КПКОНПИ погна за корупция общински съветници от Царево и Твърдица

Таня Янчева си отдала 124 имота на себе си
Обновена: 16 сеп 2020 14:04 | 16 сеп 2020 13:58, Петя Славова
12
КПКОНПИ погна за корупция общински съветници от Царево и Твърдица
Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество прие решения за установяване на конфликт на интереси при двама общински съветници - от Царево и Твърдица.

Конфликт на интереси е установен по отношение на Таня Янчева, председател на Общински съвет Царево. Като общински съветник, тя е и председател на постоянната комисия /ПК/ по "Правни въпроси, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси", секретар на ПК по "Устройство на територията, управление на собствеността и екология", както и член на ПК по "Бюджет, финанси и европейски фондове". Таня Янчева е адвокат, вписан в Адвокатска колегия - Бургас.

На 11-и декември миналата година в Агенция по вписванията било регистрирано "СТОЯНОВИ-2020" ЕООД. На 08.01.2020 г. била извършена регистрация на още две дружества – "СТЕФАНИ - АХТОПОЛ" ЕООД и "МЕГА НОВА – АХТОПОЛ" ЕООД. И трите дружества са регистрирани от адвокат Янчева, като пълномощник на управителите им и като възмездна правна услуга от нея.

На 9-и април тази година в Общински съвет Царево било проведено съвместно заседание на посочените по-горе три постоянни комисии, на което общинските съветници разгледали предварително предложения на кмета на общината за отдаване под наем на имоти, общинска собственост.

Янчева участвала в това заседание и гласувала "за", включително и по предложенията за отдаване под наем на общо 124 имота за земеделски нужди на трите дружества, регистрацията на които е била осъществена от нея в качеството й на адвокат, съобщава "Дарик".

Впоследствие, на последвалото заседание на Общинския съвет същия ден, тя си направила отвод и не гласувала при окончателното приемане на решенията. КПКОНПИ прие, че участието в съвместното заседание на трите постоянни комисии и гласуването "за" от страна на Янчева обосновава конфликт на интереси, съобщават от комисията.

Решение за установяване на конфликт на интереси е постановено и по отношение на Иван Петров – председател на Общински съвет Твърдица. На 27.02.2020 г. той участвал в гласуването на решение на общинския съвет, с което е приета актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост в Община Твърдица. Тя касае имоти, които общината има намерение да отдаде под наем. От общо 16 такива земеделски имота, за 14 вече са били подадени заявления за наемане от Иван Петров

Заявленията са подадени от него лично, като земеделски производител и като представляващ три търговски дружества. Това обосновава частен интерес при гласуването и съответно – конфликт на интереси.

 


12
Още от Ваканция
Традиция и съвременност в "Св. св. Константин и Елена": СПА, гроздолечение, слънце и настроение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Общинар преди 1 седмица
А община Тервел кога,общински земи се дават на брата на кмета.симка голям кмет стана за девет месеца.ама с две ръце крадеш бе братко.много си алчен.ще има Коледа и за теб и заместникът ти Дидка.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 8

Явно нещо ти липсва за да го разбереш, затова опит да ти помогна:

Частника (от)дава нещо на цената му или ако има келепир и под нея ама се е подсигурил с договор/обещание и т.н. Защото си е негово. Общинските неща са НАШИ т.е. не ми дреме! Капише!
9
0
 
2
 
! Отговори
кръпел преди 1 седмица
в България който не краде и не дели със шефа си той не може да се издигне в йерархията на структурата / партии директори болници кметове общини министерства данъчни митници ...... те така е в цялата држава
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как само по общински структури има корупция и никога в частни?
7
0
 
2
 
! Отговори
.!. преди 1 седмица
Бре това ли беше таз комисия дето шефа и едни тераси едни апартаменти там уж не ги притежаваше, ма се оказаха на жена му и не знам кой си там! Щото тия досега не са свършили нищо! Да не говорим пък срещу хора на дпс и герб! Сега почнали там нещо си да правят! Ми моя съвет е нека първо таз комислия да земе да разследва хората дето работят в нея след това ръководството си и чак тогава да ми се прави, че въобще раследва!
6
0
 
3
 
! Отговори
Тия преди 1 седмица
са някаква якобинска структура. Няма нужда от разследвания - да ги пращат направо на гилотината. Само така ще се изкорени корупцията на неските етажи.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Горанов, Шехерезада и др. подобни кога?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неякой пак не се е отчел нагоре по веригата.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кога ще погнат Марешки. Той непрекъснато разправя за "моите" фирми и "моя" бизнес, а нали е депутат и зам. председател на парламента и не може да има мои фирми и мой бизнес.
2
0
 
4
 
! Отговори
Пацо дел верандеро преди 1 седмица
Не е истина. Може да проверят пак замъка в равадиново, където витае *** на дс.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Там където БКП царува (БКП=Герб, ДПС, БСП, Воля, Патриоти) народЪТ е прост и робува!