Кишишев за заведенията: Давате 60%, но откъде ние да вземем 40%?

Според него спешно трябва да се помисли и за работодателя
26 ное 2020 09:25,
61
Кишишев за заведенията: Давате 60%, но откъде ние да вземем 40%?
Снимка: Кадър Нова тв

Коментира се повече за работниците в заведенията, отколкото за работодателите. Дава им се 60%, но откъде аз да извадя другите 40%, попита пред Нова тв бившият футболен национал Радостин Кишишев, който в момента е президент на бургаския "Черноморец" и за втори път ще затвори вратите на семейния си ресторант, както много други в бранша.

По думите му бързо и спешно трябва да се реши какво ще даде правителството на работодателя, защото там е по-големият проблем.

"Ситуацията е изключително неприятна икономически, но мисля, че е добре, защото вероятно ще се спасят много животи. При първото затваряне аз съкратих абсолютно всички работници. Пратих ги на борсата, платих им всички задължения, защото смятах, че това е най-доброто както за тях, така и за мен. Не оставих доставки, но много мои колеги го направиха. Те споделиха, че са имали работа през първата седмица. Оттам нататък хората не са си поръчвали", сподели той.

Лично за себе си Кишишев разказа, че е започнал да доставя храна след отваряне на заведението, но те са намалели драстично – с почти 50%. Това изправя ресторантьора пред дилема как да процедира при второто затваряне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
Шеф Манчев да мине през тези заведения, да видим дали има смисъл да оцелеят и да искат помощи.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Порцийка калмари 200 г (а всъщност 180) - 22.90 лвПозор!И реве сега за помощи!
45
0
 
3
 
! Отговори
Ейййй преди 3 години
От ЗМИЯРНИКА от къде!
44
2
 
10
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Да допълня, че едно време когато в ационалния отбор съотборниците му ибираха капитан не гласуваха за него, Тинката се отказа от националния отбор и ни остави без десен бек. Сега иска ние да го спасяваме. Нали Чарлтън му беше по-важен. Да си иска от Чарлтън помощи.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време Очите го изгони от слънчака щото ве му се плащаше , а краката му бяха по ценни тогава. Тинка ще се научиш и да плащаш
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един път не сме оставили под 300лв при него.. не че се оплаквам ,но да не се оплаква и той. Радостинка братле направи и втора тоалетна в ресторанта че опашката е като тази в КАТ
41
0
 
11
 
! Отговори
Гонзо преди 3 години
Като за 5.90 пресни пържени картофки в заведенията му, не го жаля...да се спасяват, като не им излиза аритметиката, да затварят! Никой не е казал че на тоя свят от всеки бизнес се печели!
40
0
 
11
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Алчни, ненаситни частници, свикнали само да лапат !!!!!
39
0
 
14
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
40% ще ги дадете от спестените от предишни години пари на гърба на работниците Ви, тъй като всички ги осигурявате на минималните раб.заплати, ако въобще ги осигурявате.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните държави първо се подпомагат хората после всичко останало.......
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кишишев ти пък какъв беше бе ***
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя в кой свят живее? Да се бръкне и даде другата част. Какво се прави на две и половина. Нали уж беше направил пари от футбола. В едно кафене ли ги зарови всичките? Аман от селски бекове и тарикати. Кат не му харесва, да ходи в Англия да прави пъб. Ама там няма да може да си разиграва коня. Ще го съсипят от проверки, ама ще си мълчи. А тука всеки втори е професор.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помощите трябва да са обвързани с печалбата и внесените данъци върху нея, а не с оборота.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кишишев да каже каква част от заплатите дава официално и каква част под масата лъжейки държавата.А сега иска държавата да поеме цялата заплата.Тарикатчета сър.
33
1
 
12
 
! Отговори
Пп преди 3 години
Ако очакваш държавата да те спаси искаш комунизъм, ей ги къде са БСП, март месец бюлетинката в урната. Ама да знаеш, че са мизерници и вероятно първо теб ще те шамарят с прогресивен данък.
32
0
 
20
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Като имаш собствен бизнес е така, прибираш лъвския дял от пая, но носиш риска. Ако не го разбираш и приемаш си п***а. Ако бизнеса ти няма спестявания и възможност да се справи с непредвидени ситуации, кофти, значи си некадърен и трябва да си при редовите бачкатори.
31
2
 
29
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Аз не съм съгласен да се даде и една стотинка на бизнес, банки и т.н. Това са икономически субекти което поемат риск и съответно получават печалба. В тази ситуация те искат аз да и покрия риска и когато дойде хубаво време пак да прибрат печалба. Това не е редно!
30
3
 
20
 
! Отговори
моч преди 3 години
БЪРКАШ СИ ДЖОБА ( ИЛИ ФИРМЕНАТА СМЕТКА ) , ВАДИШ КОЛКОТО Е НУЖНО И ПЛАЩАШ КЪДЕТО ТРЯБВА !!! ПАРИ ИМАШ ОТ УКРИВАНЕ НА ОБОРОТИ , ЦАКАНЕ НА ПЕРСОНАЛА , ПОЛЗВАНЕ НА КОМПРОМИСНИ СУРОВИНИ и СУРОГАТИ И МАМЕНЕ НА КЛИЕНТИТЕ.....Какво да кажем ние , които не само не получаваме , не чакаме да получим , а точно обратното ПЪЛНИМ бюджета за да могат разни тарикати или както в случая мазни бак ши ши да реват .
29
3
 
21
 
! Отговори
орлин преди 3 години
Ето уважаеми българки - да види в какво се превръща секси футболиста с мангизлите.Алчен , мрънкащ старец с шалче прикриващ врата - отчаян жест за прикриване на възрастта..
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не ти моеш да работиш логопед