Искат рекорден ръст в цените на парното и топлата вода

В София предлаганото поскъпване е с 15%
82

Рекордно увеличение на цените на парното и топлата вода искат топлофикационните дружества в цялата страна от 1 юли.

Разчетите вече са внесени в Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-голямата топлофикация - столичната, иска парното и топлата вода да поскъпнат с 15 на сто.

Най-голямо увеличение е предложено от Топлафикациите във Велико Търново и Перник - 71% и 61 на сто.  Другите предприятия планират повишения с между 5 и 40%.

В жилищен блок в центъра на Велико Търново, хората от само два входа ползват парно и топла вода. Месечните сметки на абонатите през този сезон са били между 100 и 150 лева на месец. Поредно увеличение би отказало много от потребителите от парното.

"Ами много е – 70%! Не са 10, не са 20, а 70%! Засега ползвам само един, аз съм сама, топла вода някога ползвам, някога не ползвам. Правим си сметката!“, обясни Румяна Карастоянова, която е пенсионер.

И други съседи от болка недоволстват.

"Ще се откажем вероятно. Тук нашия блок сме 80% пенсионери. Въпреки всичко си позволихме и април да го оставим. Ние сме двама и ползвахме един основно и един – от време на време. Около 100-150 лева, зависи от температурата, допълва Юлия Денчева пред Bulgaria ON AIR.

От ръководството на Топлофикация- Велико Търново увериха, че не става дума за драстично увеличение на услугата, а за прогнозни числа, калкулирани на базата на цените на природния газ, амортизациии и планираните инвестиции.

"Относно потребителите на гореща вода във Велико Търново, цената на горещата вода - тя ще остане и за следващия сезон 6 лева, а цената за отопление, по наши вътрешни разчети, ще има увеличение между 5 и 10% или ако сме плащали по 100 лева за отопление, сега ще плащаме между 105 и 110", заяви управителят на "Топлофикация"- Велико Търново Александър Димитров.

Предстои Комисията по енергийно и водно регулиране да одобри окончателно с колко ще поскъпне парното и топлата вода в страната от 1 юли.


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
31
 
! Отговори
истина е преди 2 месеца
Точно за това Мая Манолова ги подкара , но шайката крие и не и дават документите
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Повишение на цените, ами мутри сър.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 29Какъв вожд бе 2луп????
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, ясно е, че няма по-лошо управление от това на мутрите. Точно затова на изборите гласувахме против мутрите. Това сега с парното е саботаж на мутрите срещу държавата
28
5
 
19
 
! Отговори
до 29 преди 2 месеца
Ей неграмотник ти нормален бе всипко се дължи на Вожда ти плюс със задна дата. Смени плочата мисирка и
27
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нормално. Сега новите депутати са гладни въ..шки, живеещи на една заплата на балерина и сценарист в бившето пошло шоу на Славчо.Добре, че онзи крадлив деб..ил Константин Константинов от Възраждане не влязоха в Парламента. То тогава такова крадене ще падне, че Бойко ще ви се стори като кученце, което гепало огризки.
26
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тепърва ви започват чЪлгарите...
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Газовият хьб работи ли - кво каза баце за евтиният американски газ
24
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Това Щом е трудно дайте властта на управленеца господин Борисов,който се е доказал. Или Марешки,който е бизнесмен и управленец.
23
7
 
10
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
е на ход - да спре кранчето на Руският газ към ЕС и Великият Брюкселски Союз ще разбере най-сетне кон боб яде ли!
22
3
 
18
 
! Отговори
Това преди 2 месеца
Е подводният камък на джипитко. Сигурно има още такива, с които да обвинява, които дойде след него да управлява. Много ще е трудно след него да се управлява.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американците дават -1 милион на топлофикация есента ще търсят да получат -2 пазарна икономика братче
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Великденски подарък от мутрите.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Повишението са го наредили мутрите, това е очевидно.
18
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
така е вие какво искате без пари да топлят вода и парно ли? Нали това са разходи за въглища, съчки,дърва и т.н.,то много лесно само кусури да намираш,ама айде направи един казан па се отоплявай като много знаеш.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е евтиният американски газ?Свърши ли?
16
7
 
9
 
! Отговори
Нема да ви кажа кой преди 2 месеца
Всички фосилни намаляват, а у нас цените растат...Нормално е за бананова република с президент - комунист и премиер в оставка.Очаквам хипер-инфлация. Знаете ли какво е това?
15
10
 
8
 
! Отговори
АБСОЛЮТНО ВЯРНО преди 2 месеца
ИСКАЙТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ РУСКА ЕВТИНА ГАЗ ! ХАК ВИ Е ! ИСКАЙТЕ И РУСОФИЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ !
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рекетьорът си остава рекетьор. Вдига цените, които само той може да намали, ако го изберете да охранява цялата държава.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Парно ли еахмакята. Буам дърва и kюмюр у печката у хола та пушек се дига. Парното е само за богаташите. За нас бедняците само дърва и kюмюр. Това да не вие бай Тошо кога пащахте по 15 лв на месец на пълна мощност и отваряхте прозорците при минус 10 градуса навън. Но по онова врме имаше истинско парно. Всички радиатори бяха чугунени и с предпазни решетки щото парата която идваше от теца можеше да ви смъкне кожата ако се допрете до радиатора. А сега ви пускат хладка водичка и викат. Плащай парно.