Идея: Намаляват ваксините на бебетата, отпада пробата за манту

Въвежда се реимунизация срещу коклюш при деца на 12 години
13 авг 2019 07:50, Анисия Иванова
27
Идея: Намаляват ваксините на бебетата, отпада пробата за манту
Архив: Булфото

Здравното министерство ще променя имунизационните схеми. Пневмококовата конюгирана ваксина при деца до 6-месечна възраст вместо три ще им се слага два пъти.

Пробата Манту, която се прави за установяване на наличието на туберкулозния бацил и реимунизацията на 11-годишна възраст, отпадат. Същевременно се въвежда реимунизация срещу коклюш при деца на 12-годишна възраст.

Това предвиждат промени в имунизационния календар, които са залегнали с проектонаредба на Министерството на здравеопазването. Тя е публикувана за обществено обсъждане.

От здравното министерство твърдят, че промените са свързани с необходимостта от осъвременяване на националната имунизационна политика в съответствие с препоръки на Световната здравна организация и европейските имунизационни схеми.

От министерството уверяват, че промените в наредбата няма да доведат до нужда от допълнителни финансови средства. Очаква се промяната на Имунизационния календар с въвеждането на реимунизация срещу коклюш на 12-годишна възраст да не окаже влияние върху бюджета на Министерството на здравеопазването, както и на бюджета на НЗОК.

Финансовите средства ще са за сметка на намаляването на приемите на основната имунизация с пневмококова конюгирана ваксина от три на два приема и отпадането на проба Манту и реимунизация срещу туберкулоза при деца на 11-годишна възраст.


 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Иван

По време на "Величеството" (едни по-добри времена, но поради други причии), ваксини за доста от болеситите е нямало или са били прекалено скъпи. Все едно, да кажа, че СДС ми докара интернет, а не БКП ...
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки тука, стана химик, разбирач, биолог, медицинско лице ...
11
5
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Колега, тъй като за трети път ми трият въпроса, защото съдържа обидни квалификации, отговорът Ви остана да виси във въздуха. Проблемът с тези ваксинации е, че разчитат на колективния имунитет, който няма как да бъде постигнат. Напр. някои хора са алергични към определени съставки от ваксините. Освен това във ваксините се съдържат абсолютно ненужни съставки, като живак, формалдехид, феноксиетанол и пр. Повечето т.нар. антиваксъри не са против ваксинацията като метод, а против именно тези съставки
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе как ще махат втората срещу туберкулоза, тия хора дават ли си сметка какви епидемии ще тръгнат. Туберкулозата е отвратителна болест а сега има и резистентна. Само това ни липсва на цялата мизерия!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До House M.D.

Пишеш Хаус МД като име, той сам отговори на това в един епизод, доколкото помня.
Не са по желание, защото стадният имунитет засяга цялото ни общество, БГ мама мненията не са релевантни.
8
1
 
12
 
! Отговори
Болно преди 1 година
Който си е помислил, че ще се мине само с чумави прасета, излъгал се е.
Няма как за две години да придобиеш естествен имунитет срещи болест, срещу която са имунизирани и бабите и двдовците ти.?
Честити нови Епидемии.
7
10
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Демокрацията иска да ни върне заболявания, които са били на мода по времето на "величеството", а "лошите комунисти" почти напълно елиминираха, браво това е в *** на новото време явно ;) !!!
6
14
 
11
 
! Отговори
Анна преди 1 година
Сетиха се, че хората не искат постоянно да им дупчат децата с безброй инцекции и просто няма да приемат вкарването на още ваксини ако не отпаднат други. Ваксинопрофилактиката е много важна и затова трябва да се работи за личното убеждение на хората, а това не става само с утежняване на календара. И едната доза хеп. Б за бебета трябва да се махне, защото получават 3 през месец с хексацима, а имат и четвърта още в родилното. Не само манту, бцж трябва да отпадне.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще станем като Африка- който оцеелее.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи им че си антиваксър, не ти достига мозъчен капацитет, и се извини.
3
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можело значи! Знаех си, че може и без тази проба Манту и че всичко е много яка манипулация на родителите. А реимунизацията за туберкулоза на 11 години е пълна безмислица. Заради тази глупост изтърпях ужасни обиди от лекар и мед. сестра. И сега какво да им кажа?
2
9
 
25
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Дано написаното е иронично, в Италия точно заради такива въведоха задължителни ваксинации с глоби
1
66
 
19
 
! Отговори
Гoшу преди 1 година
МОята дъщеря има само една имунизация, която и сложиха като се роди, от там нататък никога не е била имунизирана. Даваме фалшиви бележки, че уж е имунизирана и в детската градина и после в училище. До ден днешен е най-здравото дете и никога не е боледувала. Обиколила е цяла Европа, сега живее с бившата ми в Рим, няма никакви проблеми със здравето. А на една колежка на бившата ми детето й стана аутист точно след поливалентна ваксина