Проверяват всички инфосистеми на НАП за уязвимости

На базата на откритите проблеми ще бъдат направени корекции
Обновена: 18 юли 2019 18:59 | 18 юли 2019 18:49,
11
Проверяват всички инфосистеми на НАП за уязвимости
Снимка: pixabay.com

Пълен одит на информационните системи на Национална агенция за приходите започна от вчера. Одитът ще бъде извършен с помощта на външна компания и ИТ екипа на приходната администрация, съобщават от НАП.

Още по темата

Всички информационни системи, приложения и инфраструктура на НАП са подложени на  тестове за техническа уязвимост. Тестовете ще се извършват чрез автоматизирани и експертни ръчни средства. Целта е да бъдат идентифицирани публично достъпните информационни ресурси на организацията, след което да се извърши проверка за уязвимости в глобалните бази данни, съхраняващи такава информация.

Публичните софтуерни системи, разработени специално за нуждите на НАП, се тестват и в ръчен режим за идентифициране на различни класове проблеми при реализацията и/или конфигурацията им.

В Агенцията се извършва и одит на уязвимостите на публични и вътрешни ресурси, въпроси, свързани с аутентикацията, управление на идентификацията, ограничения и управление на достъпа, криптография, дизайна на системите и др.

В зависимост от откритите проблеми и предложените решения, ще бъдат разработени процедури за коригиращи действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Е така се правят пари от държавата. Измисляш проблем - правиш го и после и го "решаваш".Милиони наши пари ще идат за софтуер. От мен да знаете най-много се краде от софтуер.Все са некакави авторски права, все са някакви извънземни качества дето само твоя човек ги притежава. Конкуренция - 0 колкото пари има държавата - толкова се вземат.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама сакън, ни думайти!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След дъжд качулка, точно по Български.Сменят парилите от 12345678 на 1234
4
0
 
3
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 6 АнонименАха, *** йната и на сигурността! Продължава се по същия начин- важно е да се вземат още някои пари от когото трябва?!? :)) Свиквайте или се изнасяйте - ни казват властимащите! пп. Плашещо е винкела и пожарникара без ден тр. стаж в гасене на пожали/ тиквата да излизат публично и да те успокояват!
3
1
 
6
 
! Отговори
:)) преди 4 години
А досега не са ги знаели ли, уязвимите/слабите си места, де ?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подир дъжд ,качулка,за да се "замаже" гафа и да се прикрият лично отговорните.Типично по български.А къде бяха до сега и защо сега е възможно а преди не е било.Кой е лично отговорен?
1
1
 
1
 
! Отговори
Напа преди 4 години
Веджита бих искал да си поиграя малко с НАП. Ко ми пука те са твой прави каквото си искаш. Напа се ухилва уверено и с голямо самочувствие си вдига двата пръста нагоре и направо взривява целия район. Няма НАП няма нищо само една голяма дупка от пръст и камъни. Е това трябва да бъде съдбата на НАП.