US генерал: ќпасност от засилване на сътрудничеството между  Ќƒ–, –уси€,  итай и »ран

»зправени сме не срещу една, а срещу две равностойни €дрени сили, за€ви јнтъни  отън
29 фев 2024 22:29,  расимир јнгелов
40
US генерал: ќпасност от засилване на сътрудничеството между  Ќƒ–, –уси€,  итай и »ран
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќарастващото военно сътрудничество между —еверна  оре€, –уси€,  итай и »ран повишава възможността за "едновременни конфликти с множество противници с €дрени оръжи€", предупреди високопоставен американски генерал, цитиран от јсошиейтед прес.

√енерал јнтъни  отън, който е начело на —тратегическото командване на —јў, каза това по време на заседание на сенатската комиси€ по въоръжените сили, като подчерта, че командването му "винаги" ще бъде "готово да се сражава".

"»зправени сме не срещу една, а срещу две равностойни €дрени сили - –уската федераци€ и  итайската народна република. “ази реалност, съчетана с ракетните разработки в —еверна  оре€, €дрените амбиции на »ран и нарастващите взаимоотношени€ между тези страни, допълнително усложн€ва стратегическите ни разчети", посочи той.

"“ова също така повишава възможността за едновременни конфликти с множество противници с €дрени оръжи€", добави той.

¬ъпреки опасени€та относно засилването на военните връзки между —еверна  оре€, –уси€,  итай и »ран, генерал  отън изрази увереност в готовността на своето командване.

"ћъжете и жените, които представл€ват —тратегическото командване на —јў, са готови за отбрана..., ако стратегическото възпиране се провали тази вечер, ние сме готови още днес", за€ви той.

Ќа същото заседание на комиси€та генерал —тивън ”айтинг, командир на  осмическото командване на —јў, за€ви, че —еверна  оре€ не разполага "днес със способна да се възползва от космоса", но е демонстрирала способност за електромагнитна война, ко€то би могла да окаже въздействие срещу американските космически системи.

"Ќие също така наблюдаваме много внимателно космическите им системи", каза ”айтинг, визирайки изстрелването от —еверна  оре€ през миналата година на сателит. (Ѕ“ј)

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


40
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
36
0
 
3
 
! ќтговори
—лава на –уси€-ѕутин преди 1 месец
“ези изкукали старчета от Ќј“ќ, —јў и ≈вропейките държави,само войни, оръжие,€дрени конфликти са им в устите,как един от т€х не говори за мир,за мирно решаване на конфликти.√овор€т само за война,агреси€ ,кой им бил враг и т.н.“олкова ли им се иска вече да има световна война и да унищожат света!
35
0
 
5
 
! ќтговори
ќлимпий ѕанов преди 1 месец
‘акаите се американски крьвожадни крави,само вие искате световна война!
34
1
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 28 - “и ако си виждал жив руснак, режа си главата на момента. ѕропагандата в последните години ви е измила мозъка както река мие п€съка по дъното. ѕо бг медиите се споменава –уси€ само когато се говори за оръжи€ и всички мисл€т че само за това говор€т руснаците. „етете и руски и западни медии, не само нашите платени. “е това и искат политиците, да мразим.
33
1
 
18
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
ћи да го кажат на провалите бай дън и блинкен - довели до това сближаване.
32
1
 
26
 
! ќтговори
“ой преди 1 месец
јре спрете се вече за тези войни, оръжи€ и надмощие бе. —вета е толкова красив , а живота е толкова кратък,че на кой *** му се умира заради н€какви средновековни идеи бе. „овека определено е най+тъпата матери€, самоунищожаващ се. ¬место да гледаме напред, ние за войни и пр. брутволежи само се говори.
31
2
 
29
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈вропа н€ма бази в —јў, но американците имат бази в ≈вропа.
30
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’айде и тези плашат с яќ, накра€ ще оперем пешкира.
29
2
 
29
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈динствената страна, ко€то е употребила €дрено оръжие е —јў. Ќай-големи€т агресор също.
28
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јбе, на толкова фронтове ще се озорите, трайте си там далече
27
3
 
27
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
ћи бай дън и блинкен работиха ц€л мандат това да се случи.
26
2
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"ќпасност за кого?" - за изключителността и хегемони€та на ѕиндостан.
25
38
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќ€ма нищо по-гнусно на този св€т от това да си руснак. ¬ониш още преди да си се родил. ћного ви мразим тук, мръсни алкове. Ќо ви и съчувстваме, доколкото ни позвол€ват обсто€телствата. Ќо все пак, гледаме да си мием ръцете, след като сме се ръкували с хора като вас. √нусни сте.
24
30
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ма само една опасност за нас - да се обвържем с таварищите, които са още по-прости, спрели и мизерни от всичките държави с войни, за които четем посто€нно. –уси€ - страна, в ко€то за 50 пъти повече територи€ има много по-малко магистрали, отколкото в Ѕългари€. —трана, в ко€то тоалетната да е в кухн€та е нещо приемливо. Ѕрутално блокирали алкохолици, свикнали да се примир€ват с много по-малко от това, което ние имахме преди 30 години. ƒа €дат гомна и да ***.
23
26
 
5
 
! ќтговори
ƒо 25 преди 1 месец
? —ири€, ≈гипет и прочие са си обречени поначало, тъй като населението е малоумно. ѕроверете колко им е средното IQ, ако не в€рвате. Ѕългари€ не е цъфнала и вързала, но сме на светлинни години спр€мо положението си от преди 30 години.
22
5
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 21. " ¬инаги са се стремили да им помагат" ¬ие това сериозно ли го казвате? “ези дето помагаха на —ири€ виж какво направиха от не€, ¬иж какво представл€ва ≈гипет защото им помагаха. ѕогледни и Ѕългари€ дето 30 години и помагаха. ƒа не избро€вам че списъка е дълъг
21
2
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 18. јз см€там налагането на Ћ√Ѕ“ за зло. “ака че мо€та ос на злото е съвсем друга
20
22
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√адно е да си руснак.. Ќо накра€ поне всички ще се изравним, хаха.
19
21
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јко се стигне до €дрена война, н€ма да има оцелели.  офтито е, че страните, в които властват мизери€ и бедност, породени от корупци€, ще затри€т останалите - страните, които винаги са се стрем€ли да им помогнат да се оправ€т. јма каквото - такова, накра€ сел€ни€та винаги побеждава.
18
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ўе се трепем, май, накра€, отново, с все същите диваци.
17
2
 
31
 
! ќтговори
освен преди 1 месец
освен космическите системи е хубаво да наблюдавате и: »рак, »нди€, јфганистан, —ири€, ¬иетнам,  амбоджа, ѕакистан, почти ц€ла ёжна јмерика и јфрика, т.е. две трети от света. “ам също много ви обичат.