Лондон въвежда точкова система за чуждестранни работници

Системата трябва да сложи край на зависимостта от работна ръка
19 фев 2020 07:55, Боряна Павлова
35
Лондон въвежда точкова система за чуждестранни работници
Снимка: БГНЕС

Великобритания ще постави приоритет върху привличането на висококвалифицирани работници от цял свят след Брекзит чрез нова точкова система, съобщи британското правителство, предаде Ройтерс.

Според плановете на правителството, обявени във вторник, системата ще сложи край на зависимостта от "евтин труд от Европа", предава БНР.

Още по темата


Безпокойството от високата имиграция от страните на Европейския съюз беше един от основните мотиви на британските гласоподаватели да гласуват за излизане от Съюза през 2016 г.

Сега работни визи ще бъдат предоставяни само на тези, които имат необходимия брой точки. Системата ще влезе в сила от 1 януари 2021 г.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук плюещите ви е широко около врата. Нали виждаме от 70 години едни и същи хора се въртят по разни кабелки, а на запад.. Ставаш в 8 и се пребираш в 22 часа. 4 часа плюс 4 часа, и понякога 10 часа, пътуваш.. Нали сте ок в бг, не мислете за чуждото, старите за това са, да си мислят за чедата си. Добре, че бог е добър и ни помага, а и са търсени, защото не са простовати, а и за работа унижение няма, нищо че са математици. Дръжте си пенсионерите и не мислете за Лондон, там хората не са като вас
24
4
 
0
 
! Отговори
, (нерегистриран) преди 1 месец
Лошо нема. Нима в България бизнесмените не си подбират хората и не българи, а работарите а5омаци. Болгария само името и ще остане след 10 години. Българин е *** дума. Лично мнение. Не искам да подвеждам, но тук са те, които работят яко, а в лондон са негрите. Издражливи и едните в България и другите в Лондон. Бай Тошо уж за хубаво от селата в града, построи предприятия, планова, но се сгромоляса...за едни рай днес, а за други болести и шепа стотинки. Некъдърници. Но вина имат и политицибг
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До българин 6
Стефан Стамболов не е предател , глупако ! Предател е Георги Димитров (Тарабата ) , на когото ти се кланяш !

Викали са му Джоро Джибрата или Жоре Винарката! :)))))))) Типичен съветски лайняркоо!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гост 19
Само високо квалифицирани кадри ще вземат.Чудно ,кой ще е на полето.Надявам се да успеят да накарат мързеливите си граждани да ходят да се занимават с полска
работа.......

А кой пък те кара да режеш на чужд "гроб"?:))))
Типичен български лайнюр и още нещо! :)))))))))
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14
Тия показват че не са в час това време отмина алооо сабудете се......Тия показаха среден пръст на българския лайняярр като го заставят да си стои в гюбрето-държава и да се самокендза без да осмърдява останалите държави.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските шитаристанците от държавата Гуввнярияяя - само в Гуввнняриия акъл да дават! :))))))))
Никой не ги бръсне дори за дарадонки! :)))))))
19
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Само високо квалифицирани кадри ще вземат.Чудно ,кой ще е на полето.Надявам се да успеят да накарат мързеливите си граждани да ходят да се занимават с полска работа.
18
2
 
0
 
! Отговори
Империалист преди 1 месец
За тези, които не разбират ще кажа, че Великобритания е една малка и много пренаселена държава, тук живеят 65 милиона души и положението става все по зле, огромен прираст на населението без никакво подобрение на инфраструктурата, училища, болници и прочие. Ако не спрат тази емиграция, просто ще потънат в океана.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Британия ще стане една офшорка край Европа, където само ще се перат европейски мръсни пари. Като другите острови - Остров Ман, Малта или планински пустини като Швейцария.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаете ли че в UK не еостанала нито една корабостроителница? В империята която преди ВСВ държеше 80% от световни тонаж на кораби.
Единственото на което се държи сега страната е световния финансов център - ситито в Лондон.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А точкова система за нискоквалифицираните няма ли да има? Май там ще има недостиг?
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия показват че не са в час това време отмина алооо сабудете се.
13
6
 
6
 
! Отговори
Варна преди 1 месец
Имперско мислене , какво дави кажа. Най голямото им притеснение са европейците, изглежда комично но е самата истина. Като бивша империя влизането им в ЕС един вид обезкърви империята. В смисъл вече се говореше за ЕС, законодателство на ЕС. Самия смисъл на империята се обезличи. Сега се отдръпват, ще въведат точкова система, подобно на Канада. Ще станат още по голям притегателен център за иновации и финанси. А индийците и пакистанците да част от империята. Т. Е нашите роми все едно.
12
4
 
17
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
Няма промяна. Закона ПАК си е за источно европейските граждани и никой друг .

В Индия и Пакистан има фиктивни университети и "професионални центрове" които могат да ти издадат каквато си искаш диплома на разумна / или неразумна цена и които са напълно валидни в УК . Никой не ги проверява дали са действителни защото обикновенно тия които трябва да ги проверчт в УК са също такива индийци и пакита с взети по същия начин дипломи.
Неегрите си влизат по квотата за антирасизъм и толерантност .
11
2
 
3
 
! Отговори
Вай Вай преди 1 месец
Mandalo oldu!
10
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Зад гръмките фрази всъщност стои нещо просто-замяна на едни работници с други,по-евтини.Колко ли работниците от Индия и Шри Ланка(които се канят да докарат) са по-квалифицирани?
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Пловдив на центъра джамията пее с всичка сила, туристите снимат и все едно са в Анадола. Държавата замира и вие сте бавно заменени от брадати, циклами и забрадки...
Само се замислете
8
9
 
18
 
! Отговори
BG глупотия преди 1 месец
Чета тези по-долу и не проумявам - всички българи ли са толкова тъпи или само тези дето коментират са безвъзвратно изглупели. Да обсъждаш една велика даржава при положение, че твоята, би трябвало и обичана държава загива и се погубва е, няма такава държава, няма и такъв народ - кухи лейки, пробити туби и китайски чесън с химикал в повече.
7
23
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 1 месец
Страхотна новина. Тук се напълни със дрипави гащници от цяла Европа, направо не се диша от румънци, молдовци, украинци и нашенски ганьовци.Да ходят да бачкат на баба им Меркел, не ги щем тук...
6
6
 
20
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До 7
Стефан Стамболов не е предател , глупако ! Предател е Георги Димитров (Тарабата ) , на когото ти се кланяш !