Майка и две деца се удавиха, спасиха 59 мигранти край Крит

Продължава напрежението на гръцкия остров Лесбос
Обновена: 15 сеп 2020 11:18 | 15 сеп 2020 11:18, Елка Василева
24
Майка и две деца се удавиха, спасиха 59 мигранти край Крит
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките власти продължават да издирват  изчезнали хора в морето, след като лодка с мигранти потъна край остров Крит и трима души загинаха. В същото време мигрантите на остров Лесбос отказват да се настанят в новоизградения лагер след  пожарите, които унищожиха предишния. Гръцкото правителство обаче забрани чужденци да напускат острова без тест за коронавирус, предаде БНР.

Продължава мащабната акция на гръцките власти за спасяване на мигранти в открито море до остров Крит.

През нощта катери на морска охрана и хеликоптер успяха да намерят и спасят 59 мигранти от потънала лодка. Откриха и телата на три жертви - майка с две деца.

Още по темата

Спасените мигранти не могат да посочат точната бройка на пътувалите в потъналата лодка. В помощ на морската охрана се включиха и четири търговски кораба, които се намират в близост до мястото.

Мигрантите отказват да посочат откъде е отпътувала лодката и кой е трафикантът, който срещу 5000 евро от всеки е направил опит да ги вкара нелегално в Гърция.

И днес за пореден ден продължава напрежението на остров Лесбос. Мигрантите от опожарения лагер Мория се крият по високите части на острова и отказват да се настанят в новия палатков лагер. Смятат, че така по-лесно ще напуснат острова въпреки пълната забрана за излизане от Лесбос на всички мигранти.

Министърът на обществения ред Хрисохоидис предупреди, че нито един мигрант няма да получи разрешение да отпътува от Лесбос, без да се регистрира в лагера и да му се направи тест за коронавирус.

 


24
Още от Свободно време.
Драмата на богатите - да си наемеш ключа за Сикстинската капела или пингвини в хотела?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какви мигранти дават 5 000 евро за разходка с лодка това са бизнесмени със съмнителни доходи.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дреме ми за тях!
18
16
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
България, като член на ес и участник в натовските окупационни войски в Афганистан трябва да приеме дял емигранти пропорционален на това участие!
Не може само да пращаш услужливо наемни убийци при другите народи, а в същото време да се правиш на разсеян за последствията...
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
5000 евро
имат пари
идват за помощи
или да продава наркотици
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гърците веднага да ги депортират
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е кво? От 10000 се удавили 2-3 . Ми те на морето през лятото се давят повече на курортите...
14
0
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 дни
Когато се приема нов член в ЕС или дори кандидат член са години пазарлъци гласувания и процедури например дори за държави с 1 млн население. А тези вече станаха няколко милиона и нито се гласува за референдум нито в ЕП за или против. Хора продажници от Брюксел американски агенти вземат еднолично решенията срещу пари.
13
0
 
18
 
! Отговори
Българина преди 5 дни
Ами не ги изял лъва в Африка ами рибите в морето. Аз не искам да ходя в Африла, но не искам и те да идват тук по никакъв повод, ни с деца нито беЗ
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ако Европа каже КРАЙ спираме да приемаме мигранти, тогава наистина ще спрът. Но Европа продължава да се прави на много хрисима, а тези продължават да се давят защото са чули колко е хубаво тук.. Европа има много по-страшен враг от мюсюлманите и това са радикално лявите глобалисти, които са я превзели.
11
2
 
4
 
! Отговори
Теодорос ПапаЛукас преди 5 дни
Какви 5000 еврос от човек ??

Та тези идват от Пясъците на Сахара и под нея --- от ЧАД, НИГЕР, Централно-Бойкова Африканска Република и Нигерия дори !
Това е пътя от ЛИБИЯ...НО ТОЗИ МАРШРУТ Е НЕЛОГИЧЕН, ЗАЩОТО ВЛИЗАТ НА КРИТ, А ТАМ НЕ Е ЛАМПЕДУЗА ...Объркали са ЗАПАДНИЯ ПЪТ !!

Минават през ГРЪЦКАТА ОБЛАСТ '''КИРЕНАЙКА''', КОЯТО ВЕЧЕ Е ЧАСТ ОТ ГЪРЦИЯ .
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 8

Ужасно. Все вярвах, че гърците няма да се пречупят. Дано някоя нощ я изгорят. Който иска джамии да ходи в Близкия изток. Защо не ходят в богатите петролни държави, а лежат по гръцките острови? А, сетих се. Чичко Copoc така е наредил.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В youtube има кадри как руските кораби се разправят с пиратите сомалийци - от далеч с картечницата на парчета за минута и проблема е решен. Една две лодки така и трафикът ще приключи!
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Време е за картечницата! Това са п.аразити, които исмукват и унищожават гостоприемника!
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
преди няколко дни отвори първата джамия в атина...в центъра така че над 1 млн.мюсюлмани в града под акропола вече ще имат свой храм за молитви.
6
2
 
20
 
! Отговори
Polska преди 5 дни
Гърците да покажат гръбнак и да ги изтикат в турски води. Току-що им отвориха нова джамия - Света София. А не да идват в Европа и да мрънкат, че нямат джамии.
5
2
 
4
 
! Отговори
оптимист преди 5 дни
ШКЕМБО ЩЕ ГИ УНИЩОЖИ АЗ СЪМ СПОКОЕН
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пигитата хвърлят християните зад борда. Това е истината. Просто я напишете.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хюсеин Обама и Меркел понесоха знамето на комунистически интернационал. Те решиха да напълнят Европа и САЩ с милиони мигранти от Близкия изток за да пречупят гръбнака и съпротивителните сили на патриотите. Единствената причина в САЩ да няма мигранти от БИ е Тръмп. Но той няма да е президент завинаги. Ако Бавния Джо лавини от друговерци ще залеят и САЩ. Така са им наредили от комунистическия интернационал.
2
2
 
20
 
! Отговори
Тия преди 5 дни
вече са изключително нагли!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ще помним вечно тези героини дали живота си за 59 чужди.