Тероризъм и радикализъм - основни теми на "Акаба" 2020-та

Борисов доволен: Няма нито един ислямски боец по света от България
13 окт 2019 21:33, Анисия Иванова
21
Тероризъм и радикализъм - основни теми на "Акаба" 2020-та
Снимка: МС

Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема в България на срещите през 2020 година. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод домакинството на страната ни на процеса „Акаба“, съобщиха от прессцентъра на Министерския съвет.

"Берлинският процес касае Западните Балкани и интеграцията, а през 2015 година се създаде и "Акаба“. Лично кралят на Йордания го промотира. Неговите теми са две – борбата с тероризма и борбата с радикализма.

Това е процес, подкрепян от Европа, САЩ, Япония, Австралия, Канада и ООН. Днес на срещата на четири очи с йорданския крал си припомнихме какво правехме, когато бях главен секретар и решихме и двата формата – и борбата с тероризма, и с радикализма на Балканите и в Европа да се проведат в София.

България ще бъде домакин, тъй като се отчита не само нашия опит, но и прекрасното представяне по време на председателството на Европейския съвет, форматът 16 + 1 с Китай, и това, че България и Северна Македония ще председателстват съвместно Берлинския процес“, заяви Борисов.

По думите му процесът "Акаба“ е на дневен ред заради сложната ситуация с войните в Сирия и Либия и всички трябва да бъдат добре подготвени.

На един от панелите на ООН крал Абдулла II е дал пример, че България е държава, в която има мюсюлманско население, но няма нито един засечен ислямски боец по света, припомни премиерът.

"Това от една страна се дължи на работата на нашите специално служби и Прокуратурата, но и на толерантната политика, която води страната ни към малцинствата“, добави Борисов.

Като положителни факти за имиджа на нашата страна министър-председателят Борисов изтъкна още избирането на българка начело на МВФ, както и ресорът, който ще има еврокомисарят от България в новата ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и друго:...-Ама много са им кафяви суратите на тия първескичовци бре!Вижте Тиквата:-Наистина ли е толкова кафяв,или нещо "пиарката" му е объркала?Че суратя му е набразден "като оран с плуг"../цитирам редник Хелга../ са вижда,че туловището му едва са държи на краката му са вижда,но..ЦВЕТЪТ,?..Верно ли е толкова кафяв?
17
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Борисов доволен: Няма нито един ислямски боец по света от България"...Първо:-"А дали е така,кой ще ми каже?.."Второ:-В България има ИСЛАМСКА "партия"!!!..Членовете на тая "партия" са БОЙЦИ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ!!!!!Трето:..-Кой *** би по главата да са занимавам с ***?!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете Дебелото Лили министърка на Акаба-2020.
15
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен10наистина "тсв" няма да има....Но ще има друг катаклизъм,който ще побърка и без това побъркания свят....обаче АЗ не съм "ясновидец",така че може и да не ми вярвате..
14
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
иначе,словослагателството на Тиквуня пак е приложено.."Да живей!"..
13
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
А!..."процесът Акаба" бил :- "Процесът от Акаба е поредица международни срещи, инициирани за пръв път от краля на Йордания Абдула II през 2015 г"....Аз пък си помислих,че е нещо,инициирано от Кьовеши..А то било "СРЕЩИ".....ех,защо ни сам на 25,та да тръгна и язе по срещи?!..Обаче:-"Процеса" бил иницииран през 2015-та..!!!!!!!Е,сега сме 2019-та..Та КОЙ И ЗАЩО събужда ЗАСПАЛ алигатор?..Но щом Тиквун сай напънал,значи...работата е вмирисана от всякъде..
12
3
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
А танци със саби имало ли е?
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1 Доспат не го меси ,че ще ти счупят кратуната ,ако им паднеш в кунките ! И да ти пи кам на противодеиствието ,след като ГЕРБ ,постройха над 300 джамиии за 7-8 години .
10
3
 
4
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Йорданците са приютили 1,5 млн сирийски бежанци, ако ние приемем 3 млн бежанци от Турция хем ще помогнем на Ердоган и на бежанците, хем и през 2020 год по време на председателството на Процеса Акаба ще има със какво да се похвалим.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз нямам притеснения относно евентуален старт на ТСВ особено за България.Огледайте се какво виждате около вас-мутри-бизнесмени,роми.различни видове мафиоти,алкохолици,диви селяни,бесни ковpи,психари,някакви дето живеят още по времето на османската империя,други по времето на Сталин,хомосексуалисти,***,още мутри,бръснати неонацисти от ромски произход слушащи чалга и ломотещи са Хитлер. И да изчезнат всички тия няма да е голема загуба.Дори напротив.Лошото е че ТСВ няма да се състои..
8
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
мамкаму!.."Процесът Акаба"....Ще ровна в нета..Може би ще науча нещо за това Чудо?..
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралят на Йордания знае ли, че европредседателството мина успешно и че строим магистрали, на всеки километър ги строим.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е следващия Нобелов лауреат за мир. Да посети Сирия някъде около турската граница и да произнесе една реч пред ПКК за мир, разбирателство капитализъм и да каже нещо за лошите крадливи комунисти и за добрата и хубава демокрация.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя се готви за много бежанци затва е там.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2020 г.ако не започне от тази година,ТСВ.Бог да пази да не стане,другото е самозалъгване.Грешката на Бог че създаде човека
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боку дипломата е отишъл в една мюслеманска държава да нарича мюслеманите радикални ислямисти очкавайте много туристи от Йордания и инвестиции. Скоро султана на Йордания ще открие завод за йордански смартфони у нас.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По конституция, в България няма малцинства и болшинства. Противоконституционствувателствуват!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези са луди. Вредят на националната сигурност.