предлагат дясна политика, защото на запад всичко е дясно-консвервативно или ляво-лижерално. Друго няма. Хората стават все по-бедни и никога не биха гласували за десен, но когато идва с консервативна опаковка, е, тогава може. После вече на власт, идва и дясното-и хората, измамени
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натирихте Дилма сега ревете ...ще видите що е то либерастка политика..
11
3
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тия не бяха ли от БРИГС, некви много напреде викаха, че са доскоро?
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро света ще се срине. Богатите станаха прекалено богати, бедните по-бедни, а и населението излезе извън контрол. Реално ресурсите на Земята са не повече от 2-3 милиарда. Африка, Южна Азия и Южна Америка, трябва да бъдат изчистени от навлеци.Тези в Бразилия са неспасяеми. И да, прав беше Джеймс Уотсън, като каза, че интелектуалното развитие на черните е много ниско. Типичен пример е ЮАР - няма апартейд, само масова майймунизация.
9
0
 
16
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До АнонименЗа БАН от личен опит знам как е. Това беше и една от причините да се махна.Преписват се статии с разменени абзаци или с променен словоред, отчита се някаква дейност, някои не ходят по цяла седмица на работа, водят се по ведомост и си взимат едни готови пари. В същото време гърбят докторантите и младите учени с какво ли не (да вършат и тяхната работа) и най-често срещаната реплика е "Ти нали искаш да защитиш?"В същото време няма частна фирма с капацитета на БАН.Няма наука в БГ!
8
2
 
19
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Ето така се протестира!Не става всичко да се обсъжда на пейката пред входа или на масата вкъщи и после всички проблеми да са решени. Най-много някой да се събуди отвит.В България след няколко години възрастта за пенсиониране ще е доста над споменатата в статията.
7
1
 
18
 
! Отговори
Жан Клод преди 4 години
Таз година Бразилия, догодина България. За да "спаси" пенсионерите Бразилия ще изгони младите. А страна без млади хора е загинала.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионната система в сегашният си вид не работи никаде по света, защото не е предвидено мнозинството да доживее до пенсия. Също така не е предвидено мнозинството да се осигурява малко години или на минимална заплата.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БАН СЪЩО ПРОТЕСТИРАТ. ИСКАТ ДА МЛАДИТЕ ДА РАБОТЯТ А СТАРИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в БАН не искат да се пенсионират, защото никъде по света не вземат заплати без да вършат нищо.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ УПРАВЛЕНИЕ ПРИ КОЕТО ВИЕ ДАВАТЕ ДОБРИ ИДЕИ НА УПРАВНИЦИТЕ А ТЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ЗА ТОВА. ЕЛАТЕ В БЪЛГАРИЯ.
2
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Навсякъде по света искат да се пенсионират по-рано, само в БАН не искат да се пенсионират изобщо. Защото най-лесно е да лежиш и младите да ти работят срещу уреждане на повишение. Пък ако си и депутат като проф. Станилов от Атака, е тогава направо си построил комунизма...
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСКАТА АГЕНТУРА ОРГАНИЗИРА ЗУЛУМИ