Енергийна криза заплашва Европа

Причината ще е недостиг на количества природен газ
18 сеп 2021 08:58, Елка Василева
118
 Енергийна криза заплашва Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Европа може да изпадне в енергийна криза заради недостиг на количества природен газ, предупреди в интервю за БНР енергийният експерт от базирания в Брюксел мозъчен тръст "Брюгел" Симоне Таляпиетра.

По думите му съвсем правилно е правителствата в различни европейски държави да вземат мерки, за да смекчат удара върху домакинствата.

"САЩ изпратиха съобщение преди няколко дни, с което предупреждават за възможна енергийна криза в Европа. Трябва да се надяваме на топла зима, защото при по-ниски температури ще изпитаме трудности с количествата газ предвид нивото на доставките. Може да бъдем изправени пред недостиг на количествата, заради което правителствата трябва да подготвят планове за реакции, които включват и основните индустриални потребители на газ", каза Таляпиетра.
 


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 4 седмици
Ами Тръмп и Байдън затова искаха да спрат Северен поток 2 - да изпукат европейците от студ.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 104 АнонименПри ердоган ходят само ДПС и герберите . Защо ли ?
101
1
 
15
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 седмици
Считавм,че положението може да бъде овладяно -ЕС трябва да се помоли на Путин зимата да бъде топла!?А може и газ да отпусне допълнително-но само ако му се помолят,сега договорите се изпълняват стриктно!
100
1
 
11
 
! Отговори
комитата преди 4 седмици
а на сгаз не ни трябва ние като си получим самолетчетта Ф16и ще ни стане топло надушата и ще спомняме за каракачанката
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Газът от Норвегия е на свършване, от британските платформи - също. Американският добив на шистов газ драстично намаля, освен това е с 30% по-скъп от този по тръбите. Ура, Европа става все по независима от ужасния руски газ! Ама запасите й са 25% от ланшните! Нищо, важно е да слушкат американците! Всеки пати от акъла си! И от липсата на достойнство! Въобще не ги съжалявам!
98
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев е виновен! Сега вече и Петков и Василев!!! При Бойко Европа цъфтеше........
97
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До Анонимен/81"Европа няма нужда от разделение, а от обединение" - Брюкселския ЕС трябва да се разруши. Чак после може да става дума за обединения.
96
0
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
До Гроби Таласомо/89"А кой ще предизвика тази криза?" - Некадърниците в Брюксел и никой друг.
95
0
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Хахаха... пак янките да кажат на некадърниците в брюксел, че имат проблем.За некадърниците на Урсулата единствено гейовете и джендърите имат значение - защото това им е и нивото.България ТРЯБВА да излезе от ЕС!
94
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Години наред измисляха и внедряваха Третия енергиен пакет с цел ограничаване на вноса от Русия и диверсификация на доставките. Газпром декларира, че изпълнява договорените количества природен газ за ЕС в пълен обем.
93
14
 
4
 
! Отговори
Евтин ток и газ.... преди 4 седмици
...ИМАШЕ САМО ПРИ ГЕРБ.ПРИ РУНДЬО И ПРОСТАЦИТЕ...ШЕ ИМА САМО ЛЕШ...!
92
15
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 седмици
ПРИ ГЕРБ, ЩО НЕМАШЕ КРИЗИ, БЕ.....ДОЙДОХТЕ ВИЕ---А С ВАС И КРИЗИТЕ....КАТО СИ ОЙДЕТЕ С РУНДЬО....И КРИЗИ НЕМА ДА ИМА.....
91
2
 
5
 
! Отговори
Ами,да.... преди 4 седмици
На бетонжии, зидари, мазачи и изкопчии ток имне требва.На село има газени лампи от социализма за икономия иасфалт за ядене....!
90
1
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 4 седмици
започва се с енергийния локдаун...
89
3
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 седмици
На вас ток не ви требва....ЩОТО не работитекато германците.Пийте си шльокавицата и се радвайте на живота.
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Американският газ къде е? Намерете Боко Меката китка, противникът на Юмрука, и неговата нежна Теменужка, и ги питайте къде е американския газ, къде е азербайджанския газ, които уж докараха чрез диверсификацията, която уж извършиха.
87
2
 
12
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 4 седмици
А кой ще предизвика тази криза? Самите САЩ!;))) Затова и предупреждават. Сигур ша избомбят "Северен поток";))) Цялата игра на америоканците да спрат руснаците в експортът на енергийни суровини за Германия;)))
86
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Помним, всичко помним и ще има разплата за предателствата бойкови! В Белене стоят два великолепни ядрени реактора, каквито Уестингхаус дъ-тода с сцепят, не могат да направят, защото са произведени в Ижорския завод. Този знаменит завод основан от Петър Велики през 1713 г.! Бойко нарече Белена "гьол" а в Гугъл преброих 6 големи крана и видях рушащия се вече сграден фонд! Ами отказът от ЮП! И това, че пусна тръба без отклонения за България! Бесило му е малко!
85
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименГлупости, точно Бойко и сие , провалиха Белене и ЮП, даже е прибрал в джоба си милиони от развелената сделка, които си е разделел с руснаците, трябва да сте ненормалници да имаме всичко , дори реакторите и не ги построите Белене! И ди о ти!
84
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
85 стига дрънка. Само преди 6 месеца го плюхте Бойко заради Южен поток и го освиркахте че поиска да строи на ново АЕЦ Белене. То не бяха подигравки, то не беше чудо. Май забравихте как го оплюхте, защото ви се плащаше за това. Сега виждате дебелия и почнахте да се сучете. Ако го бяхте подкрепили за потока, сега щеше вече да тече гас до нас. Няма значение дали щеше да ходи към ЕС, поне до нас щеше да стига и сметките ти нямаше да са с 30% на горе. Ама нали все правите каквото ви кажат господарите