Опитали да замаскират убийството на швейцарския бизнесмен

68-годишният Удо Ланге е бил преоблечен след това
13 авг 2022 14:01, Елка Василева
39

Швейцарският бизнесмен, който беше намерен мъртъв в дома му във вилното селище "Делта Хил", е бил убит. Това потвърди вътрешният министър Иван Демерджиев.

Още по темата
"Беше направен опит това убийство да бъде замаскирано. До късно през нощта са извършвани действия от полицаите. Работим по всички версии, защото този човек е преместен от мястото, на което е бил убит. Има данни, че са сменени дрехите, с които е бил, за да се прикрият следите от убийството. Тези действия са разкрити на много ранен етап и се работи по убийство", заяви министър Демерджиев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Тялото му е намерено в гаража на дома му в комплекса "Делта Хил" в пернишкото село Кладница. След аутопсията става ясно, че бизнесменът има рана в белия дроб.

68-годишният Удо Ланге отдавна живеел и работил в България. Втората му съпруга, с която живеел, преди да се стигне до убийството, е българка. Семейството е имало завод за силиконови изделия, който бизнесменът е продал, за да отвори верига пекарни.

Жителите на село Кладница описва швейцареца като много щедър и интелигентен човек. Заведено е досъдебно производство за убийството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 1 година
Братя Галеви да не са го посетили?
32
0
 
1
 
! Отговори
Как са нещата?! преди 1 година
МВР Е ОПГ + Мафията си има държава
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пък синът му арестуван, блъснал пешеходец, който по-късно починал. Лошото като дойде.....
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ботаника Лозен" е милионерски комплекс, не "Делта Хил". Ние мислихме да си купуваме преди пандемията и цената за къща от 200кв. Беше 176К евро. Без фасада, без ограда, без гараж, те са отделно. Сега същата къща я пробутват за над 300К евро, че тези от 500 кв. са по 750К евро. Бяхме на оглед, луксът там е тишината и градинката. Имотът е с три стаи на етаж 2, тесен хол и кухня на етаж 1. Има подово, което е+. Нищо особено не е. Петканов мързела живее там, Яна Маринова, оператори от Нова. Лукс-Не!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е първата къща в Делта Хил, след табелата за там. Винаги съм се чудила кой живее в нея. Ей, сега разбрах. Ми за какво?! За нищо. Там имат жива, денонощна охрана, обикалят с едни пикапи, нищо ли не са видели?!
28
1
 
14
 
! Отговори
Хер Флик преди 1 година
Първо правило на Швейцария: не правете бизнес в дивашки и нецивилизовани държави като България. Ако го направите - отговорността си е ваша!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слаб бизнесмен е щом от 1 ръгане е умрял. Наще ги правят на решето и пак са в играта...
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не му е чиста работата на тоя , нагазил е в някакви води ....
25
1
 
4
 
! Отговори
Дада преди 1 година
Единствения стабилен във делта Хил другите крадци измамници от високо ниво да ги подкарат всичките там като удо щото един нормален няма там начело със Слави и шефа му Орлин идете да видите къде са откраднатите пари от народа във към лукс се къпят извратеняците!!!!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е бил облечен преди това
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз искам, това престъпление да бъде раздкрито. Ужасно е, че през 2022-а се случват такива неща. Искмае да сме по-добре, нали? Ам да действаме!
22
2
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Колко чувала с пачки са гепили :)))
21
3
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
По скоро, като за начало вземи научи българката граматика
20
2
 
22
 
! Отговори
Питам преди 1 година
КАК СЕ ЗАМАСКИРА РАНА В БЕЛИЯ ДРОБ ЧРЕЗ СМЯНА НА ДРЕХИТЕ?!?!!! ТРЯБВА ДА СИ УНИКАЛНО Т.Ъ.П.!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, стига с този завод. Той е продаден, сигурно още преди години. Този швейцарец, със сигурност има и връзки, защото в този комплекс 99% от къщите са редови. Платил е прескъпо земята, за да направи тази къща такава и да е там. Даже ,беше рекламирана като най-високо енергийно-ефективната къща в БГ с нисък разход на режийни.
18
2
 
14
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
И какво означава името на селото Кладница? ***! Дори пишеш с главни букви! Кладница е вид гъба...Смехурко
17
2
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Да, преди искаха и сладкар с опит. Сега, след купищата подигравки в социалната мрежа, спряха да си обявяват заплатите и наемат и хора без опит.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тия низнесмени. Имал ли е и той вила, дворец, хотел в гърция.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заплатите, които даваха в пекарната в Кладница бяха смехотворни. Може и по тази линия, някой да го е думнал. Под смехотворни, имам предвид смехотворни - нещо от сорта на 800лв. и трябва да имаш собствен транспорт. Не, преди години, сега. Луда подигравка бяха техните обяви за работа. Особено в Делта Хил. Ми то, 800лв. ще е само транспорта за всичките дни на работа и храна за да изкараш деня. Ужас.
14
10
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Чета ви коментарите и разбирам, че такива новини стават повод да се сравняваме с другите. България не е нито най-зле от целия свят, нито е единствената държава, в която има корупция. Без да знаете за този човек какъв е, не може да пишете за пернишки мутри и да ги обвинявате тях. Съболезнования към близките на човека, наистина е много жалко да свършиш по такъв начин, но е възможно да не му е чиста работата никак. Щом е бизнесмен и е убит, доста е вероятно. Не се знае.