Алгафари: Групировките ще спечелят милиарди, докато ние си мислим за COVID

Преди дни полицията залови терорист на територията на България
3 юли 2020 22:51, Нели Христова
21

Мохамед Абдулкадер, обвинен за тероризъм, остава в ареста за постоянно, реши съдът. 21-годишният младеж беше задържан при акция преди няколко дни в Бургас. Според прокуратурата през последните години той няколко пъти е пътувал до Сирия, където участвал във въоръжени действия на различни терористични групировки.

По нашите закони участието му в терористични бригади е престъпление спрямо българския народ, каза за "Денят ON AIR" журналистът Мажд Алгафари и допълни: "Лошото е, че едно дете като него е искало да се похвали и тази хвалба е излязла много солена".

По думите му във всяка държава има спящи клетки, които само стоят и чакат заповед.

"Достатъчно е той да е вербуван, не той да вербува свои приятели. Роднинската връзка е свързана с бързата вербовка. Парите към групировките идват по всевъзможни начини, дори под фромата на дарения, дрога, кражба на петрол и  всякакви ресурси, трафик на хора", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Криминалистиката предполагала хора като Мохамед да не бъдат задържани още на границата, а да бъдат следени известно време у нас.

"Гледаш го добър, интелегигентен, възпитан - никога не можеш да знаеш този срещу теб какъв е всъщност", допълни той.

"Групировките продължават да си работят, печелят и мислят как да спечелят милиарди, докато ние си мислим за Ковид-19. Обменът на информация ни помага, защото нито една държава не може да се справи сама с подобен проблем", подчерта събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маджд е лъжец готов да маскари за спорта. От личен опит говоря, а не за конкретния случай.
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още един мислител като Мангъров
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама ще ви кажа едно няма да ги платите да ви кажа ли защо защото в държавата вече личи чее на червено и колкото по се бавим толкова по зле не щете да работи м не щете да живеем ми какво искате
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все се питам нещо дали ако ни затворят един месец ще ни платят тока телефона и водата и кабелната а господа на бизнеса затяоретв Ко толкова свикнахме
7
3
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Лошото е, че едно дете като него е искало да се похвалиаре стига с тия "деца" на по 21 години. Могат да убиват хора, ама били деца. Една лопата в тила и го заравяйте в някоя канавка "детето".Човешкият мозък се развива до 25-годишна възраст. Тогава приключва неговото окончателно оформяне. Научно доказано. Никакви 18 години. Нито 21.
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво лошо има едно 21-годишно момче да отиде да послужи в армията. Завиждате му, че баща му е борец за свобода ли?
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че едно дете като него е искало да се похвалиаре стига с тия "деца" на по 21 години. Могат да убиват хора, ама били деца. Една лопата в тила и го заравяйте в някоя канавка "детето".
4
7
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
За нас, редовните читатели тук, най-важното е какво са казали от Дойче Веле по темата. А Мадж ни е през шнорхела.
3
2
 
3
 
! Отговори
араб преди 3 години
Наивници
2
4
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"печелят и мислят как да спечелят милиарди" и от какво точно ги печелят тези милиарди? Ама хич не ги обмисля тези "скандални" изказвания ...
1
18
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Мажд е арабин и асадист, а момчето е турчин.Естествено, че ще говори срещу него.За какво мислите, че този Сажд се лансира по медиите - защото защитава политиката на путин и асад.