Китай планира строеж на 66 тонна космическа станция

Трябва да е готова до 2022 година
18 окт 2019 22:47,
15
Китай планира строеж на 66 тонна космическа станция
Снимка: Reuters

Китай се подготвя за предстоящите мисии по изграждането на космическа станция, като се очаква ракетата-носител „Чанджън-5В", която ще изстреля капсулите за станцията, да извърши първия си полет през 2020 г.

Още по темата

Изповед от космонавт: В безтегловност се спи по-хубаво

Джоу Дзиенпин, учен към Китайската академия по инженерство, е назначен за главен проектант на пилотираната космическа програма. Първият астронавт на Китай Ян Лиуей и седем други експерти от сферата на космическите кораби, ракети-носители, космически технологии и приложения, комуникационни системи и други, са назначени за заместник главни проектанти по програмата, съобщава "Радио Китай".

Китай цели да завърши изграждането на космическата станция до 2022 г. Тежаща 66 тона, станция „Тиенгун" (Tiangong) ще бъде Т-образна с централен модул „Тиенхъ" и експериментални капсули „Уънтиен" и „Мънтиен" от двете му страни.

Станцията, която ще се движи в орбита на разстояние 340-450 км над земната повърхност, може да бъде уголемена до 180 тона при необходимост, и да побира от три до шест астронавти.

Проектирана е да функционира за поне 10 години, като това време може да бъде удължено чрез поддръжка в орбита, каза Джоу Дзиенпин.

Китай извършва в момента подбор на нови астронавти за мисиите. След завършването на станцията, Китай приветства чуждестранни астронавти да работят заедно с китайските на станцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Китайците, освен барута, ракетите и фойерверките са измислили компаса, сеизмографа, туша, хартията, своята уникална йероглифна писменост, копирана от японци и корейци, коприната, с която са въртели умопомрачителна търговия, архивите, ресторантите, криминалните романи, фенерите, лака и изделията от лак и други неща. Един китайски адмирал достигнал Африка с огромен флагмански кораб, съпроводен от 2500 по-малки картографирал ЮИ Азия и като се върнал и докладвал, решили да се изолират от света
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШопЗле си, шопе, ако при теб централният "модул" е по малък от другите два!
12
1
 
9
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Смех, например Tu Youyou е нобелист, но това доказва ли нещо. Или че Зханг Хенг е китайския Птоломей. Народ с хилядолетна история, който никога не е водил завоевателни войни. Дори барута са измислили и са го ползвали за ракети и фойерверки! Поклон пред китайската култура и постижения.
11
3
 
3
 
! Отговори
До До 10 преди 4 години
Ти вече се напъна, изпуШТи и всички разбраха. Че не отразяваш ирония. Толкова си "умен" уа.
10
4
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Немоа са сети. *** нса напъвсй тъй ба уа ! Моа са испуштиш уа
9
7
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Добре е да се каже по какво са "номер едно".Щото, например, не моа се сети за китайски нобелист. Не моа се сети и за основател на наука, китаец. И за други работи, не моа се сети.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ! Китай са номер едно в света. Възхищавам се от Китай, обожавам красивите китайки
7
14
 
5
 
! Отговори
Фродо преди 4 години
Тези *** ще унищожат планетата ако това нещо падне( а те нямат успех с излитането).Повече успех ще имат ако направят това в което са най-добри - да копират чужд проект!
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Астронавтите са в Америка, в Китай има само чайконавти.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес бг трябва да знае,че Китай няма астронавти,има тайконавти!
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първата падна вече, да видим какво ще стане с тая
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШопЦентрален модул Тиенхъй...!
2
0
 
0
 
! Отговори
времето ще покаже преди 4 години
този момет е ваш използвайте го успешно .
1
4
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
ще бъде Т-образна с централен модул Тиенхъ" и експериментални капсули Уънтиен" и Мънтиен" от двете му страни.------- Демек комбинация от три модула с преобладаващ среден... Абе тва да не е първоаприлски контент?