Джок Полфрийман осъди България в Страсбург

Страната ни ще плати обезщетение от 5200 евро
9 юни 2021 16:38, Нели Христова
81
Джок Полфрийман осъди България в Страсбург
Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Това съобщи за БТА адвокатът му Адела Качаунова.

Съдът е постановил, че е нарушен чл. 3 на Конвенцията за защита правата на човека. Полфрийман е станал жертва на нечовешко и унизително отношение в Софийския централен затвор, обясни Качаунова.

Делото е заведено заради нанесен побой от надзиратели в затвора през 2013 г. Тогава потърпевши са били група чужденци, сред които и Полфрийман.

Адвокат Качаунова каза още, че държавата ни е осъдена защото не е обяснила от какво са нараняванията на Полфрийман, както и защото не е разследвала ефективно случая.

България трябва да заплати на Полфрийман обезщетение от 5200 евро. Парите ще отидат при родителите на студента Андрей Монов, за чието убийство австралиецът беше осъден и изтърпя наказанието си, но все още изплаща кръвнина на близките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
11
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Мисля, че ще има още присъди срещу България. Например , дето 1 година не му даваха паспорта
32
3
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Притеснява ме високия брой наши съграждани отричащи ролята на съда в споровете между нас.Какво е другото решение?Ако у нас имаше върховенство на закона нямаше да се налага и външна намеса за дори елементарни казуси.
31
11
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Момчето се е защитило от член на наркогрупировката София-Запад!Същите пребиха маркетинговия директор на "Левски",журналистът Слави Ангелов и са шпицкомандите на Борисов и Гешев
30
2
 
7
 
! Отговори
Чич'тиВрущял преди 2 години
Пол Фрийман,БХК и Христо Иванов ***!Arbeit macht frei!
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително
28
7
 
7
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
Вие си плюйте и си говорете какви били тия и ония, за Русия и т.н. А този на всички показа как се прави и как се съди тази наша любима страна. Мама му как може да сме такива уфсйе цялата страна и да позволим всеки, който поиска да си прави каквото реши тук.
27
7
 
14
 
! Отговори
Пантерата преди 2 години
Вярно е че Христо Иванов от ДБ го оттърва това австралийско куку, което е обикаляло София с 25 санта нож.
26
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фриман уби кeлeшчeтo Монов при caмoзaщитa вижда се от записите на камерите. Само защото баща му е "важна" комyнистичecкa клечка лежа в затвора.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше тази новина, нямаше да узнам, че са го пръснали в СЦЗ.
24
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази психопат, ако беше заклал някой евреин, държавата Израел, щеше да нареди на Мосад да го намери и разтреля, а ние меките китки ще му плащаме обещетение и някаква пиявица работеща за социопатско НПО ще ми обяснява каква жертва бил.
23
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си ги харчи с кеф, все пак си ги е заработил в затвора.
22
6
 
6
 
! Отговори
Ох преди 2 години
До Батти наистина ли мислиш, че е така. Да ти кажа момчето убиец е син на богати. Плаща се на адвокати и прокурори, за това се бавят нещата, защото всички в съда са подкупни, като им бутнат пари и доказателствата започват да изчезват...
21
13
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Клоуните от дб го извадиха то затвора този, гласувайте за тях после, защитници на убийците на децата ви ;) !!!
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам какво квичите. осъждане на нашата *** винаги е червена точка. ето, и парите са за роднината на жертвата. повечето, дето коментират, даже не знаят каква е историята. жертвата е ултра и с тумбата си са нападнали човек и фрийман се е намесил. никой никога не е отрекал това.
19
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е бати логиката: този съди държавата че са го били в затвора, вкаран там след като е обвинен в убийството на български гражданин и парите щели да отидат при родителите на този за който е обвинен че е убил.Не мога, света е вече цирк и всеки си прави кой каквото иска.
18
9
 
20
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Поканете прокурори от Бурунди и съдии от Буркина Фасо, значително по професионално подготвени от каскета и компания.
17
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам националистически възгледи, но след като се запознах със случая на Джок, няма как да не съм на негова страна. Да, бил е младок идеалист, който решил да ходи да помага на ***, направил е лошата грешка да се заяде с пияни и дрогирани ултрасчета, ама всички ги знаем какви са, става мелето и лошият край. Човекът, вместо да се покрие, научи езика и тръгна да ни оправя затворите той, дето не е от наще.
16
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя съд с това ли се занимава да защитава убийци
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той се опитва да си плати дългът..
14
7
 
17
 
! Отговори
ТОЛКОВА МОГАТ преди 2 години
калинките на ГЕРБ в прокуратурата