Цвети Пиронкова е Спортист №1 на България за 2020 г.

След нея се наредиха Едмонд Назарян и Кубрат Пулев
30 дек 2020 16:45, Красимир Ангелов
37
Цвети Пиронкова е Спортист №1 на България за 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова беше избрана за Спортист номер 1 на България за 2020 г.

Направилата впечатляващо завръщане в големия спорт тенисистка събра 732 точки и остави след себе си европейският шампион по борба Едмонд Назарян.

На трета позиция се нарежда Кубрат Пулев, който се изправи срещу Антъни Джошуа в сблъсък за четири от петте световни титли в тежка категория в бокса, но загуби срещата в Лондон.

Тази година по изключение нямаше челна десетка, а само челна петица.

В нея четвърта е световната шампионка по самбо Мария Оряшкова, която спечели титлата за рекорден шести път.

Челната петица допълва 17-годишният плувец Йосиф Миладинов, който продължи с доброто си представяне от миналата година, когато покри норматив за участие на олимпийските игри в Токио, които бяха преместени за 2021 г. и подобри няколко национални рекорда.

Треньор номер 1 на България за 2020 г. е наставникът на женския национален отбор по борба  Петър Касабов. Той триумфира в анкетата за втора поредна година.

82 журналисти от близо 40 медии определиха водещите спортисти и треньори за изминалата година. Церемонията по награждаването на победителите ще се състои след края на противоепидемичните мерки.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Световната титла на Орешкова и то за 6-ти път, е европейски и световни титли са слаба работа ..може ли в България да не изкористят нещо ,което е нормално за нормалния свят , ами да номинираме всяка година махленските турнири по белот , табла???Няма съвест в тази опоскана държавица , има само нагаждачество
12
2
 
3
 
! Отговори
Нахъсан преди 3 години
Хора,без майтап,щом тази е станала мисля съвсем сериозно и аз да се пусна догодина
11
2
 
2
 
! Отговори
Hh преди 3 години
Ууууу ! Да върне наградата
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважавам всичко ,което семейство Пиронкови постигна в тениса със Собствени усилия ,но излезе,че европейска титла за дебютант е нищо, разбира се ,че Азарян трябваше да е 1по любимият ни Бу..л..га..ри..с..та..н..си тертип първи са любимците на властта , а Цвети впоследно време правеше татктичти реверанси към управляващите- разбираемо , има бизнес , а без подкрепата на властта в БГ нищо не става добре , ако не си ..Бай *** го е казал , но къде е съвестта на спортните журналисти????????????
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние спортисти нямаме, не е трудно да станеш номер 1.
8
2
 
3
 
! Отговори
Норге преди 3 години
Божо Краев къде е?
7
9
 
2
 
! Отговори
Jorj преди 3 години
Коя е тая ?
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как може спортист на годината да е някой за който почти никой не знае нищо? или просто трябваше да се намери някоя жена?
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Пиронче !!!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хасковския бек защо го няма в петицата?
3
4
 
10
 
! Отговори
Кики преди 3 години
И от какъв зор са я избрали ??? Направо Лалова да беха сложили дето бяга вече за здраве ... Едно време какви спортисти имаше само...
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шегата настрана, но не си спомням в историята на свръх тежка категория претендент за титлата и то два пъти да е било такова недоразумение в бокса като Пулев. Дървена техника, атаки само с единични удари, слаба защита, никаква гъвкавост и движение с краката. Единственото, което е безспорно, че може да носи много на бой.Не знам как стават тези трикове да достигне до мач за световната титла, но в момента се сещам за поне 10 боксьори, които са много по-добри от него.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как бе, Кобрата нали стана световен шампион по бегане, с репликата към съдията "Бате тоя още ли е зад мен, много ме бие, бате"