Студенти – нощни птици: Но дали за учене или за забавление?

Студентският град, натруфен със заведения, по 4 на общежитие
17 мар 2017 08:30, Петя Славова
14
Студенти – нощни птици: Но дали за учене или за забавление?
Снимка: архив, Reuters

По 4 нощни заведения на всяко студентско общежитие се падат в Студентски град в столицата.

200 дискотеки и барове работят денонощно в Студентски град в момента, а общежитията са само 50. Това съобщиха  от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" след последната проверка, правена в района преди месец.

Въпреки че кварталът е известен с непрекъснатите купони и впечатляващото съотношение между заведения и места за настаняване, нито една жалба за силен шум не е подадена в администрацията на район "Студентски" за последната година. Така районът, който трябва да предлага условия за развитие на образованието и науката, е станал перфектен бизнес инкубатор, пише "Монитор".

Според справка, Софийският университет, УНСС и Техническият университет в София са отдали общо 69 помещения под наем в Студентски град, като част от тях се използват за заведения за хранене и кафенета.

След влизането в сила на устройствения план всички търговски обекти, които в момента се отдават под наем в общежитията, ще се окажат в терени, предвидени за кампуси, обясниха от администрацията на район "Студентски".

Така те ще имат специален режим и трябва да са оградени, като в тях ще се помещават само общежития, столове за хранене, учебни сгради и евентуално спортни обекти, като няма да се допуска строителство на кръчми, дискотеки и други търговски обекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
19
 
! Отговори
Абориген преди 7 години
Че то студенти отдавна няма .. само наркомани и ***
10
1
 
8
 
! Отговори
sport преди 7 години
До АнонименРазвесели деня ми. Уникална мисъл извади. Браво!
9
4
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Няма да забравя като бях първи курс през 92-ра, какво беше Студентски град или Щутгарт, както му викахме тогава. Даже, аз като човек, роден и израснал в София, не бях ходил много-много там. Но покрай колежките от провинцията почнах да го посещавам по-често. А те, девойчетата, повечето не бяха стъпвали в София преди това. Готини времена бяха-две конячета в Ропотамо и получаваш на мек миндер колежката от Златарица, или Маджарово, или Дебелт.
8
1
 
14
 
! Отговори
42 блок преди 7 години
Не знам с колко преживява студент в момента на месец,но явно имат клиентела щом са толкова мн.заведения.За сравнение,преди 20год.,доколкото си спомням имаше само Кампионе,Йолита и Домино.И се преживяваше с 150лв на месец.Найс,а!
7
1
 
13
 
! Отговори
ник преди 7 години
Диплома трябва. На изпит ходихме с половинка ксйсиева в ръкава.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Образованието в България отдавна е една пародия!
5
0
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Държавата ни е на първо място по ВУЗОВЕ на глава от населението. За какво образование говорим когато дори СУ не можа да си запълни бройките миналата есен? А сега щели да ги намаляват. На първо място и по доценти и професори на глава от населението прелитащи от ВУЗ на ВУЗ. Когато се дипломирах в Свищов в началото на 89 година икономическите ВУЗ бяха само 3. Сега това на какво прилича? Заварих двама прекрасни ректори в Свищов- Светлозар Калчев и Методи Кънев. Сега се приема всяко куцо-сакато .
4
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провинциалната мякаща *** е навлязла в студИентски град. Тя няма желание да има адекватна култура, няма желание за развитие. Учи в УНиеСйеСйе и тя не знае за какво и после тича в Испания да бере малинки, защото тука нямало развитие. Развитие за неправилно говорещи собствения си език няма никъде. В САЩ реднеците никой не ги уважава поради същата причина. Във Великобритания- същата работа. Нека се позабавляват по чалготеките и да се изфукат с 20-годишното BMW и да помпат във фйитнйеса.
3
0
 
28
 
! Отговори
Интересно преди 7 години
А как се позволява на жилищни блокове да никнат като гъби до всяко общежитие. Нали е студентски град?Толкова презастроено и пренаселено, че няма нищо общо със студентски град. Хората които не са студенти ,сигурно са повече от студентите. Явно кмета на студентски град е много близък със строителните предприемачи, че да позволява всеки метър площ да бъде запълнен със нова сграда.Пълна трагедия - няма къде да се паркира,няма къде да се разминеш, нищо общо със студентски град.Продължава да се строи.
2
1
 
42
 
! Отговори
Бивш студент преди 7 години
Само в София студентски град прилича на огромна и долнопробна кръчма. Държавата го позволява, а и занижените изисквания на университетите. В Европа трябва да учиш здраво, едвам намираш време за почасова работа и не си помисляш да пиеш цяла нощ. Но тук приема на ВУЗ-овете позволява да влезеш с оценка 2.50 и е почти сигурно, че ще се дипломираш. Редица "бизнесмени" държат кръчмите и е много трудно да се разбие лобито им - плащат си където трябва.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от демокрацията.