За пореден път: Камерите не заснемат убийството в Борисовата градина

39 машини охраняват района
27 ное 2019 19:35, Нели Христова
12

Из цялата Борисова градина има 39 охранителни камери. И въпреки това, за пореден път, нито една от тях не успява да заснеме убийство в района, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Датата е 30 септември 2008 г. Жертвата е Михаил Стоянов - 25-годишен студент по медицина. Михаил е убит след побой. Делото се точи с години. Прокуратурата работи три години по случая, а тъй като престъплението не е заснето от видеокамери на разследващите им трябват две години, за да стигнат до извършителите.

Още по темата

Датата е 9 юли 2011 година. Жертвата този път е 28-годишната Яна Кръстева. Яна е изнасилена и удушена. Службите намират тялото ѝ ден по- късно. Заподозрени са двама мъже, единият осъден на доживотен затвор, но присъдата му е намалена на 20 години. След този случай в парка са монтирани 30 видеокамери.
През 2015 година на 2 юни на пейка в парка е открит 16-годишният Георги Игнатов. Убийството е извършено в 12 часа на обяд. Момчето е намушкано с нож. Камерите улавят извършителя. Месец по-късно от полицията разпространиха запис от камери на паркинг на момче, което тича.

Близките му го разпознали, но никой не подал сигнал. Година отмина, преди да започне съдебният процес. Делото е все още на първа инстанция.

Малко след 15:00 часа вчера мъж уби приятеля си на метри от стадион "Българска армия" За жестокото престъпление сигнал случайно подава жена. Насилникът е заловен.

Наблюдават се възловите кръстовища и местата със сериозен пътникопоток. Невъзможно е обаче да се покрият всички обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
MM преди 4 години
Пак започвате с убийството на Михаил. При огледа на трупа лекарят от бърза побощ и полицейските дознатели пишат, че няма следи от насилие. Човека си е удушен. От кого и как е друга работа. Само дето кръвта от двама различни мъже под ноктите му и чуждите косми по него не са на осъдените!!!!! Ако имаше камери щеше да е по ясно какво се е случило и кой го е удушил.
10
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Как ли са разкривани престъпленията когато нямаше камери ?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
па те не са сложени за снимане, сложени са да се открадне некой лев
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А демократичните сополи гарантирате безкрайно плюене.Това можете - това правите. Толкова са ви силичките и никой не гласува за вас. Щото хората вижзнаят, че сте бок луци.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време, при бай тошо какви камери имаше. Дойде герб и няма камери.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам къде работят камерите, но на подлеза на пазара И.Вазов има 4-5 камери, всички с боядисани обективи и стоят така от поне година. Ако работеха, някой щеше да забележи, че не се вижда нищо. Да не говорим за тези, сложени по бул. България - интернет доставчиците отпреди 15 години са нищо, пред висящите им като простори кабели между стълбовете...
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за кво тогава въобще се купуват тези камери?Ааа, сетих се - Фандъкова усвоява.
4
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДА АМА КАКВИ ПАРИ ПЛАТИ ОБЩИНАТА ЗА ТЕЗИ КАМЕРИ И ПОДДРЪЖКАТА ИМ !ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРИБЕРЕ ПАРАТА СЛЕД ТОВА РЕЗУЛТАТИТЕ СА МАЛОВАЖНИ!
3
2
 
13
 
! Отговори
докога бе?! преди 4 години
има ли нещо наред въобще в тая държава! ? някий ще понесе ли отговорност за неработещите. камери? ??наистина абсурдна държава, с претенции за "европейска" !!!!
2
4
 
24
 
! Отговори
ГРОБар преди 4 години
Камерите не работят, защото са взети едни пари за тях и всеки месец се взимат без да работят, защото това са разходи все пак нали. На много места се слагат дори имитиращи камери за 10 лв бройката на която светят само ЛЕД-четата, а се вземат хиляди лева от бюджета за истинска. И така управляващата шайка ГЕРБ се облагодетелства навсякъде и от всичко, каквото може да се гепи. Другия път пак за тях гласувайте и такса въздух ще ви въведат. Гарантирано от ГРОБ!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете ми какво работи убиеца и кои са му роднини, за да ви кажа какъв е проблема с камерите.