Полицията в Мианмар стреля по протестиращи, уби жена

Според местни медии има и ранени
31
Полицията в Мианмар стреля по протестиращи, уби жена
Снимка: БГНЕС

Полицията в Мианмар взе мерки, за да попречи на противниците на военното управление да протестират срещу режима и една жена беше застреляна в град Моунюа, предадоха Ройтерс и Киодо, цитирани от БТА.

Според местни медии освен убитата са ранени и няколко протестиращи. Силите за сигурност, изпратени да разпръснат протестиращите, са използвали на няколко пъти водни струи. Полицията в Янгон е стреляла с гумени куршуми, за да разпръсне протестиращите, които искат връщане към демокрацията, съобщава Франс прес.

Полицията в Мианма разположи още рано сутринта свои сили в двата най-големи града на страната, Янгон и Мандалай, за да затрудни протестните прояви срещу военния преврат, отбелязва Асошиейтед прес, като припомня, че кризата в страната претърпя вчера драматичен развой, след като посланикът на страната в ООН заяви на специална сесия на общото събрание на организацията, че остава лоялен на отстранената от военните лидерка Аун Сан Су Чжи и призова международната общност да окаже натиск върху армията да предаде властта.

В Янгон и Мандалай, където всеки ден има демонстрации срещу военния преврат в Мианма, бяха извършени арести. Полицията прилага заповедите на военния съвет, управляващ Мианма, да не бъдат допускани събирания на едно място на петима и повече души. В много други градове на Мианма също се провеждат демонстрации срещу преврата, извършен на 1 февруари.

Превратът нанесе удар на крехкото развитие на демокрацията в Мианма след пет десетилетия на военно управление. Партията на Су Чжи убедително спечели парламентарните избори в страната ноември и се очакваше да сформира правителство за нов управленски мандат, но армията блокира работата на парламента и задържа Су Чжи и високопоставени членове на нейното правителство, припомня АП.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Аз не мисля, че протестите ще имат успех пред военните...Може би трябва да се намеси ООН...Досега са убити 18 протестанта...Впечатляващо е, че военните са казали, че взимат властта само за една година...Нека обяснят на протестиращите и света защо смятат, че поведението им е правилно...За какво им е нужна тази една година - да окрадат страната ли? За какво имат нужда от една година - може би са започнали нещо, което искат да довършат?!...Какъв им е проблемът!
26
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
И днес са убили хора там...Според мен, положението си е много сериозно - не мога да кажа, че съм компетентна за нещата в Азия, но си спомням как Пол Пот в Камбоджа се разправяше с несъгласните...Армията не са политици, те не знаят как да се справят с мирни протести защото просто не могат да говорят, убеждават - техният език е оръжието...Според мен, те се опасяват новата власт да не започне да руши и съсипе това, което те са постигнали и затова са решили да задържат властта още 1 год. ...
25
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
и кво ся?

Видеото с кълчещата се "мианмарка" с черните джипове зад нея,"извършващи преврата докато тя "тренира" и което видео събра чудни посещения,май НЕ свърши работа,а?

..на къде върви светът?!....
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Миянма и Миянмар - и двете имена се ползват.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се напъвайте да коментирате азиатци, прекалено различни са от нас...
Различен поглед имат за всичко...
А и тези са били с бурна история, постоянни войни със съседи...
Няколко години работих с китайци...луда работа според нашия мироглед.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лоша карма за будистите в Мианмар, които опожаряваха мирни села на рохингите само защото са мюсюлмани.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Клинкерхоо фен
Май ти си бил двойкар по география. Мианмар е бившата Бирма.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се заблуждавайте от невинното лице на Аун и от пропагандата която се прави в нейна полза. Тя е марионетка на ООН, Новия свтовен Ред и ционистите. Военните в Мианмар си вършат работата много добре. Масата от хората там, одобряват арееста и, само някои комунистически елементи и платени клакьори, създават хаос и анархия в стил "окупирай оукланд". това са "черния блок" на Антифа и малки анархистични групи, платени от банкстерите на Новия световен ред.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Аун Сан е от пасмината на Ротшилд, които години наред държаха контрола в Мианмар. След като военните усетиха на къде отиват нещата, направиха пуч и я изкараха от власт. Сега Сорос насъсква наркоманите и разни локални НПОта, да протестират срещу военните. Не съм привъженик на военните правителства, но понякога да нужни в застрашаващи ситуации. По-добре военно правителство, отколкото нагласени инфлации, кризи, изнасяне на тонове злато, знаем какво правят еврейските марионетки.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В коя страна по Света комунистите не са диваци и варвари?
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Мианмар е същото като в САЩ. И в Минамар стрелят по протестиращи, но по-малко убиват.
16
5
 
6
 
! Отговори
Антипротестър преди 1 месец
Ето така се прави!!!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в България трескат хората с Психотрон нали сега са на мода!
14
3
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Не се възмущавайте!!! Убита е демократично!!!

Не разбрах, за Мианма или за Мианмар става дума. И къде се намира тази държава?
13
1
 
11
 
! Отговори
бай Х преди 1 месец
Валерче уточни се скъпа - Мианмар или Мианма ?! Аз мисля , че е първото !
12
2
 
12
 
! Отговори
Киек! преди 1 месец
Полицията стреля с гумени куршуми, а грузинските снайперисти перат със стандартните. При майданите е така - стреля се и по двете страни на барикадата.
11
7
 
10
 
! Отговори
Цецо П. преди 1 месец
Еми, имаше фалшификации на изборите, по бай Дъновски модел, но в Бирма, военните не се поколебаха, като бай Дончо в САЩ. Сега ще проведат едни нормални избори и ще предадат властта на цивилното правителство. Но на "международната общност", няма да й хареса това. Щото фалшификаторите бяха американски мекерета и агенти.
10
2
 
6
 
! Отговори
Брадата преди 1 месец
Как реши, че тия, които стрелят са будисти,бе нужник?
9
6
 
10
 
! Отговори
Пекинските К0мундета преди 1 месец
се готвят за контрол над целият Азиатско-Тихоокеански регион, което около 52% от повърхвостта на планетата Земя. Световното Китайското Комунистическо р0бство е вече реалност!!
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо в демократичните държави полицията убива хора в Капитолия полицията уби 4 човека наведнъж. Демократите с какво са по-различни от тия от Тиананмън.